Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Philips 32PF5320/10

ionel sm

Postări Recomandate

La acest tv Invertorul este cu 18 trafo model NBM 0005     ,NBM 0006. care lucreaza perechi .Fiecare pereche alimenteaza 2 lampi ccfl inseriate.Am un transformator  cu probleme care nu-l gasesc sa-l procur. Vreau sa anulez alimentarea a 2 tuburi dar nu stiu cum sa pacalesc invertorul sa nu intre in protectie si sa mai montez un invertor pentru cele 2 lampi .Intrebarea este daca e posibil asa ceva ?   Ar mai fi o varianta adaptarea unui alt model de trafo dar n-am incercat niciodata.Rezistenta masurata la trafo -1,6k.

invertor.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionel sm

6

• Costica Tv

3

• dan cod

1

• lucadorin

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Care din ele ?Cel din imagine sau alt model?Am 4009a ,acesta e dublu   ...2 in unu dar infasurarea are 800ohmi.     Scuze am mai deschis aici.

Editat de ionel sm
Link spre comentariu
Acum 1 oră, dan cod a spus:

Eu as încerca să adaptez traf. 

Mai greu sa pui alt traf, eu am incercat de vre-o doua ori cu asa ceva si dupa un timp intra protectia si lampile se opresc, am anulat protectia si dupa vre-o jumatate de ora traful adaptat era fierbinte fata de celelalte, asa ca am renuntat la improvizati si am adaptat alt invertor cu totul, de fapt am adaptat invertoare la diferite tv-uri cu tuburi CCFL cred ca peste 10 bucati, important e sa fie pentru diagonala respectiva si numarul de lampii, daca nu se potrivesc mufele de la lampi pe noul invertor, se lipesc firele direct pe invertor si izolate cu silicon (pistol cu batoane de silicon), eu nu am facut asa ceva, pentru ca am avut mufe de conectare cu invertorul, pe care le-am pastrat cand am dezmembrat tv-urile respective.

Pentru ionel sm

Maine ma duc pe la atelier la patron ca vrea sa dea la RER vre-o 30 de lcd-uri, dar nu inainte sa le desfac eu si sa-mi i-au de acolo ce imi trebuie, toate sunt defecte, adica gunoaie cum sar zice, daca gasesc vreun invertor ca al tau, ti-l trimit si nu te costa nimic decat transportul !

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

La inceput la acest tv am vrut sa-l convertesc la iluminare led.Barete de led clasice cu lentila nu merg.Distanta dintre lentilele la bareta si display este foarte mica  cca 2cm si nu difuseaza lumina cum trebuie.Am gasit undeva barete led fara lentile cu montaj vertical.Costa 110 cu transport inclus ,dar nu stiu daca 2 barete sa-si faca treaba.Se gasesc la un magazin in Alexandria.Se poate da o cautare dupa  BARETA LEDURI TV LED 32INCH 39LED

Link spre comentariu
Acum 12 minute, ionel sm a spus:

La inceput la acest tv am vrut sa-l convertesc la iluminare led.Barete de led clasice cu lentila nu merg.Distanta dintre lentilele la bareta si display este foarte mica  cca 2cm si nu difuseaza lumina cum trebuie.Am gasit undeva barete led fara lentile cu montaj vertical.Costa 110 cu transport inclus ,dar nu stiu daca 2 barete sa-si faca treaba.Se gasesc la un magazin in Alexandria.Se poate da o cautare dupa  BARETA LEDURI TV LED 32INCH 39LED

Și cum faceți dispersia dacă nu are prismă? Sau are...?

Link spre comentariu

Are leduri multe pe toată lungimea benzii.O singura data am avut un tv cu așa ceva montat din fabrica si mergea.Benzile se montează in ambele părți.

Link spre comentariu
Acum 7 minute, ionel sm a spus:

Daca e sa gasesc un invertor ca al tau, o sa-ti trimit doar traful de care ai nevoie daca zici ca esti sigur ca traful e defect, s-ar putea totusi ca acel traf sa se fi defectat din cauza celor doua lampi in serie si atunci nu faci nimic daca inlocuiesti traful fara sa inlocuiesti si lampile defecte....zic si eu parerea mea..:scarpin

Link spre comentariu

acolo poate merg barete led lg,cele la 6v ,alea se folosesc la un display mai slim,si au si dispersoare mai mari,noile modele lg 2019 de exemplu au o singura bareta pe mijloc,adevarul e ca o singura bareta nu e chiar ok,dar merge,eu ma refer la montarea baretelor in spate nu pe laterale,ceea ce nu e recomandat ca nu face nimic bun la un vechi lcd cu ccfl

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
1 oră în urmă, ionel sm a spus:

Lămpile le-am testat .Am dezactivat protecția și le-am alimentat din alta parte.

OK asteapta poate gasesc eu ce ai nevoie sau poate au alti colegi ca sa repari invertorul original, eu am un lg de 42 inch cu lampi si merge de 10 ani non stop zi si noapte, sunt mai fiabile de 1000 de ori decat cele cu backlight pe leduri.............

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări