Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Păreri osciloscop

alexy

Postări Recomandate

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sk24bpo

5

• alexy

4

• Усилитель

2

• merck

2

Top autori în acest subiect

Masuratori audio cu osciloscopul de 8 biti ? Nu stiu ce sa zic... Mai exact ce vrei sa masori ? Pentru audio nivel comun, orice osciloscop este foarte bun. La ce bani vrei sa-l iei ?

Link spre comentariu
Acum 13 minute, sk24bpo a spus:

Masuratori audio cu osciloscopul de 8 biti ? Nu stiu ce sa zic... Mai exact ce vrei sa masori ? 

Ti se pare ca depaseste pretentiile audio un osciloscop de 8 biti?

Link spre comentariu

Unele modele cu rezoluție verticală de 8 biți au și moduri de funcționare de tipul "high resolution mode" unde pot atinge 11-12b. DPO/MDO de la Tek beneficiază de așa ceva, am butonat câteva modele ani de zile.

Dacă există buget serios se găsesc exemplare cu 12-14b nativ sau chiar dedicate pentru audio cu rezoluție de 16b (vezi Picoscope 4262) sau 24b prin mediere.

Ultima variantă pt. fft se bazează pe procesorul calculatorului la care va fi conectat pe când osciloscoapele digitale "clasice" digeră mai greu fft-urile. Aici contează și dimensiunea memoriei etc.

Link spre comentariu

Ar trebui vazut ce stie osciloscopul, frecventa maxima, la ce vrei sa folosesti, audio sau reparat surse in comutatie, oferta e foarte bogata, cat vrei sa investesti etc. 

Ceva ieftin si bun, pt utilizare normala :

https://ardushop.ro/ro/home/216-sonda-osciloscop-p6100.html?gclid=CjwKCAiA7dKMBhBCEiwAO_crFBnv4yLlGCuHZTm5UlMIXJuPFTAYXnbriYwI1j8A6jWvoCXpjEQpNBoCVWMQAvD_BwE

Merita luate 2 buc, merita mai bine transportul, si ai de rezerva... 

(conform legii lui Murphy, cand ai cea mai mare nevoie, atunci se intrerupe undeva...) 

Link spre comentariu

Depinde de ceea ce vrei sa faci in audio. Pentru depanari ? De multe ori un multimetru bun te ajuta mai mult ca un osciloscop. Un osciloscop vede ca ii bagi pe intrarea amplificatorului un semnal sinusoidal si la iesire este de X ori mai mare. Sau cam acelasi lucru la preuri, dac-uri, etc...  Eventual mai vezi si riplul sursei de alimentare si poate mai prinzi si cate o oscilatie.  Mare lucru n-ai ce sa vezi cu osciloscopul in audio. Sonda din link-ul de mai sus este excelenta pentru ce ai tu nevoie.

Editat de sk24bpo
Link spre comentariu
La 17.11.2021 la 18:57, alexy a spus:

in audio vreau sa il folosesc ,dar dupa cate se vede nu este prea bun in audio ,decat deloc

din asta nu se intelege nimic...

Link spre comentariu

Initial ( cam dupa WW2)  osciloscoapele au fost analogice , initial cu lampi si apoi cu semiconductori  si erau bune in audio. In anii 90 au aparut osciloscoapele digitale alea de 100 Ms si banda intre 100 si 500 MHz si .. erau bune in audio si nimeni nu a mai vrut analogice . Dupa 2015 au aparut astea moderne cu 12 biti si samplig rate de ordinul Gs care sunt bune in audio ! Dar culmea e ca in audio nu s-a schimbat mare lucru ...

Pana la vise gen 8903-uri , 3582-uri si R&S la care nu cunosc modele, osciloscopul este si va fi in continuare o scula de baza in electronica. Poti vedea un clipping, un zero cross, un dezechilibru intre semialternante, oscilatii , etc etc, lucruri care eu personal nu stiu ( si nici nu vreau ) sa le fac cu multimetru.  

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări