validae Postat Octombrie 28, 2021 Partajează Postat Octombrie 28, 2021 Metodă de postare a fotografiilor pe site-ul de găzduire Imgur.Metoda descrisă se poate folosi pentru PC/laptop, dar pentru telefonul mobil, procedura diferă în funcţie de telefonul folosit... Încărcaţi fotografia/fotografiile aici: https://imgur.com/upload Pentru asta, puneţi poza sau pozele pe desktop, apoi când daţi click pe link-ul Imgur upload, micşoraţi fereastra lui astfel ca pe desktop să puteţi ,,trage,, poza sau pozele direct cu mouse în fereastra aplicaţiei. După ce poza a apărut pe site, daţi click dreapta cu mouse pe imaginea deja încărcată acolo şi selectaţi ,,Copy Image,, sau ,,Copy image location,, Reveniţi pe Elforum fără a închide pagina de pe Imgur şi daţi ,,Paste,, în postarea unde doriţi să apară imaginea. Astfel, imaginea va apărea direct, nu ca link pe care să dai click ca s-o vezi... Link spre comentariu
Усилитель Postat Octombrie 28, 2021 Partajează Postat Octombrie 28, 2021 Acum 1 oră, arossiro a spus: Cum ar fi sa cer si o schema cu aceste PL-uri si cu EF80? Eu as folosi ECF80 , ( 6BL8) doua tuburi intruna... http://www.single-ended.com/EL34/2019-EL34single-ended.png Link spre comentariu
arossiro Postat Octombrie 28, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2021 @merck Scuze, am aflat abia acum cum sa pun o poza .Este cea cu tola E Link spre comentariu
arossiro Postat Octombrie 28, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2021 @GU50LOVERAm pus o poza cu schema Multumesc Dl Validae pentru ajutor si Dl Usiliteli pentru schema Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 29, 2021 Partajează Postat Octombrie 29, 2021 Acum 11 ore, arossiro a spus: @merck Scuze, am aflat abia acum cum sa pun o poza .Este cea cu tola E Nu prea este clara poza deci nu stiu daca este de calitate (garunti orientati) sau nu. Cele de calitate au o culoare gri: Mai conteaza si grosimea tolelor. Cele bune sunt de 0.35mm cele obisnuite au 0.5. Daca nu au subler poti face un pachet de 10 tole si vezi daca are 5mm sau 3,5mm. Oricum ar fi, banuiesc ca nu ai alte tole deci vei merge inainte cu ele. Sarma de bobinaj ai sau trebuie sa cumperi? Link spre comentariu
arossiro Postat Octombrie 29, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2021 @merckBuna seara, tolele sunt foarte subtiri,le voi masura peste 3 saptamani , cand ajung acasa.Am ceva sarma , 0,25 si 0,9 mm.Ramane de vazut daca o voi folosi sau imi va trebui si altceva Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 29, 2021 Partajează Postat Octombrie 29, 2021 Pentru primar 0,25 este ok, insa pentru secundar 0,9 este cam groasa (ai fereastra mica pentru bobinaj). Trebuie sa vezi daca iti incape bobinajul pe carcasa. Link spre comentariu
arossiro Postat Octombrie 29, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2021 @merckV-as ruga sa-mi dati, daca aveti , o metoda de calcul trafo, cea pe care o am este din Tehnium si pare ca are lacune de prezentare.Asa as face o verificare a calculelor.Din calcule in primar mi-ar trebui 0,22 iar in secundar 0,95.Mai studiez Link spre comentariu
vily Postat Octombrie 29, 2021 Partajează Postat Octombrie 29, 2021 Era un soft online pentru astfel de trafuri. Italian parca. Am facut unul dupa el si era destul de ok ca parametri obtinuti. Poate il mai are cineva ca eu nu-l mai gasesc, Link spre comentariu
tm07uxo Postat Octombrie 29, 2021 Partajează Postat Octombrie 29, 2021 De calitatea si PROVENIENTA tolelor s-a discutat mai putin pe forum....Parerea mea este ca nu trebuie sa subestimam calitatea tablei de otel electro tehnic autohton produs de COS Tirgoviste...din ele fabrica Contactoare Buzau facea transformatoare utilizate in masini unelte...Doua buc. de 160VA procurate din piata de vechituri avind si mosorul intact ar fi o investitie buna...La inceputul anilor 90 cind nu exista inca internet sau informatii prea multe , mai multe persoane cunoscute mie au folosit aceste tole , bobinate fara prea multa teorie , Cu 3 bobine primare inseriate si 4 sectiuni in paralel pentru secundar ...ar rezulta un traf f.f bun..Daca nu ma insel Dl. Valderama a avut o parere buna despre aceste tole. Link spre comentariu
arossiro Postat Noiembrie 3, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2021 Intrucat Dl @simson a testat in 2017 scheme cu PL-500/504 in configuratie SE, dar aceste scheme nu mai sunt vizibile sau nu mai sunt deloc, ROG pe domnii useri care mai poseda din schemele acelea sa incerce sa le posteze si aici.In acest fel se poate face un studiu , evident pentru incepatori sau curiosi , intre cele doua topic-uri si cu exemple practice.Multumec anticipat! Link spre comentariu
simson Postat Noiembrie 4, 2021 Partajează Postat Noiembrie 4, 2021 La 26.10.2021 la 11:22, arossiro a spus: Buna ziua, Sunt nou pe forum.As dori sa construiesc in regim de amator , un amplificator cu tuburi.Sunt la nivel de incepator, adica lipitor de piese.In principiu, m-ar interesa o schema testata / realizata de cineva de pe forum ,cu celebrele PL500/ PL 504 ca lampa finala. Pentru ce ati cerut dvs. adica ,,O SCHEMA TESTATA" vi s-a oferit deja una cu toate tensiunile masurate in punctele esentiale si ptr. care aveti nevoie doar de un voltmetru.Explicati ce va nemultumeste la acea schema de.mereu cautati alta.Presupun ca nu dispuneti de distorsiometru, osciloscop, generator de frecventa, caci la o schema mai complexa nu v-ati descurca.Sfatul meu este sa va apucati de realizarea schemei ex colegului Popa Marius, nu are sens sa colectionati scheme.Spor! Link spre comentariu
arossiro Postat Noiembrie 5, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2021 Buna ziua @simson Chiar m-am apucat de acea schema, in ideea ca am comandat unele componente, am calculat trafo-urile de iesire si alimentare.Si voi folosi tole E+ I tip E20 pentru trafo de iesire .Mi-am pregatit , ca sa zic asa , terenul, ca peste doua saptamani sa demarez.Imi pare rau ca ati inteles faptul ca as fi nemultumit de schema data.Imi doream ca schemele testate de dvs, in masura in care cineva de pe forum le-ar mai avea , sa fie accesibile , dupa cum am scris in postarea anterioara.Daca acest lucru nu este posibil....asta e.Multumesc, de urare, asemenea! Link spre comentariu
arossiro Postat Ianuarie 26, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2022 Am inceput in paralel doua scheme, evident cele doua scheme care mi s-au pus la dispozitie.In momentul de fata sunt in faza avansata de constructie a schemei pusa la dispozitie de @vilySursa de alimentare, tensiuni 6,4V, 28V 56V Placa de baza, ca sa zic asa, fara tuburile de rigoare Trafo de alimentare Trafo-rile de iesire Aici in afara de asamblare, astept sa-mi vina un osciloscop si un generator de semnal, ca dupa ce il voi finaliza, sa-i fac si ceva masuratori. Din proiectul Dl-ui Marius Popa am la corodat cablajele sursei si placii de baza Cam asta e pana in prezent. Link spre comentariu
arossiro Postat Mai 9, 2022 Autor Partajează Postat Mai 9, 2022 Revenind la schema Dl-ui Popa Marius , am o nelamurire.Ra este 4070 ohmi si tensiunea pe anod Va=371V+. Curentul anodic este Ia=Ua/Ra .De aici rezulta un curent anodic de aprox 91 mA.Domnul @merckmi-a specificat intr-un post anterior ca PSF este 370V/ 65mA.Sigur am gresit undeva , mie tensiunea de negativare mi-ar iesi din calcule cam -27V.Ma poate ajuta cineva? Am nevoie de aceasta tensiune pentru a calcula trafo de alimentare, in momentul de fata este singura necunoscuta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum