[email protected] Postat Noiembrie 8, 2021 Partajează Postat Noiembrie 8, 2021 Buna ziua! Imi puteti da si mie o schema functionala pentru un detector de metale(induction balance).Multumesc frumos! Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 8, 2021 Partajează Postat Noiembrie 8, 2021 https://fdocuments.in/document/induction-balance-metal-detector.html Are toată documentaţia necesară.Eu personal am făcut doar un BFO când eram mai tânăr, alte variante nu am încercat. Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 8, 2021 Partajează Postat Noiembrie 8, 2021 Acum 16 minute, validae a spus: .Eu personal am făcut doar un BFO când eram mai tânăr, alte variante nu am încercat. Si ai gasit ceva cu el? Ca nimeni nu-si face asa ceva ca sa caute acul in caru' cu fan. Pe plaje sunt o gramada care tot cauta. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 8, 2021 Partajează Postat Noiembrie 8, 2021 Era suficient de sensibil ca să găsească o monedă la 10cm sub pământ, obiecte mai mari la adâncime proporţional mai mare.Partea proastă cu detectoarele e când dai peste ceva ce nu ar trebui....de exemplu obuze neexplodate.Mai ales prin păduri.. Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 8, 2021 Partajează Postat Noiembrie 8, 2021 Acum 10 minute, validae a spus: Partea proastă cu detectoarele e când dai peste ceva ce nu ar trebui....de exemplu obuze neexplodate.Mai ales prin păduri.. Habar nu aveam ca unii umbla cu detectoare prin paduri, unii se mai gandesc ca dau lovitura gasind o comoara ? Eu pe plaja si in apa pana la brau vedeam omuleti cu detectoare. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 8, 2021 Partajează Postat Noiembrie 8, 2021 Ce să găseşti pe plajă, capace de bere ? Link spre comentariu
vily Postat Noiembrie 8, 2021 Partajează Postat Noiembrie 8, 2021 Haur de la bombardieri. Scheme găsești pe forumurile străine, dar unul performant e greu de realizat și mai bine ți-l cumperi. Link spre comentariu
Fanachis Postat Noiembrie 8, 2021 Partajează Postat Noiembrie 8, 2021 Buna seara, Pentru detectoarele de metale este necesara obtinerea autorizaţiei de deţinere a detectoarelor de metale, persoana fizică In Romania, detinerea legala a unui detector de metale se face prin obtinerea unei autorizatii specifice. Deținerea detectoarelor de metale fara autorizatie constituie contraventie si se sanctioneaza conform legii cu amenda si confiscarea acestora. Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 8, 2021 Partajează Postat Noiembrie 8, 2021 Le e frica autoritatilor ca umbla lumea prin cimitire sau paduri si le gasesc averile dosite? Link spre comentariu
dan-a2 Postat Noiembrie 8, 2021 Partajează Postat Noiembrie 8, 2021 Poate detecta si tablouri ? Link spre comentariu
vily Postat Noiembrie 8, 2021 Partajează Postat Noiembrie 8, 2021 Majoritatea tarilor au reglementari in ce priveste aparatele de genul asta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 8, 2021 Partajează Postat Noiembrie 8, 2021 Acum 23 minute, Fanachis a spus: Pentru detectoarele de metale este necesara obtinerea autorizaţiei de deţinere a detectoarelor de metale, persoana fizică Poti sa-l declari "detector de cabluri electrice". Sunt cu sutele ofertele prin toate magazinele. Si merg pe acelasi principiu. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 8, 2021 Partajează Postat Noiembrie 8, 2021 Când îl folosești pe proprietatea ta nu cred că trebuie să te roadă grija de autorități.Dacă umbli cu el prin situri arheologice e altă chestie.....cei mai mulți pentru asta le fac.Sunt multe comori încă nedezgropate...dar și mine antipersonal la fel. Link spre comentariu
daniels Postat Noiembrie 8, 2021 Partajează Postat Noiembrie 8, 2021 (editat) A mai fost candva un topic pe tema asta si am scris acelasi lucru acolo. Sunt cautatori de comori profesionisti. Uite ce s-a intamplat cand era haos in domeniu. https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Brățările_dacice Editat Noiembrie 8, 2021 de daniels Link spre comentariu
Fanachis Postat Noiembrie 8, 2021 Partajează Postat Noiembrie 8, 2021 Da, legea este severa in ceea ce priveste folosirea detectorului de metale. Ordonanța nr. 43/2000 Art. 26. - (1) Accesul cu detectoare de metale și utilizarea lor în zonele cu patrimoniu arheologic, fără autorizarea prealabilă prevăzută la art. 5 alin. (13), constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani și confiscarea detectoarelor. Art. 27. – (1) Comercializarea detectoarelor de metale fără autorizația prevăzută la art. 5 alin. (10) constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani și confiscarea detectoarelor. (2) Tentativa se pedepsește. Art. 28. - Constituie contravenții următoarele fapte și se sancționează după cum urmează: a) desfășurarea, fără autorizația emisă în condițiile prezentei ordonanțe, de cercetări arheologice, precum și a oricăror alte activități care afectează integritatea sau pun în pericol conservarea patrimoniului arheologic, cu amendă de la 10.000 lei la 50.000 lei; g) deținerea de detectoare de metale, fără autorizația prevăzută la art. 5 alin. (10), cu amendă de la 25.000 lei la 75.000 lei și confiscarea detectoarelor; Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum