Mircea Postat August 1, 2022 Partajează Postat August 1, 2022 Sa inteleg ca ai decis sa il schimbi. Sunt de acord cu tine. Despre contactorul propus m-as interesa cat e de zgomotos (daca o sa fie instalat undeva unde se aude), nu am cautat o foaie de catalog, dar pare OK pentru scopul propus. Link spre comentariu
cobrax3 Postat August 1, 2022 Autor Partajează Postat August 1, 2022 da, e deja pe drum inapoi. cat despre zgomot, nu prea zice la niciunul. la asta am gasit ca 'Types with AC-coil low humming". sincer, eu am zis ca daca ala se incalzeste si nu e fake, poate e de la faptul ca e silent, poate partea de ac-dc dace si ea caldura Link spre comentariu
Stefan Postat August 1, 2022 Partajează Postat August 1, 2022 @cobrax3 dar unde ai tabloul electric de zgomotul e așa importanta? Contactorul din poza de mai jos sta cuplat non stop de 5-6 ani, cu ușa tabloului închisa si la 2m de tablou nu se aude absolut nimic. Poate conteaza ca tabloul este din plastic si incastrat in rigips., la 28°C ambient partea frontala nu trece de 45°C si nu are spațiu in laterale. Link spre comentariu
cobrax3 Postat August 1, 2022 Autor Partajează Postat August 1, 2022 1 oră în urmă, Stefan a spus: @cobrax3 dar unde ai tabloul electric de zgomotul e așa importanta? Contactorul din poza de mai jos sta cuplat non stop de 5-6 ani, cu ușa tabloului închisa si la 2m de tablou nu se aude absolut nimic. Poate conteaza ca tabloul este din plastic si incastrat in rigips., la 28°C ambient partea frontala nu trece de 45°C si nu are spațiu in laterale. tabloul e in hol/living. imi e frica de zgomot pt ca nu atiu cat de tare bazaie, nu am mai avut contactoare. 45c? cum se simte la mana 45c? ai vazut cum masor eu, nu am camera infrarosu, ma chinui cu niste senzori. conform cu ce am masurat eu, ar trebui sa fie pe aproape, adica destul de fierbinte? merci Link spre comentariu
Vizitator Postat August 1, 2022 Partajează Postat August 1, 2022 Acum 58 minute, cobrax3 a spus: tabloul e in hol/living. imi e frica de zgomot pt ca nu atiu cat de tare bazaie, nu am mai avut contactoare Bazaie un contactor mai ales daca reusesti sa faci o cutie rezonanta cu el. Dar daca nu dormi cu el la cap, nu cred ca este deranjant nici in CA. Mai ales ca nu este nevoie sa "rupa" curenti foarte mari. Asa ca nici puterea consumata (care da bazaitul) de el nu este foarte mare. Link spre comentariu
flomar60 Postat August 1, 2022 Partajează Postat August 1, 2022 Un contactor nou nu ar trebui să bâzâie!...și după ani de funcționare dacă respectivul contactor a lucrat în mediu uscat nu are voie să bâzâie!....iar puterea vehiculată prin contactele de forță nu are cum să producă zgomot...nu există nici o legătură fizică(d.p.d.v. electric) între curentul care circulă prin contact și bobina de anclanșare.... D-le @Liviu.Mihaiustimă pt. activitatea dvs pe forum dar....aici greșiți ! Cu respect Florin Marcu Link spre comentariu
Tanase Ion Postat August 1, 2022 Partajează Postat August 1, 2022 Daca ai posibilitatea sa-l desfaci sigur ai una din spirele in scurtcircuit incastrate in fiecare miez cu rol de determinarea polilor magnetici fixi intrerupta sau posibil praf sau vreo bavura ceva prins intre cele 2 miezuri si nu calca bine de aceia bazaie sau in cel mai rau caz eu am intalnit la unii contactori de la Ganz carcasa bobinei topita sau deformata de caldura bobinei, defect care apare cand este subvoltata bobina de aclansare. Este doar cateva cazuri care eu m-am lovit in decursul anilor in domeniul electric. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 1, 2022 Partajează Postat August 1, 2022 (editat) Acum 52 minute, flomar60 a spus: nu există nici o legătură fizică(d.p.d.v. electric) între curentul care circulă prin contact și bobina de anclanșare Ca sa aiba putere de "rupere" suficienta, un contactor este dotat cu un arc de revenire la pozitia OFF dimensionat in functie de intensitatea curentului care trebuie intrerupt. Bobina care face ON trebuie sa invinga si sa tina acel arc comprimat (sau in extensie). Ca sa nu apara (alt) ARC electric prea mare la trecerea in OFF. Asta am vrut sa spun. Desi, asa cum ziceam mai sus , parca au aparut contactoare care fac ON cu bobina, apoi au un sistem de blocare cu o alta bobina (mai mica) a pozitiei ON. Editat August 1, 2022 de Vizitator Link spre comentariu
cobrax3 Postat August 1, 2022 Autor Partajează Postat August 1, 2022 ok, deci bazaitul nu e prea mare. dar temperatura? 45c cum se simte la mana? merci Link spre comentariu
Vizitator Postat August 1, 2022 Partajează Postat August 1, 2022 Acum 8 minute, cobrax3 a spus: ok, deci bazaitul nu e prea mare. dar temperatura? 45c cum se simte la mana? Tu faci misto de noi ? Asta este parera ta despre tine ? Link spre comentariu
cobrax3 Postat August 1, 2022 Autor Partajează Postat August 1, 2022 Acum 6 minute, Liviu.Mihaiu a spus: Tu faci misto de noi ? Asta este parera ta despre tine ? scuze, nu inteleg ce vrei sa spui. nu am facut misto de loc. eu am inteleg din ce s-a spus mai inainte ca nu este puternic bazaitul si asta am si spus, nu? iar cu temperatura, ma intereseaza cum se simte la mana 45c, pentru ca nu am camera infrarosu, si incerc sa imi dau seama daca al meu e prea fierbinte sau nu. @Stefan a pus o poza cu unil la 45c Link spre comentariu
Vizitator Postat August 1, 2022 Partajează Postat August 1, 2022 Acum 5 minute, cobrax3 a spus: iar cu temperatura, ma intereseaza cum se simte la mana 45c Pui centrala termica la 45C pe apa calda si bagi mana sub jet. Cam asa se simt "45c". Eventual verifici cu un termometru de camera sa ai o masuratoare cat mai exacta. Pacat ca un termometru nu masoara si zgomotul. Link spre comentariu
cobrax3 Postat August 1, 2022 Autor Partajează Postat August 1, 2022 pai am si facut asa. doar vroiam sa verific daca chiar e corect. si presupunand ca este corect, la 47c, este prea mult pentru un contactor silent? pt ca mi s-a spus si ca e prea mult, si ca pot merge si la 60c multumesc, chiar nu am vrut sa supar pe nimeni Link spre comentariu
Vizitator Postat August 1, 2022 Partajează Postat August 1, 2022 (editat) Acum 25 minute, cobrax3 a spus: si presupunand ca este corect, la 47c, este prea mult pentru un contactor silent? pt ca mi s-a spus si ca e prea mult, si ca pot merge si la 60c multumesc, chiar nu am vrut sa supar pe nimeni Pe mine mă deranjează că continui să folosesti "c" in loc de "C". Că tu crezi ca faci misto pe aici, nu-i cel mai mare păcat. Nu esti unic. Ai macar bunul simt si respecta-l pe Celsius, Anders Celsius. Incearcă sa foloseti "C" mare daca-ti merge shiftul sau Caps la tastatură. Chiar nu vezi că asa "zice" lumea pe aici ? Grade CELSIUS. Editat August 1, 2022 de Vizitator Link spre comentariu
cobrax3 Postat August 1, 2022 Autor Partajează Postat August 1, 2022 45 grade Celsius. Cred ca am ajuns cam mult in offtopic. Seara buna! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum