Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Releu timp pentru protecţie la întreruperea reţelei

cobrax3

Postări Recomandate

• Răspunsuri 207
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cobrax3

84

• Mircea

32

• sesebe

15

• yo2mhj

10

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 25 minute, modoran a spus:

Nu, sunt aia de la TME prea lacomi de bani.

e ok firma asta oare? Kauf Electromeister sunt din ploiesti, vad. a cumparat cineva de la ei?

merci

Link spre comentariu
Acum 6 ore, modoran a spus:

Nu, sunt aia de la TME prea lacomi de bani.

Nu stiu daca e lacomie, dar nu au volumul de vanzari la contactoare precum alti distribuitori.

Distribuitori ABB in Romania: https://new.abb.com/ro/abb-in-romania/our-businesses/electrificare/distributors-low-voltage-romania

Distribuitori Schneider in Romania: https://www.se.com/ro/ro/locate/423

Moeller Eaton: https://www.eaton.com/ro/ro-ro/support/partner-locator/ews-partner-locator.html

Tot cazi peste o firma care vinde rezonabil, sa nu fii la mana celor care vand din an in Paste cate un contactor.

Link spre comentariu

Daca ai vreun prieten care lucreaza in domeniu (automatizari, etc) poate stie mai multe despre piata de distributie de piese.  

Hager au un email de contact afisat. Cineva sigur raspunde. Nu e musai de precizat ca se vrea o bucata de contactor, ci care sunt distribuitorii in Romania. 

Link spre comentariu
Acum 13 ore, cobrax3 a spus:

e ok firma asta oare? Kauf Electromeister sunt din ploiesti, vad. a cumparat cineva de la ei?

merci

Da, am cumparat eu niste diferentiale hager de la ei. Nu am avut probleme cu ele ca sa pot spune cum se comporta cu garantia.

Link spre comentariu

Tot cu ABB, am avut probleme  cu RCBO, 10mA,noua,nu lucra la buton TEST, nu lucra nici cu testerul Metrel. 

Testez zilnic Hager, nici una nu a dat rateu. 

P. S. Nu lucrez la reprezentanța Hager. 

Link spre comentariu

ma enerveaza rau hager astia. nu au informatii clare despre produsele lor, daca nu le stii, nu vad cum naiba ai putea cumpara ceva. ma uitam sa inlocuiesc releul de monitorizare a fazelor abb cu unul hager si nu gasesc decat vreo 3 produse cu informatii foarte limitate despre ele. pe unele siteuri zice ca ar fi ceva pt aere conditionate, naiba sa ii ia. iar la contactorul ala, dau tot felul de informatii despre ce putere suporta la lampi cu halogen sau neoane, de ce? nu pot pune alte lucruri pe ele? nu vreau sa cresc iarba... 

Link spre comentariu
Acum 34 minute, cobrax3 a spus:

. iar la contactorul ala, dau tot felul de informatii despre ce putere suporta la lampi cu halogen sau neoane, de ce? nu pot pune alte lucruri pe ele? nu vreau sa cresc iarba... 

Pentru că, asa cum ți s-a spus, genul acela de contactoare sunt concepute pentru sarcini rezistiv, sau puțin inductive. 

Dar, la ce ai în casa, cred ca o sa meargă. 

Link spre comentariu

@cobrax3, ai gasit vreun distribuitor? Sigur cineva te poate indruma, iti da un catalog, etc.

Sincer, eu pe acest topic am auzit de Hager, deci nu stiu ce sa zic. Insa, nu cred ca se compara la calitatea documentatiei cu ABB, SE, Eaton.

Link spre comentariu

Daca e graba mare la realizarea lucrarii, atunci se pot pune componentele deja gasite, fara sa cauti sa fie acelasi producator. Daca ar fi ceva comercial, as zice sa cauti o oarecare uniformitate in produsele livrate, sa nu para ca lucrezi cu ce gasesti. Dar pentru acasa, nu as cauta sa fie de la acelasi producator daca afecteaza bugetul.

Link spre comentariu

Eu am facut acum de ceva ani buni o schema din tehnium putin modificata , cu doua relee 24v ( adica un releu intermediar de 24V si un releu sau contactor de forta depinde de sarcina in care vreti sa utilizati   ,un transformator 18v si un tiristor , functioneaza si acum ( bineinteles schema se intrerupe la intreruperea retelei , reglata din semireglabil la minima tensiune si maxima tensiune,si bineinteles schema nu cupleaza decat cu un buton manual ) eu am realizat schema sa o cuplez manual cand schema intra in minima tensiune sau maxima tensiune ,este foarta simpla schema si eficienta  

Editat de alexy
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări