Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Clona ELM323

Vizitator tux

Postări Recomandate

M-am decis sa fac public un proiect pe care l-am facut prin 2006 impreuna cu un prieten si anume o clona de ELM323.

Desi vor fi probabil destui afaceristi de week-end care vor trece fara nici o remuscare de pe ELM323 pe cipul nostru as vrea sa mentionez ca puteti folosi codul doar pentru proiecte necomerciale.

Fisierele HEX, codul sursa si mai multe detalii gasiti la http://www.obdchip.com

Noi l-am incercat pe Siemens Sirius N32, Siemens Sirius N34, Peugeot 206 (toate KWP2000) si pe un emulator de ECU care mergea pe ISO9142. Daca il testati si pe alte masini, va rog sa scrieti aici modelul. si daca a functionat sau nu.

Merci.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MirceaM

8

• Abram Burel

4

• tilix_boss2008

3

• Blind

1

Top autori în acest subiect

Felicitari! Chiar va fi util pentru cei pasionati de mestereli combinate (auto+electronica). Ca mine :)Cu siguranta, vor fi si amatori de afaceri mai mult sau mai putin curate.Pentru cei cu intentii curate, aveti vreun model de business "generic" sau se stabileste prin contact "direct"?

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator marian_ri

Felicitari! Este un proiect foarte interesant. Am testat si eu interfata dar nu am reusit sa ma conectez, am incercat pe un VW Passat din 1998 (protocolul KWP2000 / ISO9142) aparea eroarea BUS INIT ERROR, in schimb am reusit pe o Fabia din 2001 sa trec de initierea bus-ului (direct prin comenzi AT) dar mai departe nu a mai mers nu am putut sa citesc nimic din 'motor'. Am incercat diverse programe gen OBD2 Scantool (am recompilat softul ca sa modific felul in care se prezenta ELM323 ver. 2) dar nu am reusit sa ma conectez cu nici unul, ma gandesc ca interfata mea are vreo problema.Oricum multumesc, ati facut o treaba buna.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Se gaseste de cumparat fie placa plantata cu componente (cu sau fara controller pe ea - oricum sa aiba soclu) fie doar placa de elm323? As cumpara si eu una. Intentionez sa incerc conectarea la masina personala care este de un tip ceva mai vechi, cu ECU Mag Marelli G6.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator calinp

Salut,Interfata propusa de tux functioneaza ok daca se recompileaza programul pentru pic cu sursele de pe site.Am testat pe Nubira II E3, Suzuki Swift si Logan.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator stili

Arhiva de mai sus contine un fisier in format hex.Acest fisier a rezultat in urma compilarii fisierelor sursa.Am nevoie de fisierele sursa,programul scris in ansambler,C,basic sau in ce limbaj a fost scris....Vreau sa implementez programul pe un alt controler 18f....

Link spre comentariu
:: Compilare ELM323 cu HT-PIC compiler ::"D:\Program Files\HI-TECH Software\PICC\9.50\bin\PICC.EXE" -C -E"CARcom.cce" "CARcom.c" -O"CARcom.obj" -Q -MPLAB -16F648A@echo offsetlocalset PATH=D:\Program Files\HI-TECH Software\PICC\9.50\bin;D:\Program Files\HI-TECH Software\PICC\9.50\bin;%PATH%:: --------------------------------------------------------------------set NAME=Executing:   call 00_DELL.BATcall :SUB_DISPLAY_TASK_NAMEcall 00_DELL.BATcall :SUB_DISPLAY_COMPLETED:: --------------------------------------------------------------------:: --------------------------------------------------------------------set NAME=Building:    ObdChip.hexcall :SUB_DISPLAY_TASK_NAMEPICC.EXE -C -E"CARcom.cce"  "CARcom.c"   -O"CARcom.obj"   -asmlist  -16F648A   --OPT=asmPICC.EXE -C -E"delay.cce"   "delay.c"    -O"delay.obj"    -asmlist  -16F648A   --OPT=asmPICC.EXE -C -E"global.cce"  "global.c"   -O"global.obj"   -asmlist  -16F648A   --OPT=asmPICC.EXE -C -E"main.cce"    "main.c"     -O"main.obj"     -asmlist  -16F648A   --OPT=asmPICC.EXE -C -E"PCcom.cce"   "PCcom.c"    -O"PCcom.obj"    -asmlist  -16F648A   --OPT=asmPICC.EXE    -E"ObdChip.lde" "CARcom.obj" "delay.obj" "global.obj" "main.obj" "PCcom.obj" -16F648A --OPT=asm -O"ObdChip.hex" -M"ObdChip.map" call :SUB_DISPLAY_COMPLETED:: --------------------------------------------------------------------:: --------------------------------------------------------------------set NAME=Executing:    FC.exe  MARTOR.hex   ObdChip.hexcall :SUB_DISPLAY_TASK_NAMEfc.exe  MARTOR.hex  ObdChip.hexcall :SUB_DISPLAY_COMPLETED:: --------------------------------------------------------------------goto endlocal_then_exit:: --------------------------------------------------------------------:SUB_DISPLAY_TASK_NAMEecho.echo.echo.echo    %NAME%echo.pauseecho.goto :EOF    :: return:: --------------------------------------------------------------------:: --------------------------------------------------------------------:SUB_DISPLAY_COMPLETEDecho.echo    Completed.echo.   ---------------------------------------------------------------echo.echo.goto :EOF    :: return:: --------------------------------------------------------------------:: --------------------------------------------------------------------:endlocal_then_exitendlocalpause:: --------------------------------------------------------------------
Link spre comentariu
Stili, fisierul de mai sus (copy-paste si salvat ca build.bat de exemplu) ajuta la compilarea surselor despre care este vorba. Eventual se mai umbla putin la instructiunea set PATH de dupa setlocal.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări