Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Releu timp pentru protecţie la întreruperea reţelei

cobrax3

Postări Recomandate

@cobrax3 nu stiu ce te-a deranjat dar cand am spus chestia asta "Despre protecția contactorului ne spui ceva? Trebuie si el protejat cumva, nu?!" chiar nu am glumit. Faptul ca altii fac misto de treaba asta, nu am spus ce protecție (nici vorba de termica sau alt contactor), nu inseamna ca au dreptate sau ca înțeleg despre ce e vorba. Desigur fiecare e liber sa faca cum il taie capul si după sa dea vina pe echipamente.

Mult noroc si succesuri băieților glumeți.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 207
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cobrax3

84

• Mircea

32

• sesebe

15

• yo2mhj

10

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 44 minute, Stefan a spus:

@cobrax3 nu stiu ce te-a deranjat dar cand am spus chestia asta "Despre protecția contactorului ne spui ceva? Trebuie si el protejat cumva, nu?!" chiar nu am glumit. Faptul ca altii fac misto de treaba asta, nu am spus ce protecție (nici vorba de termica sau alt contactor), nu inseamna ca au dreptate sau ca înțeleg despre ce e vorba. Desigur fiecare e liber sa faca cum il taie capul si după sa dea vina pe echipamente.

Mult noroc si succesuri băieților glumeți.

eu chiar glumeam acum :).

revenind, la ce protectie te referi? 

Acum 33 minute, sesebe a spus:

nu are loc in rahatelul meu de tablou

Link spre comentariu

Pai problema este ca te scarpini fără sa te maninca. Ce echipamente asa de sensibile ai de ești dispus sa bagi citeva sute în echipamente și apoi sa mai dai și o grămadă de bani pe an cheltuieli de întreținere. 

La o adică, măcar ai luat în calcul sa pui iluminatul pe direct? 

Link spre comentariu

iluminatul e led, consuma... mai nimic.

echipamente.. ce gasesti intr-o casa: tv, frigidere, pc, etc. dupa ce ti se arde un tv, incerci sa te protejezi.

Link spre comentariu
Acum 5 minute, cobrax3 a spus:

dupa ce ti se arde un tv, incerci sa te protejezi.

Daca defectarea frigiderelor,TV-urilor s-a produs si la alti vecini, mergeti la Protectia Consumatorului.
Este cel mai bun si simplu mod de a te proteja.
Dar asta presupune sa nu te gaseasca expertul constatator cu improvizatii la instalatia electrica. (gen tablou , releu ... instalate fara autorizatie)

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 22 minute, Liviu.Mihaiu a spus:

Daca defectarea frigiderelor,TV-urilor s-a produs si la alti vecini, mergeti la Protectia Consumatorului.
Este cel mai bun si simplu mod de a te proteja.
Dar asta presupune sa nu te gaseasca expertul constatator cu improvizatii la instalatia electrica. (gen tablou , releu ... instalate fara autorizatie)

Bine punctat! 

Link spre comentariu
1 oră în urmă, cobrax3 a spus:

iluminatul e led, consuma... mai nimic.

echipamente.. ce gasesti intr-o casa: tv, frigidere, pc, etc. dupa ce ti se arde un tv, incerci sa te protejezi.

Iluminatul trebuie pus separat ca atunci cind revine curentul sa ai lumina sa nu mai aștepți încă n'spe minute sa cupleze releul de protecție, nu din cauza consumului. 

Link spre comentariu

salutare din nou

totul functioneaza ok de mai mult de o saptamana, e cam cald contactorul, dar m-am resemnat, probabil e normal asa.

multumesc inca o data tuturor celor care m-au ajutat si indrumat!

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Buna seara se poate ajute ,cineva de ce sare dpst cu diferential de32A cand folosesc rotopercutorul nou 800w dupa cateva minute  este cand merge si 30min de folosire ,altceva nu este alimentat numai o priza si un bec  in apartament ca este in renovare.

Link spre comentariu

Ce curent de declanșare (diferențial) are ? E posibil ca bormașina să aibă rezistența de izolație scăzută din cauza acumulării de praf de cărbune, sufl-o cu aer comprimat în zona periilor...

Link spre comentariu

Scuzati ,am gresit la diferentialul de la contor 32A,0.3mA {300ma } rcbo EN61009-1 ,atunci in tablou ca sa am selectivitate ,32a,30ma sau 25a,30ma tot rcbo sau rccb multumesc.

Link spre comentariu

Dacă îți dă afară diferențialul de 300 mA ceva e foarte grav la rotopercutorul ala, arunca-l și cumpăra altul nou daca lucrezi tu cu el. 

Editat de modoran
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări