Ujio Postat Noiembrie 6, 2021 Partajează Postat Noiembrie 6, 2021 Salutari tuturor.Am de ceva ani niste becuri sofit led diverse,cu lumina calda,pe care le-am mutat de pe o masina pe alta,in timp,din avaritie cred.Acum le-am pus la plafonierele masinii actuale si ramin aprinse slab in timp ce conduc,slab dar se noteaza,e deranjant.Inteleg ca trebuie sa lipesc niste rezistente,ca sa nu mai ramina partial aprinse.Exista un calcul de valoare rezistente sau sfaturi,indicatii?Mentionez ca folosesc leduri doar pentru intensitatea marita a luminii.Multumiri anticipat. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 6, 2021 Partajează Postat Noiembrie 6, 2021 Depinde de ce tensiune reziduală ai pe bornele becului plafonierei.Pune un potenţiometru bobinat de circa 1k la bornele becului sofită stins (în paralel cu el) şi reglezi până dispare lumina aia reziduală.Măsori valoarea rezistenţei şi pui una fixă de valoare cât mai apropiată, dar de putere.Puterea rezistenţei va depinde de valoarea ei, deci va trebui să faci mai întâi testul şi revii. Link spre comentariu
Ujio Postat Noiembrie 6, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2021 Poate m-am exprimat inexact.Nu ma deranjeaza faptul ca dupa ce las masina stau semi-aprinse inca un minut.Ma deranjeaza ca atunci cind conduc plafonierele stau semi-aprinse. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 6, 2021 Partajează Postat Noiembrie 6, 2021 Există o tensiune reziduală acolo chiar când becurile plafonierei sunt stinse.Ledurile fiind mai sensibile se aprind vizibil, un bec incandescent nu ar fi fost afectat de asta datorită rezistenţei lui interne mici.Asta trebuie să faci şi lămpii cu leduri, să-i scazi rezistenţa internă în mod artificial.. Link spre comentariu
Ujio Postat Noiembrie 6, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2021 Potentiometru bobinat nu am.As opta pentru citeva rezistente cumparate de valori apropiate,le probez si vad care stinge.Ce valori sa cumpar rezistentele? Link spre comentariu
vily Postat Noiembrie 6, 2021 Partajează Postat Noiembrie 6, 2021 (editat) 200-400-600 ohm. Vezi și tu ce găsești. Poate ai ceva aparate defecte prin casă și extragi una de acolo. Editat Noiembrie 6, 2021 de vily Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 7, 2021 Partajează Postat Noiembrie 7, 2021 Vezi să aibă minim 1W putere, preferabil 3W ca să disipe mai uşor.Atunci când vei aprinde plafoniera, se va încălzi ceva rezistenţa, dar nu se va încinge periculos.Să o plasezi aerisit, nu lipit de plastic. Link spre comentariu
Ujio Postat Decembrie 28, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2021 Am eliminat led-urile plafonierelor,si am pus becurile sofit de fabrica.Multumiri de indicatii... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum