Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reparatii CD player

Vlad 797

Postări Recomandate

• Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Vlad 797

10

• Marian

5

• validae

5

• KISS

2

Top autori în acest subiect

Am cateva aparate pentru reparat. Vor fi si altele. Eu caut un depanator care stie meserie. Asta inseamna ca este capabil sa repare orice cd player.  Nu dau detalii pentru cei care stiu si ei cate ceva si poate le pica singurul subiectul pe care il stiu.

Link spre comentariu

Precizarea Administratorului "

"Cand deschideti un subiect aici si doriti sfat in legatura cu o reparatie trebuie obligatoriu sa precizati:

Tipul aparatului: 

Modelul aparatului:

Defectul cum se manifesta:

Daca nu precizati aceste lucruri intrebarea ta nu va fi aprobata

Dupa solutionarea problemei este obligatoriu sa scrieti cum ati rezolvat. In caz contrar alte subiecte ale tale nu vor mai fi aprobate pe acest forum."

nu se poate aplica in toate cazurile. Eu nu vreau un sfat in legatura cu o reparatie ci caut un depanator. Nu un carpaci ci o persoana care stie meserie si este si pasionata.

Link spre comentariu

plata se face pe lucrare ,se face o estimare dupa care un pret la urma lucrarii ,sa ceri bani la ora mi se pare ceva ciudat,deoarece conteaza foarte mult priceperea si indemanarea ,rapiditatea cu care lucrezi,

dar daca clientii accepta e problema lor (dar tot ciudat mi se pare)

Link spre comentariu

Astfel de topic ajungea în mod normal la Pubelă.Nu oferi niciun detaliu, doar ai pretenţia că vrei să găseşti un depanator care ,,poate repara orice CD-player,,.Pasionaţi de o tehnologie pe cale să dispară mai găseşti doar printre depanatori pensionari, care ar avea la dispoziţie timp de pierdut.

Am mutat totuşi la Servicii Electro-Job, poate se găseşte cineva care mai e dispus să mai piardă timp cu aşa ceva, sau eventual al cărui tarif eşti dispus să-l accepţi.Reparaţiile pot costa uneori mai mult decât aparatul.După informaţiile oferite chiar nu putem şti dacă merită efortul...

Link spre comentariu
Acum 9 ore, validae a spus:

Astfel de topic ajungea în mod normal la Pubelă.Nu oferi niciun detaliu, doar ai pretenţia că vrei să găseşti un depanator care ,,poate repara orice CD-player,,.Pasionaţi de o tehnologie pe cale să dispară mai găseşti doar printre depanatori pensionari, care ar avea la dispoziţie timp de pierdut.

Am mutat totuşi la Servicii Electro-Job, poate se găseşte cineva care mai e dispus să mai piardă timp cu aşa ceva, sau eventual al cărui tarif eşti dispus să-l accepţi.Reparaţiile pot costa uneori mai mult decât aparatul.După informaţiile oferite chiar nu putem şti dacă merită efortul...

Stimabile "cunoscator Administrator", astfel am ajuns in situatia de a descuraja sau bloca pe acest sait oamenii care aveau pasiune dar mai ales cunostinte pentru a depana, dandu-ne aiurea cu parerea! Sa afirmi ca "doar un pensionar" repara corect un aparat asta demonstreaza ca ar trebui sa fii trimis pe plan profesional La Pubela! Nu pensionarii nu sunt cei care ar trebui anulati, discreditati, ci tocmai cei care lucreaza automat schimband placi, nefiind capabili sa detecteze o anumita piesa ce genereaza un defect intr-un sistem, sau care cer absurd "detalii" despre cum se manifesta un aparat. Detaliile, adica diagnoza, o face depanatorul! Nu cel care detine aparatul.
"Sa piarda timp cu asa ceva"? dar cu ce isi ocupa timpul un depanator? cu serviciul? eventual un muncitor pe tractor care in timpul liber repara aparate audio? Acela sa mearga in continuare pe tractor si sa nu se mai creada si altceva decat tractorist!
 Eu hotarasc daca merita sau nu sa fie reparat, nu accept pareri de la neica nimeni bagator de seama!

Link spre comentariu

Vlade, daca tu crezi ca sta cineva sa caute un defect si sa repare in 5 ore, cand piesa de schimb costa 50 de lei, apoi nu stii ce inseamna costul intr-o firma. Adica cheltui pe mana de lucru 500 lei (dupa taxa orara a lui Rammstein) + 10 lei piesa de reparatie, in loc sa ceri clientului 50 lei piesa nou (sau un ansamblu) + 250 lei (mana de lucru a lui Rammstein ca exemplu)? Ce crezi ce vrea clientul: nou si rapid sau scump si carpit?

Nu mai formeaza nimeni pentru carpit piese de 10 lei bucata. Poate un prieten sa te ajute astfel, care o sa fie jenat sa te taxeze 5 ore de bibileala si tatonari. La nivelul asta de aparate, e mai rentabil sa schimbi un ansamblu, decat sa cauti o piesa.

Ia de bune sfaturile primite (da detalii ca sa-ti zica colegii daca merita si cat costa). Eu iti zic sa discuti cu Rammstein, stie ce face dar e cam selectiv daca merita sau nu sa repari.

Link spre comentariu
4 hours ago, Vlad 797 said:

...nu accept pareri de la neica nimeni bagator de seama!

Cu atitudinea asta nu-ti atragi potentiali colaboratori.

Nu poti incepe o solicitare tehnica punand etichete ofensatoare pe eventualii ofertanti, n-ai de unde sa stii pregatirea fiecaruia, si-apoi oricum aia seriosi or sa te ocoleasca tocmai datorita abordarii tale. 

Apoi consumerismul care guverneaza piata, dicteaza si depanarile facute prin inlocuirea de subansamble si nu de piese defecte.

Nu avem timp sa cautam ore in sir cate o piesa defecta atunci cand probabil zeci de alte aparate asteapta la rand ( ma refer la service-urile mai mari ), este total contraproductiv sa faci asa ceva, daca din asta traiesti atunci e ca si cum te-ai impusca singur in picior...

Mai mult decat atat, parerea mea pur subiectiva e ca ceea ce doresti tu ai putea gasi mai degraba la cineva care de regula nu se ocupa cu depanare, ci eventual proiectare, asamblare, etc, si care ti-ar putea servisa aparatele in timpul sau liber. 

Sfatul meu e sa lasi calificativele deoparte si sa-ti prezinti aparatul ori aparatele defecte pe care doresti sa le repari, marca, model, si foarte sumar ce tip de interventii doresti la ele, ca oamenii sa stie la ce sa se astepte, apoi tu sa astepti pe cei interesati. 

Link spre comentariu

Stimabile, nu ai înţeles nimic din ce ţi-am scris. Un depanator activ, care ştie ce face şi trăieşte din asta, nu va pierde ore aiurea să-ţi demonteze optica şi s-o cureţe de praful sau fumul adunat pe oglinda semitransparentă, lentile şi pe aria de fotodiode a cititorului optic.Va comanda un bloc optic nou, care cu costurile de transport şi mâna de lucru, va costa probabil destul de mult şi nu-ţi va conveni.În orele alea de curăţit optica şi eventual reglat focalizări, etc, el poate repara aparate mult mai valoroase şi mult mai rapid.Şi nu-ţi mai da păreri aiurea despre ce ştie sau nu ştie cel cu care vorbeşti...că nu-l cunoşti.

Eu am curăţit şi recuperat astfel de CD-uri din pasiune şi ştiu cât timp ia asta şi ştiu că nu mai e o treabă rentabilă financiar în momentul de faţă.

De aceea am scris că poate un pensionar (pasionat) care nu mai trăieşte din depanare te-ar putea ajuta.Asta dacă nu şi-a pierdut  pasiunea pentru aparatura respectivă....

Data viitoare respectă cerinţele secţiunii tehnice şi dă detalii despre aparate, altfel topicul va ajunge exact unde trebuia de la bun început.La Pubelă.

Link spre comentariu
Acum 6 ore, Marian a spus:

Cu atitudinea asta nu-ti atragi potentiali colaboratori.

Nu poti incepe o solicitare tehnica punand etichete ofensatoare pe eventualii ofertanti, n-ai de unde sa stii pregatirea fiecaruia, si-apoi oricum aia seriosi or sa te ocoleasca tocmai datorita abordarii tale. 

Apoi consumerismul care guverneaza piata, dicteaza si depanarile facute prin inlocuirea de subansamble si nu de piese defecte.

Nu avem timp sa cautam ore in sir cate o piesa defecta atunci cand probabil zeci de alte aparate asteapta la rand ( ma refer la service-urile mai mari ), este total contraproductiv sa faci asa ceva, daca din asta traiesti atunci e ca si cum te-ai impusca singur in picior...

Mai mult decat atat, parerea mea pur subiectiva e ca ceea ce doresti tu ai putea gasi mai degraba la cineva care de regula nu se ocupa cu depanare, ci eventual proiectare, asamblare, etc, si care ti-ar putea servisa aparatele in timpul sau liber. 

Sfatul meu e sa lasi calificativele deoparte si sa-ti prezinti aparatul ori aparatele defecte pe care doresti sa le repari, marca, model, si foarte sumar ce tip de interventii doresti la ele, ca oamenii sa stie la ce sa se astepte, apoi tu sa astepti pe cei interesati. 

Eu nu am jignit pe nimeni, rugamintea mea de a primi o informatie a fost catalogata ca fiind "de Pubela". Eu asigur piesele necesare reparitiilor pentru ca eu, beneficiarul, vreau cele mai bune piese. Ceea ce vreau eu este o simpla reparatie, nu caut proiectanti pentru un aparat care este pe piata de 30 de ani. Nu fabrica imi repara aparatul ci service -ul.

Link spre comentariu
Acum 5 ore, validae a spus:

Stimabile, nu ai înţeles nimic din ce ţi-am scris. Un depanator activ, care ştie ce face şi trăieşte din asta, nu va pierde ore aiurea să-ţi demonteze optica şi s-o cureţe de praful sau fumul adunat pe oglinda semitransparentă, lentile şi pe aria de fotodiode a cititorului optic.Va comanda un bloc optic nou, care cu costurile de transport şi mâna de lucru, va costa probabil destul de mult şi nu-ţi va conveni.În orele alea de curăţit optica şi eventual reglat folalizări, etc, el poate repara aparate mult mai valoroase şi mult mai rapid.Şi nu-ţi da păreri aiurea despre ce ştie sau nu ştie cel cu care vorbeşti...că nu-l cunoşti.

Eu am curăţit şi recuperat astfel de CD-uri din pasiune şi ştiu cât timp ia asta şi ştiu că nu mai e o treabă rentabilă financiar în momentul de faţă.

De aceea am scris că poate un pensionar (pasionat) care nu mai trăieşte din depanare te-ar putea ajuta.Asta dacă nu şi-a pierdut  pasiunea pentru aparatura respectivă....

Data viitoare respectă cerinţele secţiunii tehnice şi dă detalii despre aparate, altfel topicul va ajunge exact unde trebuia de la bun început.La Pubelă.

Si mai Stimabile care sunteti si eu nu, "orele pierdute aiurea" la care faceti referire sunt orele alocate diagnosticarii. Nu sunt pierdute, sunt platite. Aparatul meu are un pret de vanzare estimat la 500 euro. Nu vreau piese ieftine, repet, eu cumpar piesele, nu depanatorul. Eu am respectat toate cerintele sectiunii, nu am cerut ca cineva sa-mi repare aparatul gratis, nu am jignit pe nimeni, dumneavoastra m-ati trimis la "pubela".

Link spre comentariu

Parerea care conteaza aici din punct de vedere strict administrativ este a mea, adica eu decid daca ceva aici merge sau nu la pubela, si inca n-am facut catalogarea asta, am facut doar cateva sugestii/oferit sfaturi si mi-am prezentat niste opinii. 

Nu ai jignit direct insa ai pus ceva etichete eventualilor ofertanti ( fara adresa directa ), si, crezi ori nu, intelegi ori ba, asta deranjeaza.

In fine, ideea care nu-i negociabila ramane ca trebuiesc precizate sumar ce aparate se repara, preferabil marca si model, si ce tip de interventii sunt anticipat a fi necesare.

Apoi nu-ti ramane decat sa astepti pana se ofera cineva.

PS: Deci haidem sa nu ne certam ca intervin eu!
Am spus deja OP ce are de facut, ceilalti daca sunteti interesati puteti cere mai multe detalii aici ori in privat, restul sunt discutii de bodega ce nu-si au locul aici.

Link spre comentariu
La 03.11.2021 la 0:19, Vlad 797 a spus:

Eu nu vreau un sfat in legatura cu o reparatie ci caut un depanator. Nu un carpaci ci o persoana care stie meserie si este si pasionata.

Unul care nu e ''carpaci'' nu cred ca ai putea sa-l platesti tinand cont ca aparatele au pretul de vanzare de 500€ bucata, adica cam cat cea mai rapida si ieftina reparatie la un CDP High_End.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări