Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat protectie stilpi de lemn

xaxa

Postări Recomandate

buna ziua

am de montat o pergola la care stilpii de lemn vin de-alungul peretelui. Stilpii sint prinsi de perete, dar partea de jos se sprijina pe niste dale. Nu ii pot ingropa si nici da gaura in dale. pergola se doreste a fi de o culoare maro inchis, "cafea prajita". cum as putea proteja baza stilpilor impotriva putrezirii? in situatii similare am folosit ulei sau aluband, pina acum, dar culoarea pe care o pot obtine cu ulei, chiar folosind ulei ars, nu se apropie de cea dorita, iar alubandul nu e acceptat.

un sfat, o sugestie?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• xaxa

2

• vily

2

• daniels

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Evita sprijinitul pe dale a lemnului.  Ori îi scurtezi și rămân prinși în perete,  ori faci un suport de sprijin din metal. Dar, în zona aia este umezeală? Deasupra nu este acoperiș?

Editat de vily
Link spre comentariu
Acum 24 minute, vily a spus:

Evita sprijinitul pe dale a lemnului.  Ori îi scurtezi și rămân prinși în perete,  ori faci un suport de sprijin din metal. Dar, în zona aia este umezeală? Deasupra nu este acoperiș?

deasupra este acoperis, dar stilpii sint la marginea pergolei si la baza lor se va depune zapada, sau vor fi udati de ploaie cind va bate vintul din lateral.

ma gindesc acum sa fac un u de metal, cu deschiderea in jos, pe care sa ma sprijin. ar ramine de rezolvate protejarea lemnului

Acum 13 minute, daniels a spus:

Ar trebui sa folosesti un suport de felel asta

Pt asta ori sacrifici dala, ori faci o gaura cu o carota. Baza stalpului pune-o intr-o galeata cu ulei pt impregnare.

nu am voie sa fac gauri in dala. si daca impregnez cu ulei, nu mai pot sa vopsesc peste.

Link spre comentariu

As scoate dala și puteți turna beton în care inglobati un sistem de prindere pentru stalpi de lemn. Se găsesc în comerț.

Sau puneți o grindă jos pe care vin stâlpii  și folosiți astfel de sisteme metalice cum am zis mai sus.  Intra mai puține. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări