Stefan Postat August 5, 2022 Partajează Postat August 5, 2022 @cobrax3 nu stiu ce te-a deranjat dar cand am spus chestia asta "Despre protecția contactorului ne spui ceva? Trebuie si el protejat cumva, nu?!" chiar nu am glumit. Faptul ca altii fac misto de treaba asta, nu am spus ce protecție (nici vorba de termica sau alt contactor), nu inseamna ca au dreptate sau ca înțeleg despre ce e vorba. Desigur fiecare e liber sa faca cum il taie capul si după sa dea vina pe echipamente. Mult noroc si succesuri băieților glumeți. Link spre comentariu
sesebe Postat August 5, 2022 Partajează Postat August 5, 2022 2-3W putere disipata pe bobina: https://media.distributordatasolutions.com/schneider2/2021q1/documents/78835a4bb917cba64a3440d238db06fb1478f653.pdf Link spre comentariu
cobrax3 Postat August 5, 2022 Autor Partajează Postat August 5, 2022 Acum 44 minute, Stefan a spus: @cobrax3 nu stiu ce te-a deranjat dar cand am spus chestia asta "Despre protecția contactorului ne spui ceva? Trebuie si el protejat cumva, nu?!" chiar nu am glumit. Faptul ca altii fac misto de treaba asta, nu am spus ce protecție (nici vorba de termica sau alt contactor), nu inseamna ca au dreptate sau ca înțeleg despre ce e vorba. Desigur fiecare e liber sa faca cum il taie capul si după sa dea vina pe echipamente. Mult noroc si succesuri băieților glumeți. eu chiar glumeam acum . revenind, la ce protectie te referi? Acum 33 minute, sesebe a spus: 2-3W putere disipata pe bobina: https://media.distributordatasolutions.com/schneider2/2021q1/documents/78835a4bb917cba64a3440d238db06fb1478f653.pdf nu are loc in rahatelul meu de tablou Link spre comentariu
sesebe Postat August 5, 2022 Partajează Postat August 5, 2022 Pai problema este ca te scarpini fără sa te maninca. Ce echipamente asa de sensibile ai de ești dispus sa bagi citeva sute în echipamente și apoi sa mai dai și o grămadă de bani pe an cheltuieli de întreținere. La o adică, măcar ai luat în calcul sa pui iluminatul pe direct? Link spre comentariu
cobrax3 Postat August 5, 2022 Autor Partajează Postat August 5, 2022 iluminatul e led, consuma... mai nimic. echipamente.. ce gasesti intr-o casa: tv, frigidere, pc, etc. dupa ce ti se arde un tv, incerci sa te protejezi. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 5, 2022 Partajează Postat August 5, 2022 (editat) Acum 5 minute, cobrax3 a spus: dupa ce ti se arde un tv, incerci sa te protejezi. Daca defectarea frigiderelor,TV-urilor s-a produs si la alti vecini, mergeti la Protectia Consumatorului. Este cel mai bun si simplu mod de a te proteja. Dar asta presupune sa nu te gaseasca expertul constatator cu improvizatii la instalatia electrica. (gen tablou , releu ... instalate fara autorizatie) Editat August 5, 2022 de Vizitator Link spre comentariu
sesebe Postat August 5, 2022 Partajează Postat August 5, 2022 Acum 22 minute, Liviu.Mihaiu a spus: Daca defectarea frigiderelor,TV-urilor s-a produs si la alti vecini, mergeti la Protectia Consumatorului. Este cel mai bun si simplu mod de a te proteja. Dar asta presupune sa nu te gaseasca expertul constatator cu improvizatii la instalatia electrica. (gen tablou , releu ... instalate fara autorizatie) Bine punctat! Link spre comentariu
sesebe Postat August 5, 2022 Partajează Postat August 5, 2022 1 oră în urmă, cobrax3 a spus: iluminatul e led, consuma... mai nimic. echipamente.. ce gasesti intr-o casa: tv, frigidere, pc, etc. dupa ce ti se arde un tv, incerci sa te protejezi. Iluminatul trebuie pus separat ca atunci cind revine curentul sa ai lumina sa nu mai aștepți încă n'spe minute sa cupleze releul de protecție, nu din cauza consumului. Link spre comentariu
cobrax3 Postat August 13, 2022 Autor Partajează Postat August 13, 2022 salutare din nou totul functioneaza ok de mai mult de o saptamana, e cam cald contactorul, dar m-am resemnat, probabil e normal asa. multumesc inca o data tuturor celor care m-au ajutat si indrumat! Link spre comentariu
lacusu96 Postat Mai 5, 2023 Partajează Postat Mai 5, 2023 Buna seara se poate ajute ,cineva de ce sare dpst cu diferential de32A cand folosesc rotopercutorul nou 800w dupa cateva minute este cand merge si 30min de folosire ,altceva nu este alimentat numai o priza si un bec in apartament ca este in renovare. Link spre comentariu
validae Postat Mai 5, 2023 Partajează Postat Mai 5, 2023 Ce curent de declanșare (diferențial) are ? E posibil ca bormașina să aibă rezistența de izolație scăzută din cauza acumulării de praf de cărbune, sufl-o cu aer comprimat în zona periilor... Link spre comentariu
lacusu96 Postat Mai 6, 2023 Partajează Postat Mai 6, 2023 Buna dimineata ,diferentialul este de 30mA o sa incerc sa curati mai bine multumesc . Link spre comentariu
lacusu96 Postat Mai 7, 2023 Partajează Postat Mai 7, 2023 Scuzati ,am gresit la diferentialul de la contor 32A,0.3mA {300ma } rcbo EN61009-1 ,atunci in tablou ca sa am selectivitate ,32a,30ma sau 25a,30ma tot rcbo sau rccb multumesc. Link spre comentariu
modoran Postat Mai 7, 2023 Partajează Postat Mai 7, 2023 (editat) Dacă îți dă afară diferențialul de 300 mA ceva e foarte grav la rotopercutorul ala, arunca-l și cumpăra altul nou daca lucrezi tu cu el. Editat Mai 7, 2023 de modoran Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum