Marianm Postat Noiembrie 8, 2021 Partajează Postat Noiembrie 8, 2021 (editat) TV TELEFUNKEN T32FX287DLBPX Salut, Am un TV Telefunken 32" cu sursa Vestel 17IPS62. Am ramas fara lumina de fundal, am schimbat cele 2 barete de LED-uri (a cate 11 LED-uri fiecare). Am testat cu un transformator de 30V baretele vechi, pe una se vedeau 2 led-uri arse, nu functiona deloc, cealalta se aprindea insa ultimele 3 led-uri nu. Am testat baretele noi, functioneaza ok, se aprind toate led-urile. Dupa inlocuire nici LED-urile noi nu se aprind .. tensiunea la iesire din sursa catre LED-uri e de 27V daca nu am panglica de la ecran conectata si de 30V daca e conectata (panglica placa de baza -> ecran). Aceasta tensiune e prezenta si daca e stins televizorul, deci cand sting sau aprind TV-ul voltajul catre LED-uri nu se modifica. Mufa catre LED-uri are 7 pini. Cred ca am facut scurt intre pin-un 1 si 2 cand am masurat prima oara tensiunea (1 si 2 de la stanga la dreapta in imaginea 2). Cele 2 barete sunt legate in serie... sunt 22 de LED-uri.. deci cred ca ar trebui sa fie minim 60V prezenti. Televizorul functioneaza, are sunet, schimba cananele, daca bag o lanterna pe ecran imaginea si meniul sunt ok. Ceva idei? Multumesc. Editat Noiembrie 8, 2021 de Marianm Link spre comentariu
cornel1962 Postat Noiembrie 9, 2021 Partajează Postat Noiembrie 9, 2021 Ce controller aveți în sursa ptr. leduri ?... aceasta sursa vine echipata cu doua tipuri de integrat și nu sunt compatibile. ...verificați dacă aveți comanda bl-on din main și spuneți ce MB are tv-ul. Link spre comentariu
iuliantv Postat Noiembrie 9, 2021 Partajează Postat Noiembrie 9, 2021 cred ca sa dus controlerul(driverul led) poate chiar si mosfetul ,e ciudat ca este totusi un 27v ar trebui sa fie 0v https://postimg.cc/dZJS73Yt Link spre comentariu
Marianm Postat Noiembrie 9, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2021 2 hours ago, cornel1962 said: Ce controller aveți în sursa ptr. leduri ?... aceasta sursa vine echipata cu doua tipuri de integrat și nu sunt compatibile. ...verificați dacă aveți comanda bl-on din main și spuneți ce MB are tv-ul. Din pacate nu pot sa descifrez ce scrie pe el. Link spre comentariu
Marianm Postat Noiembrie 9, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2021 4 hours ago, cornel1962 said: Ce controller aveți în sursa ptr. leduri ?... aceasta sursa vine echipata cu doua tipuri de integrat și nu sunt compatibile. ...verificați dacă aveți comanda bl-on din main și spuneți ce MB are tv-ul. Placa de baza e 17MB82S. Cum se verifica acea comanda? Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 9, 2021 Partajează Postat Noiembrie 9, 2021 Măsori pe pinul Bl-On să apară o tensiune ce comandă activarea iluminatului.În service manual se găsesc aceste amănunte. Link spre comentariu
modoran Postat Noiembrie 9, 2021 Partajează Postat Noiembrie 9, 2021 Acum 7 ore, iuliantv a spus: cred ca sa dus controlerul(driverul led) poate chiar si mosfetul ,e ciudat ca este totusi un 27v ar trebui sa fie 0v https://postimg.cc/dZJS73Yt Nu-i ciudat deloc, e o sursa boost acolo. E clar ca daca nu lucreaza invertorul atunci tensiunea de iesire e tot aia cu tensiunea de intrare la acest tip. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Noiembrie 9, 2021 Partajează Postat Noiembrie 9, 2021 Păi eu de ce am pus schema... Link spre comentariu
Marianm Postat Noiembrie 14, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2021 Am inlocuit cursa cu una luata de pe olx. Totul e ok acum. Deci problema era doar de la sursa. Multumesc celor care mi-au raspuns. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum