mircea888 Postat Noiembrie 6, 2021 Partajează Postat Noiembrie 6, 2021 Salutare! La acest TV avem backlight OK, sunet OK, dar nu este imagine. Doar backlight uniform, nu este lovit. Am scos pe rand cate o panglica de semnal LVDS, atunci se schimba usor aspectul pentru jumatate din ecran si apar dungi usoare, dar nimic sa dea un indiciu de imagine. Imaginea e aceeasi cu ambele panglici scoase, ca si cum MB nu ar face nimic. Credeti ca e defect MB sau panel? are cineva un dump? MB: uk75 lm18a EAX67872805 Panel: HC430DGG-ABTL1-A11X Link spre comentariu
Marian Roman Postat Noiembrie 6, 2021 Partajează Postat Noiembrie 6, 2021 cu siguranta ecranul este buba. Link spre comentariu
Cosmin Marian Postat Noiembrie 6, 2021 Partajează Postat Noiembrie 6, 2021 Bună seara, verificați condensatorii smd de pe pcb ul ecranului să nu fie scurcicuitati,toate cele bune Cosmin Link spre comentariu
mircea888 Postat Noiembrie 7, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2021 Multumesc de raspunsuri! Am inceput sa masor tensiunile pe placile de la panel (este impartit in doua) si nu aveam nicio tensiune prezenta. Am decuplat una din benzile LVDS (dreapta) si au aparut tensiunile pe placa cealalta (Avdd=17V, Vcc_18=1.8V, Havdd=7.8V, Vterm=1.1V). Se pare ca problema este la jumatatea din dreapta a panelului. Nu am gasit scurt pe condensatori, dar lipsesc total Avdd si restul tensiunilor. Later edit: Am scos banda LVDS din placa driver de la panel si am masurat corect Avdd=17V direct pe panglica LVDS, deci vine tensiunea din MB. Dupa ce conectez panglica la placa driver panel, dispare Avdd... deci ar confirma panel defect - driverele probabil. Link spre comentariu
Cosmin Marian Postat Noiembrie 7, 2021 Partajează Postat Noiembrie 7, 2021 Bună ziua, încercați pe partea care blochează apariția tensiunilor din descriere partea din dreapta,anularea de trasee aceasta se face prin tatonare, adică cu bucățele de hârtie iar când ați depistat care trasee trebuiesc anulate în loc de hârtie puneți bandă schoci, deasemenea pe jumătatea din stânga ar trebui să fie și imagine nu doar tensiuni, mult succes vă doresc numai bine Cosmin. Link spre comentariu
attilaa0 Postat Noiembrie 7, 2021 Partajează Postat Noiembrie 7, 2021 Faza cu "scociul" merge,eu am pus pe pamblica cu eticheta alba ,o bucata care acopera 6-8 trasee,si asta pe iesirea dinspre placa de baza,deci nu acolo unde intra in lvds,ci acolo sus si am pus pe partea mai aproape de surubul din colt.Sper ca m-ati inteles. Link spre comentariu
mircea888 Postat Noiembrie 8, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2021 Am pus o bucata ingusta de mylar, izoland cam 2 trasee in centrul benzii si a aparut imagine cu dungi multe. Nu poate fi utilizat panelul in starea asta, dar am obtinut un raspuns clar. Multumesc! Link spre comentariu
Marian Roman Postat Noiembrie 9, 2021 Partajează Postat Noiembrie 9, 2021 Acum 13 ore, mircea888 a spus: Am pus o bucata ingusta de mylar, izoland cam 2 trasee in centrul benzii si a aparut imagine cu dungi multe. Nu poate fi utilizat panelul in starea asta, dar am obtinut un raspuns clar. Multumesc! eu zic sa mai insistati cu banda, daca s-a obtinut imagine, se poate remedia. Link spre comentariu
yokoono Postat Noiembrie 9, 2021 Partajează Postat Noiembrie 9, 2021 (editat) Acum 14 ore, mircea888 a spus: Am pus o bucata ingusta de mylar, izoland cam 2 trasee in centrul benzii si a aparut imagine cu dungi multe. Nu poate fi utilizat panelul in starea asta, dar am obtinut un raspuns clar. Multumesc! 2 trasee sunt cam putine. Cum a zis si Marian, mai "bibilestel". Izoleaza mai mult trase: 7,8... 15. Izoleaza in stanga apoi in dreapta. Editat Noiembrie 9, 2021 de yokoono Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum