Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Eroare la ESP-32S v1.1 Node Mcu

LucaGRG

Postări Recomandate

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sigur. Spune-ne ce ai încercat, de ce și ce n-a mers. Și foarte important, postează eventualele mesaje de eroare pe care le primești. 

Spune-ne cum conectezi placa la calculator, dacă o vezi în meniul Arduino... 

Cu alte cuvinte, dă cât mai multe detalii, ca să ne putem face o idee despre ce ai tu acolo. Altfel greu te poate ajuta cineva. 

Link spre comentariu
Acum 19 ore, Liviu M a spus:

Sigur. Spune-ne ce ai încercat, de ce și ce n-a mers. Și foarte important, postează eventualele mesaje de eroare pe care le primești. 

Spune-ne cum conectezi placa la calculator, dacă o vezi în meniul Arduino... 

Cu alte cuvinte, dă cât mai multe detalii, ca să ne putem face o idee despre ce ai tu acolo. Altfel greu te poate ajuta cineva. 

Intr-un final am reusit, problema era ca nu imi gasea placuta pe port!

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Nu mai deschid un subiect nou pentru ca problema este asemanatoare.

Am cumparat dupa Banggood o placa esp32 DEVKIT V1 si am testat-o, intre altele, cu WiFiScan dar sunt probleme de conectare. Nu-mi dau seama daca am facut vreo greseala sau daca placa este defecta. Sper ca imaginea atasata sa cuprinda toate informatiile neceare pentru a putea fi formulata o parere. Portul (verificat in device manager) si placa au fost selectate corect.

Este prima experienta cu esp32 asa ca va rog sa-mi acordati intelegere.

Multumesc.

esp32_test.jpg

Editat de yo9dl
Link spre comentariu

N-am idee de ce nu merge, da' am ceva sfaturi.

In primul rand, fa IDE-ul "vorbaret" (verbose) si vezi daca da informatii ceva mai utile (File -> Preferences, vezi poza).

In al doilea, incearca cu alte viteze la portul serial, poate nu poate asa repede. Si in al treilea, cum vad 3 posibilitati de port la tine in device manager, incearca sa te asiguri ca e portul bun. Deschide monitorul serial si apasa butonul reset, uneori mai trimite mesaje de boot.

ArduinoVerbose.png

Link spre comentariu

Daca ai doar una singura e putin mai greu de dedus. Eu am luat zeci de placute si nu numai si nu am nimerit nici unu-l defect insa nu este exclus nici asta. Mai poti incerca sa ocolesti CP2105 daca ai un alt modul USB - TTL  (PL2303, CH340, etc..) si te legi direct de pinii RX/TX al placutei ESP.

Zice foarte bine Liviu, incearca sa deschizi monitorul serial si dai un reset la ESP32, la reset toate ESP-urile dau pe afara niste date de identificare. Daca nu vezi nimic in monitorul serial e ceva in neregula la porturi.

Editat de Bandi Szasz
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări