LucaGRG Postat Noiembrie 7, 2021 Partajează Postat Noiembrie 7, 2021 (editat) Salutare, am o problema cu un node mcu ESP-32s v1.1 nu reusesc sa ii dau upload la un fisier (Blink) din arduino. Ce pot sa fac! Sa-mi spuna cineva daca am selectat modulul corect . Multumesc Editat Noiembrie 7, 2021 de LucaGRG Link spre comentariu
Liviu M Postat Noiembrie 7, 2021 Partajează Postat Noiembrie 7, 2021 Citește și tu informațiile pe care le dai și zi dacă e măcar una utilă. Ok, recunosc, ai dat numele circuitului. Altceva? Link spre comentariu
LucaGRG Postat Noiembrie 7, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2021 Ma puteti indruma? Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 7, 2021 Partajează Postat Noiembrie 7, 2021 Asta se vede in primul tau post, ceea ce este o mare incercare pentru ochii colegilor... Link spre comentariu
Liviu M Postat Noiembrie 7, 2021 Partajează Postat Noiembrie 7, 2021 Sigur. Spune-ne ce ai încercat, de ce și ce n-a mers. Și foarte important, postează eventualele mesaje de eroare pe care le primești. Spune-ne cum conectezi placa la calculator, dacă o vezi în meniul Arduino... Cu alte cuvinte, dă cât mai multe detalii, ca să ne putem face o idee despre ce ai tu acolo. Altfel greu te poate ajuta cineva. Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Noiembrie 7, 2021 Partajează Postat Noiembrie 7, 2021 (editat) Dupa ce dai click pe butonul de upload incearca sa apes butonul de "boot" de pe placuta ESP32. Normal ar trebuii sa mearga si fara insa am avut cateva exemplare care altfel nu au vrut. Editat Noiembrie 7, 2021 de Bandi Szasz Link spre comentariu
LucaGRG Postat Noiembrie 8, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2021 Acum 19 ore, Liviu M a spus: Sigur. Spune-ne ce ai încercat, de ce și ce n-a mers. Și foarte important, postează eventualele mesaje de eroare pe care le primești. Spune-ne cum conectezi placa la calculator, dacă o vezi în meniul Arduino... Cu alte cuvinte, dă cât mai multe detalii, ca să ne putem face o idee despre ce ai tu acolo. Altfel greu te poate ajuta cineva. Intr-un final am reusit, problema era ca nu imi gasea placuta pe port! Link spre comentariu
Liviu M Postat Noiembrie 8, 2021 Partajează Postat Noiembrie 8, 2021 Felicitări! Link spre comentariu
yo9dl Postat Decembrie 1, 2021 Partajează Postat Decembrie 1, 2021 (editat) Nu mai deschid un subiect nou pentru ca problema este asemanatoare. Am cumparat dupa Banggood o placa esp32 DEVKIT V1 si am testat-o, intre altele, cu WiFiScan dar sunt probleme de conectare. Nu-mi dau seama daca am facut vreo greseala sau daca placa este defecta. Sper ca imaginea atasata sa cuprinda toate informatiile neceare pentru a putea fi formulata o parere. Portul (verificat in device manager) si placa au fost selectate corect. Este prima experienta cu esp32 asa ca va rog sa-mi acordati intelegere. Multumesc. Editat Decembrie 1, 2021 de yo9dl Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Decembrie 1, 2021 Partajează Postat Decembrie 1, 2021 Pentru modulele standard ESP32 trebuie ales la placuta "ESP32 Dev Module" si nu "DOIT ESP32....." Daca nici asa nu vrea incearca dupa ce dai upload sa apes butonul "boot" pe placuta, unele nici la mine nu au vrut altfel. Link spre comentariu
yo9dl Postat Decembrie 1, 2021 Partajează Postat Decembrie 1, 2021 Am ales placa esp32 DEVKIT V1 pentru ca asa scrie pe spatele ei, dar am selectat o multime de alte placi si tot nu a functionat. Nu ajuta nici butonul de boot. E foarte posibil ca placa sa fie defecta si, in lipsa altor sugestii, o voi “trata” ca atare. Link spre comentariu
Liviu M Postat Decembrie 1, 2021 Partajează Postat Decembrie 1, 2021 N-am idee de ce nu merge, da' am ceva sfaturi. In primul rand, fa IDE-ul "vorbaret" (verbose) si vezi daca da informatii ceva mai utile (File -> Preferences, vezi poza). In al doilea, incearca cu alte viteze la portul serial, poate nu poate asa repede. Si in al treilea, cum vad 3 posibilitati de port la tine in device manager, incearca sa te asiguri ca e portul bun. Deschide monitorul serial si apasa butonul reset, uneori mai trimite mesaje de boot. Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Decembrie 1, 2021 Partajează Postat Decembrie 1, 2021 (editat) Daca ai doar una singura e putin mai greu de dedus. Eu am luat zeci de placute si nu numai si nu am nimerit nici unu-l defect insa nu este exclus nici asta. Mai poti incerca sa ocolesti CP2105 daca ai un alt modul USB - TTL (PL2303, CH340, etc..) si te legi direct de pinii RX/TX al placutei ESP. Zice foarte bine Liviu, incearca sa deschizi monitorul serial si dai un reset la ESP32, la reset toate ESP-urile dau pe afara niste date de identificare. Daca nu vezi nimic in monitorul serial e ceva in neregula la porturi. Editat Decembrie 1, 2021 de Bandi Szasz Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 1, 2021 Partajează Postat Decembrie 1, 2021 @yo9dl Vad ca ai ajuns la COM8. Poate ai ceva conflicte acolo. Sterge COM-urile nefolosite. Si incearca iar sa conectezi placa. Sau, ai incercat se te conectezi cu alt PC la acest ESP ? Link spre comentariu
Liviu M Postat Decembrie 1, 2021 Partajează Postat Decembrie 1, 2021 Am verificat acum si la mine, ca sa pot citi ce scrie la boot, trebuie sa setez comunicatia la 115200 bauzi. Altfel.. cozi de maimute. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum