dan-a2 Postat Noiembrie 9, 2021 Partajează Postat Noiembrie 9, 2021 Poze cu interiorul se poate ? Link spre comentariu
Kostas1 Postat Noiembrie 9, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2021 Acum 6 minute, dan-a2 a spus: Poze cu interiorul se poate ? Link spre comentariu
Kostas1 Postat Noiembrie 9, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2021 (editat) Pentru dl Barbu: asa arata un Neptun 2 si 1 si sunt singurele existente in cartea cu scheme radio. Ambele au FM. Totusi, daca tot ziceti ca v-au trecut prin mana multe aparate ca ale mele, poate ma dumiriti ce e cu scala si butoanele pe US de la aparatul meu. Editat Noiembrie 9, 2021 de Kostas1 Link spre comentariu
Barbu Paul Postat Noiembrie 9, 2021 Partajează Postat Noiembrie 9, 2021 Aparatul pe care il detineti era intalnit prin birourile directorilor institutilor si intreprinderilor de stat, motivul este simplu , trebuia sa fie diferit ca nu cumva sa fie insusit pe persoana fizica, pot sa va spun ca erau destul de rare si atunci, daca ar fi fost cel din prima generatie cu bloc UUS din import era cu adevarat o raritate. Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 9, 2021 Partajează Postat Noiembrie 9, 2021 Totusi, de ce "cald" si "rece"? Link spre comentariu
aurel70 Postat Noiembrie 9, 2021 Partajează Postat Noiembrie 9, 2021 Poate pozitia acordului se modifica cumva odata cu.... anotimpul? Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 9, 2021 Partajează Postat Noiembrie 9, 2021 (editat) Acum 2 ore, Barbu Paul a spus: Aparatul pe care il detineti era intalnit prin birourile directorilor institutilor si intreprinderilor de stat, motivul este simplu , trebuia sa fie diferit ca nu cumva sa fie insusit pe persoana fizica, pot sa va spun ca erau destul de rare si atunci, daca ar fi fost cel din prima generatie cu bloc UUS din import era cu adevarat o raritate. adica erau speciale pentru directori? ca sa nu se fure? povesti cu pesti! erau receptoare folosite pentru ALA, garzi patriotice, primarii de prin coclauri si alte asemenea! se foloseau pentru alarmare in caz de razboaie sau calamitati. ala daca era in biroul directorului, nu era unde trebuia sa stea! Apropo, unde, la ce institutie ati depanat citeva zeci de bucati? p.s. a existat si o varianta in carcasa de RR Cosmos! Editat Noiembrie 9, 2021 de Marele Savant Link spre comentariu
Barbu Paul Postat Noiembrie 9, 2021 Partajează Postat Noiembrie 9, 2021 Stiu la ce va referiti dar a fost un fiasco asa ca au ajuns pe unde s-a putut inclusiv in birourile directorilor, cineva intreba mai sus de ce scrie "rece cald", s-a dorit ca sa fie un instrument de orientare, marcjele de pe scala erau mentionate in brosura ca repere, era plina reprezentanta Electronica din Buzau de aparatele in cauza. Link spre comentariu
Kostas1 Postat Noiembrie 9, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2021 Pana la urma, oameni buni, cum se folosea pe unde scurte, ca tot nu imi e clar? Ce frecvente ascultai cu US1, 2, 3, 4, tinand cont ca nu ai o scala pentru fiecare, asa cum ar fi normal? Ce insemnatate aveau benzile verde si rosie? Nu cred ca sunt doar repere! E clar ca treaba e mai complicata decat pare! Link spre comentariu
Barbu Paul Postat Noiembrie 9, 2021 Partajează Postat Noiembrie 9, 2021 Sunteti radioamator, ma indoiesc de faptul ca nu stiti ce este "Direction finding" si ca se utilizeaza metoda "hot-cold". Link spre comentariu
yo7lhe Postat Noiembrie 9, 2021 Partajează Postat Noiembrie 9, 2021 Se pare ca la vremea respectiva cineva a avut ideea de a pune la indemana diverselor autoritati un receptor presupus util in situatii de urgenta. Eu am vazut asa ceva, dupa 1990, in carcasa de Zefir si Cosmos. Aveau marcata pe scala pozitia(aproximativa) a Radio Romania pe UL-153khz (Bod) si a emitatorului de UM din aceiasi zona. Probabil cineva se gandise ca atunci cand iti pierzi toate reperele sa poti afla unde e centrul tarii... Link spre comentariu
franzm Postat Noiembrie 9, 2021 Partajează Postat Noiembrie 9, 2021 Acum 2 ore, Marele Savant a spus: erau receptoare folosite pentru ALA, garzi patriotice, primarii de prin coclauri si alte asemenea! se foloseau pentru alarmare in caz de razboaie sau calamitati. ala daca era in biroul directorului, nu era unde trebuia sa stea! Iegzact. Si s-au mai prezentat asemenea receptoare pe elforum. Link spre comentariu
Sister13 Postat Noiembrie 9, 2021 Partajează Postat Noiembrie 9, 2021 Statia Bod pe 153khz se folosea atat ca emitator de urgenta, cat si ca reper pentru transmisiunile cu salt de frecventa ale Securitatii. Cel din topic este un receptor dedicat, cam asa se pare. Link spre comentariu
Sister13 Postat Noiembrie 9, 2021 Partajează Postat Noiembrie 9, 2021 6 hours ago, Kostas1 said: Acum am vazut poza interiorului. Este un receptor clasic, desi foarte evoluat ptr electronica romaneasca a anilor 70 ( daca atunci e fabricat ) Intreresante sunt tranzistoarele din blocul Fi si RF, sunt romanesti doar daca pe ele scrie BF214 sau BF215. Link spre comentariu
Kostas1 Postat Noiembrie 10, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2021 (editat) Am reusit sa vad scris pe un tranzistor BF214. Deci, aparatul este sigur romanesc. Daca, totusi, cineva are schema, i-as fi recunoscator. Poate reusesc sa imi dau seama de ca functioneaza normal pe UM, dar deloc pe US. Pe UL si-a revenit inexplicabil si prinde clar Antena Satelor. Nu inteleg cum de prindea paraziti amestecati cu RRActualitati, apoi a inceput sa functioneze normal. Pe US doar niste caraieli, atat, pe oricare din butoane actionate. Am atasat si un fir la antena, degeaba, nu receptioneaza nimic. Bobinele au ceara pe ele, nu s-a umblat. Aia e, daca nu o sa-l repar pe US, ma consolez ca functioneaza pe UM si UL. Editat Noiembrie 10, 2021 de Kostas1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum