flomar60 Postat August 4, 2022 Partajează Postat August 4, 2022 1 oră în urmă, sesebe a spus: .... ce are declarat doar 1.5W putere disipata. Monopolar doar 20A. Mare diferență la ce zice colegul sesebe și un contactor tripolar sau cu 4 poli!....energia necesară acționării acestora din urmă este mult mai mare decât la cel monopolar.... Link spre comentariu
sesebe Postat August 4, 2022 Partajează Postat August 4, 2022 @flomar60 din ce am înțeles eu este vorba de un circuit de protecție ce va fi actionat/declanșat doar ocazional, nu un comutator ce acționează motorul la lift cu zeci/sute de acționari zilnic. Nu cumva ar trebui un contactor de 150A quatro-polar ce va consuma într-un an cit 3-4 frigidere? Va consuma mai mult contactorul decit toate aparatele protejate cu ajutorul lui. Link spre comentariu
cobrax3 Postat August 4, 2022 Autor Partajează Postat August 4, 2022 va functiona non-stop, da, cu putine cicluri probabil. deci bobina va fi in tensiune mereu. consumul este asumat... as vrea doar sa fiu sigur ca e safe. se pare ca e iriginal, au astia la hager o verificare pe site. tot nu imi spun temperatura normala, dar presupun ca o fi ok Link spre comentariu
Mircea Postat August 4, 2022 Partajează Postat August 4, 2022 Macar de test, se poate pune pe masa, alimenta si masurat temperatura? Deci, liber in spatiu ventilat natural. Link spre comentariu
cobrax3 Postat August 5, 2022 Autor Partajează Postat August 5, 2022 da, asa l-am lasat pe asta, e cu totul afara din tablou Link spre comentariu
Mircea Postat August 5, 2022 Partajează Postat August 5, 2022 N-am masurat niciodata temperatura unui contactor, insa se pare ca 4-5W de caldura disipata e standard la contactoarele tripolare. Plus 2-3W in contacte. In final, ajungi la 7-10W de caldura, ceea ce nu e chiar nimic cand totul e inchis intr-o carcasa neventilata (prin conceptie respira numai pe la imbinari). Ca fapt divers, ca tot vorbeau colegii de consum, un LC1D, de care am pus in panouri cateva sute de bucati, consuma 12W in bobina. Cu nota ca, in automatizari industriale, contactorul nu e tot timpul anclansat. Link spre comentariu
cobrax3 Postat August 5, 2022 Autor Partajează Postat August 5, 2022 am pus aseara la incarcat telefonul (stiu, analogie aiurea dar, totusi, ca idee) cu un incarcator de 1A. deci 5v 1a, 5W. se incalzeste fix la fel de mult deci presupun ca e normal ce mi se pare ciudat e ca nimeni nu a observat pana acum ca aceste contactoare se incalzesc? ca deja e clar ca toate ar trebui sa se incalzeasca, toate au bobine, deci cei 4-5w sunt la toate... o sa il montez si las usita crapata, ca sa mai iasa din caldura si asta e. nu cred ca altele se vor incalzi mai putin Link spre comentariu
sesebe Postat August 5, 2022 Partajează Postat August 5, 2022 Ba au observat mulți dar nu și-au bătut capul cu asta. Link spre comentariu
Stefan Postat August 5, 2022 Partajează Postat August 5, 2022 Acum 5 ore, cobrax3 a spus: ce mi se pare ciudat e ca nimeni nu a observat pana acum ca aceste contactoare se incalzesc? ca deja e clar ca toate ar trebui sa se incalzeasca, toate au bobine, deci cei 4-5w sunt la toate... o sa il montez si las usita crapata, ca sa mai iasa din caldura si asta e. nu cred ca altele se vor incalzi mai putin Poate o sa ai ocazia sa vezi tablou electrice mari pline cu contactori. Acolo uzinajul este foarte aeristi, adica intre echipamente (protectii, contactori ...) exista un spatiu generos si asta nu se întâmpla doar pentru a "arde" clientul la bani pentru cofrete cat mai mari. Desigur ca nimeni nu isi bate capul cu asa ceva cand ai un contactor si un cofret din plastic cu 12 module. (asa ai?) Link spre comentariu
cobrax3 Postat August 5, 2022 Autor Partajează Postat August 5, 2022 nu, am unul cu 3x12, dar e plin cu sigurante oricum, eu vorbeam de temperatura pe care o masor cu capacul (Nu usita) nemontat inca. probabil va mai creste. monitorizez Link spre comentariu
Stefan Postat August 5, 2022 Partajează Postat August 5, 2022 Daca acel Hager lua foc așa ușor sa știi ca producătorul il retrăgea de pe piața, sunt ahtiați după bani dar nici nu vor sa riște procese serioase. Poate ca in Ro nu sta nimeni sa dea in judecata un producător de echipamente electrice dar sunt tari mai puțin bananiere unde nu e de joaca cu așa ceva. Despre protecția contactorului ne spui ceva? Trebuie si el protejat cumva, nu?! Link spre comentariu
sesebe Postat August 5, 2022 Partajează Postat August 5, 2022 (editat) Da, binenteles ca trebuie si el protejat. Pai daca se strica contactorul de protectie cine mai protejeaza restul instalatiei? Pentru inceput cred ca se poate monta un senzor termic pe contactor si cind a depasit 70-80 de grade sa-l decupleze plina se raceste complet. Editat August 5, 2022 de sesebe Link spre comentariu
cobrax3 Postat August 5, 2022 Autor Partajează Postat August 5, 2022 chiar asa, trebuie si el protejat generala sa faca bine sa il protejeze, ca eu deja m-am saturat e prea cald afara. generala e de 20A Link spre comentariu
modoran Postat August 5, 2022 Partajează Postat August 5, 2022 Mai baga un contactor să-l protejezi pe primul. Sau doua, trei să fie acolo. Când vezi factura le arunci singur Link spre comentariu
cobrax3 Postat August 5, 2022 Autor Partajează Postat August 5, 2022 incep sa cred ca nu luati in serios proiectul meu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum