Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ferastrau circular de mana


Mishu_17

Postări Recomandate

Salut ! Am un ferastrau circular de mana Makita pe care l-am desfacut, l-am curatat de praf si de vechea vaselina, dupa care l-am gresat si l-am reasamblat. Am fost sfatuit sa folosesc vaselina standard cu litiu pentru utilizare generala, care este rezistenta la temperaturi mari si viteze mari de lucru. Am curatat si rotorul folosind foaie abraziva de granulatie mare (1000), la fel si periile de carbon, care sunt aproape noi.

Dupa ce l-am pornit am vazut ca ar putea avea urmatoarele probleme:

1. Se incalzeste putin carcasa metalica in zona rotilor dintate, chiar si dupa 10-20 sec. de mers in gol

2. Scanteile de la periile de carbon sunt mai mari putin decat la o scula noua (poza atasata reprezinta ferastraul meu).

E normal ce observ eu ?

 

20211026_181944.jpg

Editat de Mishu_17
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Mishu_17

    2

  • daniels

    1

  • validae

    1

  • Voltus1

    1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

   Vaselina trebuie sa aiba parametri similari cu cea originala . Daca este prea vascoasa atunci se produce o incalzire suplimentara a angrenajelor .Se poate dilua pana la consistenta dorita folosind ulei sintetic 10w15 sau asemanator .Vaselina cu litiu este buna pentru astfel de aplicatii insa cea cu teflon este si mai buna .

 

  Verifica daca carbunii au luat forma rotorului si fac contact pe intreaga suprafata . Verifica daca carbunii pot culisa liber in locasul lor (nu sunt blocati ) si daca forta de apasare a acestora este suficienta .

 

Link spre comentariu

Vezi să nu ai cumva uzură neuniformă a colectorului, aşa-zisa ,,ovalizare,,.Dacă e aşa, rotind cu mâna uşor rotorul şi observând atent peria de cărbune, se va observa un ,,joc,, longitudinal, sesizabil cu ochiul liber, adică peria de cărbune se mişcă în sus şi în jos pe măsură ce colectorul se roteşte.În astfel de cazuri se rectifică suprafaţa colectorului prin strunjire.Altă cauză a scânteierii poate fi un arc slăbit sau decălit, în cazul periilor vechi.Dacă scânteierea e doar la o perie, poate fi un scurtcircuit la bobina adiacentă a statorului.

Colectorul se curăţă cu şmirghel cât mai fin posibil, nu cu granulaţie mare, fiindcă suprafaţa trebuie să fie fină şi lucioasă, fără zgârieturi.

Link spre comentariu

Incalzirea poate sa apara daca se pune o cantitate prea mare,fata de cea initiala,scanteierea mai mare poate sa apara daca s-au rasucit carbunii cu 180 grade in suportul port carbuni, si dispare dupa repasuirea carbunilor pe colector.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări