merck Postat Octombrie 27, 2021 Partajează Postat Octombrie 27, 2021 Pentru PL504 ai mai jos o schema masurata si rasmasurata facuta de Popa Marius: Nu-ti ia nimeni dreptul de a incerca sa bobinezi tu traful de iesire insa in ecuatie intra si un parametru independent de tine: tolele (miezul) folosite. Daca ai miezurile, e bine sa pui o poza si dimensiunile lor ca sa eviti situatia in care te vei blama pe tine ca nu ai bobinat cum trebuie insa miezurile vor fi cele vinovate de prestatia slaba. Link spre comentariu
Hoffmann Postat Octombrie 27, 2021 Partajează Postat Octombrie 27, 2021 Acum 10 ore, arossiro a spus: Nu cred ca un traf cu Raa 8k e indicat unei lampi PL504, la o putere de iesire reala pe 8 ohmi de 5-8W sa zicem.De aceea astept o schema functionala, unde toate valorile componentelor sunt deja cunoscute.Problema de gabarit e nesemnificativa. Când scrieți Raa faceți în fapt trimitere la o sarcină anod-anod , mai pe înțelesul dumneavoastră configurație etaj final push-pull. Altfel spus trebuie să vă corectați exprimarea greșită în raport cu subiectul deschis(Scheme SE testate...Ra). Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 27, 2021 Partajează Postat Octombrie 27, 2021 Nu stiu daca e bine sa-l lovesti la temelie. Omu' este abia la inceput si tind sa cred ca nu apuca el sa bobineze 1000 de spire si va fi doxa la teorie . Link spre comentariu
arossiro Postat Octombrie 27, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2021 Multumesc @Hoffmann pentru corectia aplicata greselii mele. Multumesc @merck pentru schema.Din nefericire nu sunt la domicilui, si nu am la mine decat o poza cu o tola E, cam neconcludenta .Singurul indiciu ar fi ca este standard E14.Am s-o postez maine, cu specificatia ca este un pic spre verde fata de ce se va vedea in poza. Despre schema , as avea 3 intrebari: 1 primul tub este 6N8S ?; 2 Intre cele doua lampi ,la condensatorul de 1micro se aplica tot tensiunea de +390V?; 3 Ce puteri au rezistoarele si la ce tensiuni ar trebui sa am condensatorii? Link spre comentariu
vily Postat Octombrie 27, 2021 Partajează Postat Octombrie 27, 2021 Ai cateva tensiuni trecute în schemă. Valorile rezistentelor sunt si ele specificate. Nu rămâne decât să faci un mic calcul, să aplici legea lui Ohm . Pui aici rezultatele și te mai corectăm noi. Hai că nu-i greu. Dacă te mai uiți și pe datele de catalog ale lămpilor, capeți și mai multe informații care îți sunt de folos. Link spre comentariu
simson Postat Octombrie 27, 2021 Partajează Postat Octombrie 27, 2021 In 2017 am facut toate testele posibile cu PL500 configuratie single ended. Se gaseste la pagina 4 al prezentei sectiuni. Schemele nu mai exista, dar totusi din lectura se poate cladi ceva binenteles daca exista fundatie. Link spre comentariu
arossiro Postat Octombrie 27, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2021 Multumesc@vily, asa am sa fac.Cum ramane cu tensiunea de la intrebarea nr 2? Link spre comentariu
arossiro Postat Octombrie 27, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2021 Multumesc @simson,ma voi documenta si de acolo Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 27, 2021 Partajează Postat Octombrie 27, 2021 1. Primul tub nu-i batut in cuie, in functie de ce ai sau vrei sa cumperi se refac calculele. 2. Tensiunea de negativare ce se aplica prin rezistorul de 330K si 1K in grila tubului final nu este de +390V. Tensiunea de negativare este intodeauna negativa in raport cu masa si cred ca este in jur de -60 sau -70V. Nu gasesc acum pe net o foaie de catalog cu tubul PL504 ca sa ma uit ce tensiune de negativare vrea tubul pentru tensiunea anodica de 370V si curentul de 65mA. Dar daca te apuci de bobinat, am sa caut pe net un grafic cu PL504 in mod trioda sa-ti spun tensiunea de negativare. 370V si 65mA sunt valorile punctului static de functionare (PSF). 3. Pe schema ai la fiecare rezistor tensiunea la capete si pentru putere aplici formula P = U*U/R . Sa luam exemplu primului rezistor din anodul primului tub. Ai R = 100K si la un capat ai 310V - 121V = 189V deci ai 189 * 189 / 100000 = 0.357W deci pui un rezistor de 1-2W (aici conteaza ce gasesti de cumparat sau din recuperari). Link spre comentariu
arossiro Postat Octombrie 27, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2021 Multumesc@merck, dupa cum spuneam la inceputul topicului ....sub cu totul alte cuvinte..am de studiat Link spre comentariu
300B SE Postat Octombrie 28, 2021 Partajează Postat Octombrie 28, 2021 Schema masurata de dl. Popa Marius nu se poate vedea... Link spre comentariu
arossiro Postat Octombrie 28, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2021 @GU50LOVER Aceasta este schema Link spre comentariu
arossiro Postat Octombrie 28, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2021 Nu poti invata decat de la profesionisti.Si se pare ca unii dintre ei au testat scheme cu PL500/PL504. Si cum nimeni nu s-a nascut invatat, imi asum tot ce se va scrie .Cum ar fi sa cer si o schema cu aceste PL-uri si cu EF80?Ar fi 2lei si 15 bani, dar probabil ar face.Mai ales ca sunt singur ca mai sunt pasionati, tot la nivel de incepator, care ar dori sa testeze scheme cu investitii minime pentru ca apoi, dupa ce vor mai capata experienta, sa avanseze si la lucruri mai serioase.Dar acestia, ca si mine, cauta scheme functionale, executate de cineva .Ma asteptam sa se posteze mai multe scheme, sunt sigur ca exista .Cu respect, arossiro. Link spre comentariu
300B SE Postat Octombrie 28, 2021 Partajează Postat Octombrie 28, 2021 Dl arossiro va rog sa postati schema cu link etern deoarece eu nu o vad... . Multumesc, Link spre comentariu
arossiro Postat Octombrie 28, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2021 @GU50LOVER explicati-mi in privat cum, ca nu reusesc nici eu sa pun o poza de pe computer.Eu pur si simplu am luat cu copy/paste ceea ce am repostat si nu vedeti de la @merck.Multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum