Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bare led tv

Alin P

Postări Recomandate

• Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dumitrumy

15

• validae

4

• iuliantv

4

• misuraelectronic

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 3 săptămâni mai târziu...

Cele din mijloc nu par pentru tv - mai groase si este posibil sa atinga lupa de led , plus conexiunea pe capete - celelalte in functie de cum au plusul pe partea mai mare sau mai mica raportat la cerintele baretelor originale . Nu toate lg-urile au folosit acelasi tip de leduri - mai este si nuanta de alb :cald sau rece . la scimbarea tuturor ledurilor nu mai conteaza nuanta doar conexiunea plus minus , presupun ca nu sunt leduri de 6v pe barete , folosite si ele de LG

Link spre comentariu

Multumesc pt răspuns. Am înlocuit 4- 5 buc in mai mult de 1 an si sunt de 3v. Le-am primit de la un coleg depanator si nu mi-am pus problema tipului de culoare. Sunt singurele inlocuite la tv-ul fratelui de aceea nu cunosc bine problema. Stiu ca sunt de la SUPER, a fost fratele acolo si nu mai au. Acestea le-am gasit tot pe M. Domnului dar nu stiu care ar fi bune. La SUPER au 3537, acestea diferă vad si la dimensiune. În cel mai rau caz iau ambele culori si compar cu un led din tv.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Nu am tinut cont de recomandarile de pe forum si acum a venit a patra oara cu tv-ul fara lumina.

Ne-am hotarat sa inlocuim baretele.

INTREBAREA este urmatoarea: sa cumpere baretele de 270 lei de la EMG sau cele de 174 lei de pe Maica Domnului (MEGA)?

Multumesc!

Link spre comentariu
1 oră în urmă, dumitrumy a spus:

LG 47LN5400. 

Cei de la EMG au o poza mai clara si nu pare chinezism dupa ce se distinge pe marcaj.

barete-lg-emag.jpg

deobicei pozele sant reprezentative,in specificatii vad ca e trecut ,,pe suport de aluminiu,, si as zice ca sant cele din poza,care par originale pe folie de cupru,dar totusi i unele cazuri sa dovedit,ca unele chinezesti sant mai bune,in special cele pe aluminiu

Link spre comentariu
Acum 2 ore, cornel1962 a spus:

Va salut, aveți plita pentru led-uri ?

Salut, nu am dar nici nu mai dorim inlocuirea ledurilor. Cum am spus, a mai avut parca 4 interventii si s-a saturat sa-l tot plimbe la 4-6 luni. Chiar voi depanatorii profesionisti recomandati inlocuirea baretelor si am zis sa va urmez sfatul.

Link spre comentariu

Eu am avut un caz în care am schimbat un singur led unui coleg de serviciu la un LG şi după cam două luni i s-a ars altul.M-am jurat de atunci că chiar dacă găsesc un singur led e defect, o să schimb toate baretele indiferent de costuri.Chiar dacă în alte cazuri am schimbat doar unul sau două leduri şi tv-urile respective au peste doi ani fără probleme.E de evitat să desfaci panelul des, riscul e prea mare comparativ cu 100-200 Lei cât pot costa acum toate baretele....

Link spre comentariu
Acum 4 minute, dumitrumy a spus:

Salut, nu am dar nici nu mai dorim inlocuirea ledurilor. Cum am spus, a mai avut parca 4 interventii si s-a saturat sa-l tot plimbe la 4-6 luni. Chiar voi depanatorii profesionisti recomandati inlocuirea baretelor si am zis sa va urmez sfatul.

la lg e recomandat inlocuirea baretelor,rareori e de durata inlocuirea doar a ledurilor defecte,sa inlocuiesti atatea leduri,nu se merita la cat a ajuns pretul baretelor,acum vre-o 5 ani cautasem pentru un 42lnxx si erau 75lei bareta,deci 750lei(7 milioane si 500lei) atunci era mult ma ieftin inlocuirea ledurilor

Link spre comentariu

Pai de doua trei am avut doar cate un led de inlocuit. Nici prin cap nu-mi trecea sa inlocuiesc baretele. Probabil si acum este tot un led, nu l-am desfacut. Personal nu mai doresc inlocuirea ledului din 2 motive: unul este sanatatea iar al doilea este ca fratele nu are rabdarea mea si a ciobit un pic coltul ecranului. Din BUC nu cunosc decat pe Sergiu de pe forum si fratele nu vrea sa mai dea bani in plus, mai ales ca lui i s-a parut usoara demontarea si montarea (mie nu). 

Nu am depanat niciun tv led pt straini. Am primit acum un LG de 81 cm de la un vecin (a renuntat la el), l-am deschis de curiozitate si din 18 leduri de 6V doar unul se mai aprindea. Chiar nu inteleg cum s-a putut intampla daca toate erau in serie pt ca unele aveau rezistenta mica dar altele nu se aprind nici la 10V. La asa defect cred ca este greu sa nu te gandesti la barete.

Link spre comentariu

stimate  domn ...nu  va  imbatati  cu  apa  rece  cu  emagul  lui  peste  prajit  !  la  acest  model  de  tv ,  fabricantul  a  decis  sa  le  organizeze  in  12  barete ,  cu  un  total  de  54 leduri .  setul  original  LG  de  la  mama  lui  are  pretul  zero  la  furnizor  615 ron , cu  tva  inclus ...si  asta  fara  transport  si  fara  nici  un  fel  de  adaos ... iar  setul  echivalent are  pretul  zero  de  133  ron , in  aceleasi  conditii  .  avind  in  vedere  cele  de  mai  sus , credeti  cumva  ca  face  emagul  pomeni  si  vinde  un  set  de  615 ron  cu  270  ron  ?  raspuns  corect ...never-ever . tot  o  chinezarie  primiti  la  270 ron , numai  ca  e  trecuta  prin  mai  multe  miini si  fiecare  isi  pune  partea  lui .

din  punctul  meu  de  vedere , 174  este  mai  aproape  de  133  decit  de  270 ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări