Vizitator Postat Martie 10, 2022 Partajează Postat Martie 10, 2022 Cam mică distanță intre ele. Fă o probă și desfă șuruburile, apoi mută traf-urile mai departe conectate la schemă, ai grijă electrocutare apoi vei vedea că dacă sunt muult mai departe probabil va dispărea brumul. Poți muta lampile de putere în locul traf-urilor de ieșire și viceversa. Link spre comentariu
Усилитель Postat Martie 10, 2022 Partajează Postat Martie 10, 2022 (editat) Fara fire de intrare ai brum? Adica doar potentiometru si restul. Si cu potentiometrul in aer, fara legatura la carcasa. Firele de filament ( de la alarme incendiu,) le rasucesc bine cu masina gaurit acumulator, si pun peste tresa ecranare ruseasca recuperata, tub termocontractibil peste, tresa legata la masa. Editat Martie 10, 2022 de Усилитель Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Martie 10, 2022 Partajează Postat Martie 10, 2022 Brumul dispare foarte simplu , nu ai facut nici o greseala numai ca trebuie sa modifici putin alimentarea . Simplu CLC . Link spre comentariu
simson Postat Martie 10, 2022 Partajează Postat Martie 10, 2022 Masoara cu un milivoltmetru de CA ce tensiune ai, sau mai bine cu osciloscop poti detecta sursa brumului. Degeaba ai facut variatiuni cu filamente, nu are relevanta.Este o exagerare non sens cu torsadare, apoi ecranare cu tresa.Eu la toate folosesc cablu litat bifilar si niciodata nu am auzit brum in incinte de 98dB. Deci verifica riplu in tensiunea anodica. Link spre comentariu
Lonerider Postat Martie 10, 2022 Autor Partajează Postat Martie 10, 2022 (editat) 13 hours ago, Усилитель said: Fara fire de intrare ai brum? Cablajele fara potentiometre, pus strap pe intrare la masa, asa e facuta filmarea. 3 hours ago, Dumitrache_S said: Brumul dispare foarte simplu , nu ai facut nici o greseala numai ca trebuie sa modifici putin alimentarea . Simplu CLC . Este CLC, schema pa prima pagina, undeva la a cincea postare, fara rezistenta dupa tub, din schema. 3 hours ago, simson said: Masoara cu un milivoltmetru de CA ce tensiune ai, sau mai bine cu osciloscop poti detecta sursa brumului. Degeaba ai facut variatiuni cu filamente, nu are relevanta.Este o exagerare non sens cu torsadare, apoi ecranare cu tresa.Eu la toate folosesc cablu litat bifilar si niciodata nu am auzit brum in incinte de 98dB. Deci verifica riplu in tensiunea anodica. Numai fire litate si torsadate am folosit la alimentarea filamentelor cu ¢0.75mm. Cum am spus, doar daca pun in socluri primul tub din schema, brumul devine deranjant. Fara, adica de la defazor doar, numai cu urechea bine lipita de incinta/difuzor, se aude ceva. O sa incerc si cu osciloscopul, dar nu stiu exact procedura de masurare. O sa ma documentez. Editat Martie 10, 2022 de Lonerider Link spre comentariu
Усилитель Postat Martie 11, 2022 Partajează Postat Martie 11, 2022 - ar trebui schimbat cu mai mare electroliticul care decupleaza primul tub, paralel cu el ceva 220nf-330nf, apoi , incercat putin marirea rezistentei pe alimentare inaintea lor. - Incerca alte locurid e conectare la masa a trafului de iesire. - deconectat firul NFB din catod primul tub, vazut cum se schimba cantitatea de brum. (eu folosesc cablu ecranat pt asta) Link spre comentariu
simson Postat Martie 11, 2022 Partajează Postat Martie 11, 2022 Am lasat mesaj privat Link spre comentariu
Lonerider Postat Martie 11, 2022 Autor Partajează Postat Martie 11, 2022 O sa pun deseara o imagine, desenata, exact cum sunt facute legaturile, in special cele de masa. Am tot verificat sa nu am bucle, plecand cu fire individuale de la fiecare punct si pana la pinul negativ de la primul condensator electrolitic din bateria de filtrare. E posibil sa fi gresit ceva totusi sau poate nu. O sa reverific. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Martie 11, 2022 Partajează Postat Martie 11, 2022 De ce de la primul condensator si nu de la al doilea? Link spre comentariu
icar Postat Martie 11, 2022 Partajează Postat Martie 11, 2022 Pai minusul la primul si al doilea condensator de filtrare, nu se leaga la un loc? Link spre comentariu
sonic11 Postat Martie 11, 2022 Partajează Postat Martie 11, 2022 Bucla de masa sau circuit de masa comun pentru curenti mari si circuitele de intrare. Incearca pe cat posibil sa folosesti o conexiune star ground. Link spre comentariu
tenzen Postat Martie 11, 2022 Partajează Postat Martie 11, 2022 Aceeasi problema o am si eu.Am un singur amplif facut cu el 84,brum din alimentare,nimic enervant,dar stiu ca e acolo,am incercat si eu cu traful scos inafara,etc,nici un rezultat.Fire torsadate,pus la masa cu rezistoare,pus CLC,scos CLC,cu filtraje mai mari,mai mici,cu redresor mixt,doar cu punte,fara punte cu tub redresor,cu drosel,fara drosel,cu masa pe sasiu,fara masa conectata la sasiu,degeaba...Apropo,minusurile condensatoarelor au un singur punct de conexiune.Nu am postat pe aici deoarece astia mai noi,de multe ori,primesc...nimic.Inca mai fac experimente diverse,la un moment dat,solutia va veni,mai studiez...Seara buna! Link spre comentariu
merck Postat Martie 11, 2022 Partajează Postat Martie 11, 2022 9 hours ago, Lonerider said: Am tot verificat sa nu am bucle, plecand cu fire individuale de la fiecare punct si pana la pinul negativ de la primul condensator electrolitic din bateria de filtrare. Daca ai filtrare C1-L-C2, masa o iei de pe pinul - de la C2. Tot la C2 vii si cu minusul condensatorului de la anodica driverului. Fitrarea completa este: punte diode -> C1 - L - C2 - R - C3 (R - C3 filtrare anodica driver). Link spre comentariu
Lonerider Postat Martie 11, 2022 Autor Partajează Postat Martie 11, 2022 Asadar, am revenit. Asta e desenul amplasarii legaturilor (fizic) sub sasiu. Traseul mai gros este al firelor de masa. Traseul cel mai subtire este al tensiunii anodice, dupa filtrul CLC. Stanga - dreapta sunt OT-urile, in mijloc trafo alimentare, reprezentat cum am putut (doar prizele mediane de la infasurari filamente). Nu e reprezentata redresarea completa si partea cu potentiometrul, rezistentele de watt-aj si cond decuplare catozi finale, ceea ce apare in desen este strict de la partea de filtrare, dupa redresare. Sper ca nu am omis nimic... https://postimg.cc/wt4GFYH1 Link spre comentariu
dumitrumy Postat Martie 12, 2022 Partajează Postat Martie 12, 2022 (editat) Consumul lampii finale trece prin traseul de masa al preamplificarii. Cablarea este gresita din punctul meu de vedere dar neatingand nicio lampa de la inceputul anilor 80 (cand depanam tv hibrid) astept si lampari. EDIT: pana vin meseriasii incerc timid o varianta: Editat Martie 12, 2022 de dumitrumy Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum