Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Releu timp pentru protecţie la întreruperea reţelei

Postări Recomandate

Acum 4 minute, cobrax3 a spus:

45 grade Celsius.

Cred ca am ajuns cam mult in offtopic.

Sa-i respecti pe Celsius,  Fahrenheit, Kelvin ... nu este offtopic.
Daca nu intelegi asta, nici tabloul nu o sa-ti fie prieten niciodata. Si cam nimic din mediul inconjurator.
Hai pa!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 207
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 4 ore, cobrax3 a spus:

cum se simte la mana 45c? ai vazut cum masor eu, nu am camera infrarosu, ma chinui cu niste senzori.

Senzorul de la STC1000 e foarte bun. Il lipesti cu banda izolanta de carcasa (unde e fierbinte) si-i masori rezistenta cu un ohmetru. Il lasi cel putin 20-30 de minute. Apoi, cauti pe internet un tabel de corespondenta valoare rezistenta/temperatura pentru un NTC10k la 25°C (daca nu stii ce sa cauti, te ajut). Asa vei masura temperatura fara sa mai treci prin termostat. 

45°C pare mult la mana cand esti ingrijorat. Doar gandeste-te cat de fierbinte ti se pare temperatura cuiva cu febra cand termometrul iti arata doar 39°C. Comparatia cu apa calda nu e cea mai buna. La atingerea oarecum punctiforma a carcasei cu degetul nu simti atat de mult comparat cu atingerea apei care iti uda tot degetul. 

Link spre comentariu
Acum 16 ore, cobrax3 a spus:

scuze, nu inteleg ce vrei sa spui. nu am facut misto de loc. eu am inteleg din ce s-a spus mai inainte ca nu este puternic bazaitul si asta am si spus, nu? iar cu temperatura, ma intereseaza cum se simte la mana 45c, pentru ca nu am camera infrarosu, si incerc sa imi dau seama daca al meu e prea fierbinte sau nu. @Stefan a pus o poza cu unil la 45c

Cum se simte la mana carcasa de plastic la ~45°C? Nu am idee sa iti zic dar nu frige, e destul de cald dar poti tine mana pe el timp nelimitat. Daca las ușa deschisa la tablou temperatura tinde sa scadă cu 2-3 grade.

La laptop aerul evacuat de ventilator ajunge lejer la 50°C si plasticul de deasupra la ~40°C, nu a luat foc de atâta timp deci nu cred ca lua foc nici contactorul Hager. Daca era un COMTEC înțelegeam sa ai teama asta ca iti ia foc tabloul de la bobina contactorului deși mai des se întâmpla nenorociri de la suprasolicitarea instalației si a contactelor slabe.

Link spre comentariu

Dar pune mai omule o sarma ca toata lumea in locul contacturului ala sau releu de monitorizate ce o fi el, ca nu-ti trebuie cu adevarat asa ceva.  Aparatele nu se defecteaza din cauza ca-s intreruperi dese de curent, ci pentru ca-s foarte proaste. Schimba-le pe alea la nevoie, nu monta relee, contactoare si alte minuni ca aparatele tot la fel se vor arde cu contactor cu tot.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, sesebe a spus:

consum anual de 43.8Kw/an

CITAT:   În practică se utilizează frecvent, pentru specificarea cantităților de energie, unități-multiplu ale wattului-oră. Denumirile lor sunt formate din wh cu prefixe: kilowatt-oră (kWh), megawatt-oră (MWh), gigawatt-oră (GWh) și terawatt-oră (TWh)

Link spre comentariu
Acum 1 oră, dumitrumy a spus:

În practică se utilizează frecvent, pentru specificarea cantităților de energie, unități-multiplu ale wattului-oră.

Deschideti cutia Pandorei cu w/h, wh, w*h, w-h ... :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări