Marius84 Postat Octombrie 27, 2021 Partajează Postat Octombrie 27, 2021 Vă salut! Am o navigatie de la PNI care are acumulatorul umflat și trebuie înlocuit. Până aici toate bune, doar că prețul cerut de cei de la PNI este de 180 de lei, în condițiile în care aparatul în sine nu știu dacă face 150 de lei. Acumulatorul are 1800 mah și este legat la placa de bază cu trei fire + - și NTC. Întrebarea me ar fi dacă pot folosi un acumulator de telefon, am găsit de Samsung j3 2016 la 30 de lei, tot vreo 1800mAh. Diferența ar fi că acumulatorul de telefon vine în carcasă de tablă, pe când cele pentru gps sunt din plastic. Ar mai fi problema cu NTC ul. Am văzut că la acumulatorul de gps este pe placa bms(dacă îi zic bine), eu credeam că este introdus în baterie și citește cumva temperatura internă a acumulatorului. Probabil la fel este si la bateria de telefon. Dacă pun acumulatorul de telefon, oare să îl leg direct cu fire pe electronica lui, sau să îl deschid, să îi elimin electronica lui și să o refolosesc pe a acumulatorului original? Pot exista riscuri dacă folosesc acest tip de acumulator în navigație? Oare atrage mai multă căldură având carcasă din tablă, ca toți acumulatorii de telefon? Are cineva experiențe în acest domeniu? Mulțumesc anticipat! Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 27, 2021 Partajează Postat Octombrie 27, 2021 Ce tensiune are acumulatorul navigaţiei ? Dacă e de 3,7V şi ai o alternativă mai ieftină, foloseşte-o fără grijă.Laşi acumulatorul de telefon cu plăcuţa lui BMS şi conectezi doar plusul şi minusul. Link spre comentariu
Marius84 Postat Octombrie 27, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2021 Tensiunea este de 3.7v sau 3.8v la ambii acumulatori. Nu inteleg ce face acel ntc. Oare determina in bms la un prag de temperatura intreruperea consumului si incarcarii? Sau doar transmite sistemului se operare prin modificarea rezistentei o avertizare pentru a reduce numarul aplicatiilor care ruleaza si astfel sa scada consumul si implicit temperatura? Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 27, 2021 Partajează Postat Octombrie 27, 2021 Merge frumos şi fără NTC.Cum am scris mai sus, pui acumulatorul de telefon fără nicio modificare, fiindcă are propriul lui BMS. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum