cobrax3 Postat Iulie 31, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2022 presupun ca nu ai avut termometru, dar ce inseamna caldute? la mine astea 60c inseamna destul de aproape de limita la care nu mai pot tine mana pe el. daca pun si capacul, probabil mai creste cu cel putin 5c Link spre comentariu
yo2mhj Postat Iulie 31, 2022 Partajează Postat Iulie 31, 2022 (editat) Acum 2 ore, cobrax3 a spus: presupun ca nu ai avut termometru, dar ce inseamna caldute? la mine astea 60c inseamna destul de aproape de limita la care nu mai pot tine mana pe el. daca pun si capacul, probabil mai creste cu cel putin 5c Termometru nu am avut,ci camera de termoviziune. Cea mai mare temperatura gasita pana acum in tablourile inspectate a fost intr-un magazin vechi,construit acum 20 de ani,fara revizii serioase si a fost de 42,7 grade Celsius. In rest,temperaturi intre 20 si 35 de grade. Nu stiu daca al tau a ajuns la 60 de grade,mi se pare enorm,l-ai masurat sau asa crezi? Editat Iulie 31, 2022 de yo2mhj Link spre comentariu
cobrax3 Postat Iulie 31, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2022 41 grade temperatura 8n tablou sau a contactorului? 60 grade are carcasa contactorului, in partea din fata, care o sa fie vizibila prin capac, cand o sa il pun. cred ca bobina se incinge asa. am folosit, cum ziceam mai inainte, un termometru cu infrarosu. merci Link spre comentariu
yo2mhj Postat Iulie 31, 2022 Partajează Postat Iulie 31, 2022 Nu stiu daca ati vazut imaginile unei camere de termoviziune. Aceasta practic "fotografiaza" obiectul(cazul de fata tabloul) si indica temperatura minima si maxima din zona vizata. Practic este o masurare completa a temperaturilor din aria de acoperire. Poti vedea conexiuni proaste,conductoare sau aparate supraincalzite. Sa stiti ca printre cele mai calde sunt contoarele de energie,sursele in comutatie,contactoarele si releele in functie. Link spre comentariu
cobrax3 Postat Iulie 31, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2022 deci pana la urma este defect? atentie, vorbim de un contactor casnic, nu industrial. 63A sarcina maxima, dar nu are nici pe departe incarcarea asta, siguranta generala e de 20A. acuma, m- uitat si eu pe net si abb si altii zic ca e acceptata o crestere a temperaturii contactoarelor cu 30-50c, dar nu e ceva cu referire la un anumit contactor. multumesc Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 31, 2022 Partajează Postat Iulie 31, 2022 Astea sint imagini termice la contactoare: Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 31, 2022 Partajează Postat Iulie 31, 2022 Cativa mV pe contact inseamna un contact corect. Asta e, asa se incinge bobina. E mult 60°C. Link spre comentariu
cobrax3 Postat Iulie 31, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2022 Acum 20 minute, sesebe a spus: Astea sint imagini termice la contactoare: deci unele au 60 grade, nu? Acum 7 minute, Mircea a spus: Cativa mV pe contact inseamna un contact corect. Asta e, asa se incinge bobina. E mult 60°C. deci e defect sau... asa "face" ele? il dau inapoi? parca nu sunt linistit cu 60c in tablou. dar daca si altul o sa fie la fel? Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 31, 2022 Partajează Postat Iulie 31, 2022 Nu stiu daca e defect sau nu pe parte de bobina, macar nu e de la contacte. Citisem ca bobina are 9200 ohmi, poti masura? Link spre comentariu
cobrax3 Postat Iulie 31, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2022 am incercat sa masor cu altceva, cu senzorul de la un stc-1000, daca stiti. asta arata 47c. sincer sa fiu, daca compar xu apa de la centrala, cam seamana cand o pun la 45c. daca pun apa la 60c, nu pot tine mana pe robinet, ceea ce nu e cazul, pot tine mana pe contactor. la limita, dar pot. sa fie citirea eronata cu chinezaria mea de termometru infrarosu? Link spre comentariu
yo2mhj Postat Iulie 31, 2022 Partajează Postat Iulie 31, 2022 https://imgur.com/a/Mmcrd6O Aici aveți o imagine a unui tablou care conține și asemenea contactori. Nu pot sa ma pronunț dacă al dumneavoastră este defect, dar dacă ajunge la 60 de grade nu știu câta siguranță în exploatare are. Link spre comentariu
cobrax3 Postat Iulie 31, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2022 wow, frumos. dar presupun ca este in mediu controlat? ventilatoare, etc? la mine sunt cam 29c. am mai incercat ai cu sonda unui termometru de camera, la fel ca la stc-1000 zice cam 48-49c. tind sa cred ca asta e citirea corecta. in cazul acesta, daca are sa zicem 50c este normal? merci Link spre comentariu
cobrax3 Postat Iulie 31, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2022 Acum 2 ore, Mircea a spus: Nu stiu daca e defect sau nu pe parte de bobina, macar nu e de la contacte. Citisem ca bobina are 9200 ohmi, poti masura? hmm 2.75Mohm Link spre comentariu
yo2mhj Postat Iulie 31, 2022 Partajează Postat Iulie 31, 2022 Tabloul respectiv nu este ventilat, de fapt, în toate instalațiile de genul avem doar un tip de tablouri ventilate forțat. Unele camere tehnice au climatizare, altele, nu. Tot ce vezi acolo este acoperit de "plastroane" și au și ușa generală, praful este un mare dușman. Acum 3 minute, cobrax3 a spus: hmm 2.75Mohm Nu are cum sa aibă asemenea rezistivitate, nu ați măsurat corect. Vedeți ca bobina se conectează la A1, A2, iar testere le aparatului de măsură trebuie sa facă contact ferm cu bornele. Link spre comentariu
cobrax3 Postat Iulie 31, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2022 (editat) am si deconectat firele, ca urca de la 1.9Mohm spre 2, etc. cand l-am deconectat mi-a aratat fix 2.5Mohm cu un tester digital, daca are vreo importanta. curentul pprit, bineinteles nu stiu daca conteaza, dar este contactor silentios, deci are bobina DC probabil ce masor eu acolo nu e direct bobina Editat Iulie 31, 2022 de cobrax3 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum