Mircea Postat Iulie 4, 2022 Partajează Postat Iulie 4, 2022 Eu nu as plati extra pentru tetrapolar. Nu exista nici un motiv sa intrerupi neutrul. Spor la treaba! Link spre comentariu
cobrax3 Postat Iulie 4, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2022 Acum 2 minute, Mircea a spus: Eu nu as plati extra pentru tetrapolar. Nu exista nici un motiv sa intrerupi neutrul. Spor la treaba! ma gandeam ca daca monitorizarea tot detecteaza si legarea inversa a fazei sa taie si nulul? sau nu conteaza? Link spre comentariu
Barbu Paul Postat Iulie 4, 2022 Partajează Postat Iulie 4, 2022 Inainte de a alege contactorul, cred ca este bine sa arunci un ochi peste documentatia din linkul asta https://en.wikipedia.org/wiki/Utilization_categories . Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 4, 2022 Partajează Postat Iulie 4, 2022 1 oră în urmă, cobrax3 a spus: ma gandeam ca daca monitorizarea tot detecteaza si legarea inversa a fazei sa taie si nulul? sau nu conteaza? Nu sunt sigur ce releu de monitorizare e ales, insa linkul TME la seria CM-PVE pare a fi sub si supratensiune. N-am stat sa consult catalogul. Tot in acelasi spirit, un releu de monitorizare sens de rotatie faze e pentru protectia motoarelor mai curand (in special compresoare de refrigerare), si nu stiu daca e cazul tau, in sensul asumarii unor costuri. Daca vrei sa intrerupi si neutrul nu e decat alegerea ta. Rau nu face cata vreme intrerupi si fazele. Paul are o opinie valida: contactorul ABB este pentru uz domestic, dar lejer inductiv (categoria AC-7a). Daca vrei sistem centralizat cu motoare de ventilatie, sau vreun strung, atunci e bine sa cauti ceva minimum 7b. Eu recomandasem unui categoria AC-3, adica pentru orice tip de sarcina inductiva, model industrial. Link spre comentariu
cobrax3 Postat Iulie 4, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2022 la naiba ma pierdeti deja. e doar o casa. am frigider aere conditionate, centrala, pompa submersibila. mai folosesc ocazional un compresor mic si flexul. nu am de gand sa folosesc strung. poate o incarcare de masina electrica peste niste ani. tot ce vreau e sa ma protejez de dorel cand intrerupe curentul, pica cel putin o data pe saptamana. nu e bine ce am ales? cm pve face Phase failure, under- / overvoltage detection Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 4, 2022 Partajează Postat Iulie 4, 2022 Pai de unde sa stiu ce faceti cu reteaua trifazica?! Categoria AC-7a (caracteristica contactorului ABB) permite comutarea sarcinilor inductive mici, casnice. Din ce insirati acolo, sunt sarcini mici, chiar un compresor de aer climatizat sau cel utilitar comparat cu capabilitatea contactorului ales. Daca vreti strung, e altceva. Cu incarcatorul de masina nu sunt probleme. Ideea e sa nu cumparati un contactor si sa il inlocuiti dupa cateva comutari, cu contactele lipite. Ideea e ca daca comuta un compresor care consuma 3A nu e acelasi lucru cu cazul unui compresor de 30A. Phase-failure e pierdere de faza, o functionalitare a functiei de sub-tensiune. Eu zic ca aveti un plan bun, spor la treaba! Link spre comentariu
cobrax3 Postat Iulie 4, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2022 Acum 3 minute, Mircea a spus: Pai de unde sa stiu ce faceti cu reteaua trifazica?! Categoria AC-7a (caracteristica contactorului ABB) permite comutarea sarcinilor inductive mici, casnice. Din ce insirati acolo, sunt sarcini mici, chiar un compresor de aer climatizat sau cel utilitar comparat cu capabilitatea contactorului ales. Daca vreti strung, e altceva. Cu incarcatorul de masina nu sunt probleme. Ideea e sa nu cumparati un contactor si sa il inlocuiti dupa cateva comutari, cu contactele lipite. Ideea e ca daca comuta un compresor care consuma 3A nu e acelasi lucru cu cazul unui compresor de 30A. Phase-failure e pierdere de faza, o functionalitare a functiei de sub-tensiune. Eu zic ca aveti un plan bun, spor la treaba! super, multumesc! deci nu e cazul de comutator cu 4 contacte? Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 4, 2022 Partajează Postat Iulie 4, 2022 (editat) Asa cum am zis, nu as plati pentru un tetrapolar. Dar, fara sa fiu pisalog cu Schneider, daca vreti tetrapolar, si mai tarziu sa puneti ce tip de sarcina vreti, as merge pe asta: https://www.tme.eu/en/details/lc1dt40p7/contactors-main-modules/schneider-electric/ Evident, daca aveti bransament de peste 40A, atunci nu e bun. CORECTEZ pentru LC1D40AP7. E la 400 lei la TME. PS: In viata profesionala am lucrat cu componente Schneider 2 ani, si cu ABB 11 ani. Deci, nu e chestie de preferinta de firma, am incredere absoluta in orice firma. Editat Iulie 4, 2022 de Mircea Link spre comentariu
cobrax3 Postat Iulie 4, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2022 ok, multumesc inca o data! Link spre comentariu
cobrax3 Postat Iulie 5, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2022 ok, multumesc inca o data! de ce e mai bun LC1D40AP7 decat abb ala? Link spre comentariu
yo2mhj Postat Iulie 5, 2022 Partajează Postat Iulie 5, 2022 Acum 55 minute, cobrax3 a spus: ok, multumesc inca o data! de ce e mai bun LC1D40AP7 decat abb ala? Cu un ABB din ala am avut surpriza sa se ardă bobina la a doua anclașare. L-au înlocuit cei care îl furnizasera fără probleme, apoi utilizatorul a cerut sa fie înlocuit cu un Hager cu același caracteristici. Link spre comentariu
cobrax3 Postat Iulie 5, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2022 (editat) deci ca firme ce ati recomanda? in zona de pret a abb, adica 200-300 lei si eu am avut ceva probleme cu abb, am luat un diferential care de nou nu vroia sa stea apasat, am zis ca a fost ghinionul meu Editat Iulie 5, 2022 de cobrax3 Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 5, 2022 Partajează Postat Iulie 5, 2022 Acum 4 ore, cobrax3 a spus: ok, multumesc inca o data! de ce e mai bun LC1D40AP7 decat abb ala? Ambele sunt de 60A in rezistiv AC-1, probabil si la AC-7a, dar LC1D are 40A in inductiv bine indicat, adica il instalezi si dormi linistit indiferent de ce sarcina pui. Nu e musai sa se achizitioneze totul de la TME, astfel de componente sunt poate mai ieftine la cei care le vand in volum mai mare. Nu pot recomanda un vanzator, caci nu cunosc piata. Am zis, se poate merge pe oricare in casnic. Link spre comentariu
cobrax3 Postat Iulie 6, 2022 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2022 dar asta? https://tablouri-electrice.ro/contactor-silentios-modular-63a-4nd-230v-esc463s-hager la hager vad ca tme are preturi aproape duble fata de alte siteuri cum ar fi cel de sus, sau vonmag. vand fakeuri astia? Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 6, 2022 Partajează Postat Iulie 6, 2022 E similar celui ABB. Deci, e utilizabil in cazul tau. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum