Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificatoare pentru casti pe tuburi

Tanase Ion

Postări Recomandate

Salutare tuturor, va rog sa ma ajutati cu informatii, sfaturi, scheme, imagini si ori ce materiale informative pentru construirea unui amlificator de casti, pe net sunt o sumedenie de scheme si nu sunt hotarat ce schema sa abordez si as prefera ceva din experienta dumneavoastra a celor care au facut si testat o anumita schema. Sfaturi care ar fi mai bun SE sau PP cu traf de iesire sau fara? Stiu ca cele fara traf din punct de vedere al electrosecuritate sunt mai periculoase. Astept cu drag ori ce informatie care m-ar ajuta sa il fac din ce am disponibil cum ar fi tuburi uzuale. Imi cer mii de scuze moderatorilor daca acest subiect sa mai discutat pe vreun alt topic sau si daca l-am pus gresit. Va multumesc anticipat ptr intelegere. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Tanase Ion

9

• vily

7

• Усилитель

4

• hixpp02

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Trafurile sunt recuperate ditrun radio stereo nemtesc cu finala ecll800 dubla pentoda si cu o trioda incorporata in aceiasi lampa, nu stiu ce marca era cumparate de pe olx si sunt in PP iar la lampi detin 6n1p, 6n2p, 6n6p 6p6s 6p1p 6p14p 6p18p ecc81 ecc82 ecc83 ecc85 pcc189 12bh7a 6j1p 6j2p pl84 pcl85 pcl86 pcf82 pcf802 pfl200 si mai ar fi si alte maruntisuri recuperate din radiouri

Editat de Tanase Ion
Link spre comentariu

Orice SE de putere mică, 2,3,4W poate fi folosit ca și amplificator pentru căști. Nu este nevoie de o anume schemă sofisticată  ci doar de transformatoare de ieșire adecvate , cu secundarul pentru impedanța necesară.  Unde găsiți astfel de trafuri, nu știu? Adică știu, dar nu cred că se încadrează în buget. Bobina careva pe aici dar nu cred să poată scoate calitate dintr-o grămadă de fier și cupru. 

Link spre comentariu

Si de bobinat pot sa mi le fac dar imi trebuie ceva date despre trafuri de iesire ptr casti sectiuni miez sectiuni sarma si nr de spire pe straturi daca sunt diferite fata de cele de amplificatoarele obisnuite cu tuburi

Link spre comentariu
La 26.10.2021 la 20:49, Tanase Ion a spus:

... va rog sa ma ajutati cu informatii, sfaturi, scheme, imagini si ori ce materiale informative pentru construirea unui amlificator de casti, ...

Ce casti aveti? Intereseaza impedanta si mai putin marca.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări