Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Limitare tensiune intrare amplificator

vily

Postări Recomandate

Am nevoie sa limitez tensiunea de alimentare a unui amplificator audio.

Nu am idei si experienta cu treaba asta si am cautat putin pe net dar fara prea mare succes. Poate n-am stiut cum sa-i cer lui gogu.

Am gasit ceva cu doua zenere si vreau sa intreb daca metoda este ok.

zen-headphone-amplifier-circuit.gif

Editat de vily
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vily

4

• validae

2

• dumitrumy

2

• Nostalgic

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acolo nu e vorba de tensiunea de alimentare, ci de intrare de semnal audio.

Există pentru asta circuite numite ,,compresoare de dinamică,, ce fac exact asta.Un exemplu mai jos, alimentat chiar din semnalul audio.Potrivit pentru semnale din surse de impedanţă joasă, de exemplu ieşiri de amplificatoare.

http://1.bp.blogspot.com/-PT9OzIzEFbI/VQr4RmbxUbI/AAAAAAAAIE4/GKTecgtu1sA/s1600/image38.jpeg

Link spre comentariu

Pai pe alt topic dai sfaturi (((Ai cateva tensiuni trecute în schemă. Valorile rezistentelor sunt si ele specificate. Nu rămâne decât să faci un mic calcul, să aplici legea lui Ohm . Pui aici rezultatele și te mai corectăm noi. Hai că nu-i greu. ))) iar acum numesti semnalul de intrare "tensiune de alimentare"?

Link spre comentariu
Acum 17 minute, dumitrumy a spus:

Pai pe alt topic dai sfaturi (((Ai cateva tensiuni trecute în schemă. Valorile rezistentelor sunt si ele specificate. Nu rămâne decât să faci un mic calcul, să aplici legea lui Ohm . Pui aici rezultatele și te mai corectăm noi. Hai că nu-i greu. ))) iar acum numesti semnalul de intrare "tensiune de alimentare"?

N-am folosit în viața mea vreun zenner în afară de unul pus lângă un irf840. 

Validae  , căutam ceva mai simplu și de implementat exact pe mufele RCA. Nu e nici spațiu prea mare în cutie. 

E vorba de un amplificator pentru căști conectat la calculator.  Uită să lase nivelul audio la minim la placa de sunet și la amplif  și se trezește că-i zboară căștile de pe cap.

Editat de vily
Link spre comentariu

Dacă tot m-a luat nenea la pilă cu legea lui Ohm  , cred  că încerc un divizor rezistiv. O fi 0k? 

Edit-------------

E vorba de dynamic audio compression  , in caz ca vreti sa cautati pe google. Asa cum a spus si validae.

Cred ca o rezolv cel mai simplu prin scoaterea potentiometrului de volum de pe panou si lasarea lui in carcasa setat la un anume nivel.  Credeam ca scap fara sa ma car cu multimetrul si generatorul de semnal dupa mine.

Edit-------------

Si pentru varianta din schema aflata in prima postare am gasit explicatii amanuntite aici.

Sper sa va fie cu folos.

Editat de vily
Am halit cateva litere :)
Link spre comentariu
Acum 3 ore, vily a spus:

Dacă tot m-a luat nenea la pilă cu legea lui Ohm  , cred  că încerc un divizor rezistiv.

Chiar nu ai inteles ca acela era un citat dintro postare pe care ai facut-o pe alt topic?

Eu ti-am pus o intrebare simpla la care nu ai raspuns: de ce numesti semnalul de intrare "alimentarea" amplificatorului? 

Aaa..., am scris degeaba, acum am vazut postarea lui Vali:

CITAT:  

Postat 3 ore în urmă

E jucător vechi pe aici...nu v-aţi prins deja ?

Link spre comentariu

Am înțeles că ați citat o postare care îmi aparține,  dar fără o legătură cu întrebarea mea. 

Despre alimentarea cu pricina... acum văd ce am scris.  Este o greșeală și nu îmi dau seama cum de am dat-o pe post. Probabil că aveam asta în cap.

Este vorba,  de fapt ,  de nivelul semnalului de intrare. Acum știu despre ce este vorba și am pus un link pentru a înțelege și altcineva ce fac acele diode zenner in schema găsită de mine.

La fel, am înțeles că de fapt este vorba de dinamic audio compression. Am scris în engleză pentru a putea fi găsit usor cu google. 

Și da  v-ați pierdut timpul aiurea,  după cum ați constatat. Sincer îmi pare rău, dar nu asta a fost intenția mea.  

Și nici alta în afară de titlul topicului.

Editat de vily
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări