arossiro Postat Octombrie 26, 2021 Partajează Postat Octombrie 26, 2021 Buna ziua, Sunt nou pe forum.As dori sa construiesc in regim de amator , un amplificator cu tuburi.Sunt la nivel de incepator, adica lipitor de piese.Orice sfat e bun venit.M-am oprit asupra unor amplificatoare SE deoarece par la un nivel de complexitate , ca si executie, redus.In prezent am cateva tuburi folosite, recuperate din televizoare ,pe care as dori sa le folosesc.In principiu, m-ar interesa o schema testata / realizata de cineva de pe forum ,cu celebrele PL500/ PL 504 ca lampa finala.Am gasit scheme simulate , insa , neavand aparatura si experienta necesara, ma tem sa nu muncesc degeaba incercand o schema la intamplare.Orice schema cu aceste lampi sau similare, este bine venita.Multumesc anticipat! Link spre comentariu
Усилитель Postat Octombrie 26, 2021 Partajează Postat Octombrie 26, 2021 (editat) Primul lucru , cel mai important ,inainte de schema , daca ai transformator de iesire , cumperi unul ,sau faci unul..... ( unul = pereche ) Apropo , nu stim daca va fi SE sau PP ? ca nu e totuna... Editat Octombrie 26, 2021 de Усилитель Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 26, 2021 Partajează Postat Octombrie 26, 2021 Acum 16 minute, Усилитель a spus: Apropo , nu stim daca va fi SE sau PP ? ca nu e totuna... omu a specificat: Acum 5 ore, arossiro a spus: M-am oprit asupra unor amplificatoare SE deoarece par la un nivel de complexitate , ca si executie, redus. Link spre comentariu
Hoffmann Postat Octombrie 26, 2021 Partajează Postat Octombrie 26, 2021 Acum 7 ore, arossiro a spus: In prezent am cateva tuburi folosite, recuperate din televizoare ,pe care as dori sa le folosesc. Dacă plecați de la această premisă (cateva tuburi folosite, recuperate din televizoare) puțin probabil să finalizați o lucrare decentă. Cel mult obțineți un montaj funcțional, cam atât. Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 26, 2021 Partajează Postat Octombrie 26, 2021 (editat) Poate asta se doreste. Pe timp de pandemie nu curg banii deci .... fiecare face cu ce poate. Editat Octombrie 26, 2021 de merck Link spre comentariu
vily Postat Octombrie 26, 2021 Partajează Postat Octombrie 26, 2021 Ii trece in scurt timp. Nu poate investi sa faca o lucrare de calitate, costa prea mult. Macar sa foloseasca niste trafuri de alimentare la iesire si niste lampi noi. Sau recuperate de la aparatura mai veche, trafurile. Link spre comentariu
Усилитель Postat Octombrie 26, 2021 Partajează Postat Octombrie 26, 2021 Acum 2 ore, merck a spus: omu a specificat: Da , mersi , nu am fost atent.... Deci daca nu prea aveti nimic "performant " ,decat niste PL recuperate aveti cam prea putin . Puteti face un sasiu de proba ,bobinati trafurile de iesire ,vedeti rezultatele ,mai invatati.........rezultate prea stralucite nu o sa fie. Apoi puteti aborda ceva mai serios,asta daca stai bine cu timpul si rabdarea. Apoi/sau luati 2 buc GU50 NOS ieftin si faceti ceva "mai serios "dar nu costa mai mult, per total.Exista mai multe scheme pe net ,si puterea obtinuta e mai mare . Eventual se poate vana in timp radiouri "Modern" , 2 buc , folositi amplificatoarele ,tuburile si trafurile finale din ele ,precum si trafurile de alimentare , aveti putin de lucru....PP cu EL84 .....dual monobloc. Link spre comentariu
vily Postat Octombrie 26, 2021 Partajează Postat Octombrie 26, 2021 Cred ca va pierdeti timpul. Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 26, 2021 Partajează Postat Octombrie 26, 2021 Acum 9 ore, arossiro a spus: .Orice schema cu aceste lampi sau similare, este bine venita. Mda, deja sunt vreo, doua trei... Omul a cerut mere si prineste...lapte! Link spre comentariu
vily Postat Octombrie 26, 2021 Partajează Postat Octombrie 26, 2021 Asta îți place? Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 26, 2021 Partajează Postat Octombrie 26, 2021 Acuma venim de-acasa. Link spre comentariu
arossiro Postat Octombrie 26, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2021 Multumesc mult pentru toate sfaturile.Transformatoarele de iesire as dori sa le execut singur.Nu vor fi Hammond sau alta firma de renume si sunt constient ca nu vor fi de top.Am mai multe tuburi recuperate, insa mi-au placut PL 500/ PL504.Dupa ce voi finaliza un amplificator SE cu mijloacele pe care le detin, poate voi trece si la ceva mai ...profi .Multumesc @vily pentru schema , o am, rugamintea a fost sa-mi dati o schema pe care ati executat-o cu rezultate bune.Cat despre pierderea de timp, consider ca din orice experienta ai ceva de invatat. Link spre comentariu
vily Postat Octombrie 26, 2021 Partajează Postat Octombrie 26, 2021 Caută niște EL84 sau variantele rusești 6p14p. Cred că o să fii mai mulțumit de cum pot suna chiar și în condițiile de amator. RH84 poate fi un exemplu de amp care poate fi abordat și să nu dai greș. Găsești imediat schema la o simplă căutare Google. Cu PL500 nu am experiență. Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 26, 2021 Partajează Postat Octombrie 26, 2021 (editat) Acum 51 minute, arossiro a spus: rugamintea a fost sa-mi dati o schema pe care ati executat-o cu rezultate bune Rezultatele bune sunt obtinute in primul rand de traful de iesire. Orice schema suna prost cu un traf de alimentare folosit pe post de traf de iesire. O schema de SE este simpla si usor de executat insa compenseaza cu traful de iesire care este greu de realizat (traful este strabatut de un curent DC de polarizare a tubului final). P.S. Am uitat sa amintesc si de gabarit. Un traf de SE este mult mai mare decat unul de PP daca se foloseste aceeasi lampa. Editat Octombrie 26, 2021 de merck Link spre comentariu
arossiro Postat Octombrie 26, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2021 Multumesc de informatie, @merck, am citit pe forum si nu numai ,despre trafo-urile de iesire , in special cele pentru SE-uri, precum si despre problematica de executie .Totusi, doresc sa incerc, cu riscul de a-l face pana iese cum trebuie.Dar trafo-ul de iesire se calculeaza si se realizeaza in functie de schema.Nu cred ca un traf cu Raa 8k e indicat unei lampi PL504, la o putere de iesire reala pe 8 ohmi de 5-8W sa zicem.De aceea astept o schema functionala, unde toate valorile componentelor sunt deja cunoscute.Problema de gabarit e nesemnificativa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum