Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Telefunken hifi RC 880

SARGANIS

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• SARGANIS

4

• sesebe

3

• validae

2

• vily

2

Top autori în acest subiect

Acum 3 ore, sesebe a spus:

Imi traduci si mie in romana, sau macar engleza.

Conectica din spate pt ce crezi ca este? Mai precis mufa AUX.

Mufa din spate cu 5 pini este pentru a reda sunetul de pe alt dispozitiv.

Am cablul respectiv,la un capăt mufă tată 5 pini și la celalalt Jack stereo. Nu reușesc și vă rog să acceptați modul meu de exprimare,am 77 de ani și nu sunt familiarizat cu termenii tehnici.

Aștept să găsiți acest model și dacă se poate să-mi explicați ceea ce doresc!

Mulțumesc!

Link spre comentariu

Mufa DIN cu cinci pini pare destinată pentru cuplarea unui magnetofon (înregistrare) şi Pick-up (redare), deci e intrare/ieşire de semnal.Intrările de microfoane sunt separate (în dreapta)şi sunt pe mufe Jack mici.

Ca să vedeţi dacă poate reda semnal extern prin acea mufă DIN, comutaţi primul comutator Funktionen pe poziţia PHONO şi daţi semnal de la telefonul mobil, prin mufa de căşti.Dacă nu merge, atunci mufa DIN e doar ieşire audio.Atunci puteţi introduce semnal (atenuat) prin mufele de microfoane externe.Veţi avea nevoie de un cablu cu mufă Jack stereo mică la un capăt şi două mufe Jack mono mici la celălalt, deci canale R şi L separate..

p2b5en9yu3edezfyxp5s.jpg

https://images.reverb.com/image/upload/s--BH8lJ5R3--/f_auto,t_supersize/v1548939204/rwsjit1jce3yb2mibvln.jpg

Link spre comentariu

Mufele DIN sint de multe ori universale.

Schema la jucăria asta se găsește pe undeva? 

Acum peste 20 de ani știam mai bine cum sint alocați pinii. Pin-ul din mijloc este gnd, pe o parte sint pinii de semnal mare iar pe cealaltă parte pinii de semnal mic. În alte cazuri pe o parte sint pinii de întrare iar pe cealaltă parte pinii de ieșire. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Foarte posibil să poată şi reda semnal extern, pinii conectorului DIN sunt descrişi mai jos:

http://propaudio.com/what-is-5-pin-din-connector/

Cu o simplă cască telefonică recuperată dint-un telefon fix şi două fire, se poate testa rapid dacă acest casetofon redă semnal extern.Bătând în casca ce lucrează şi ca microfon, vor trebui să se audă păcănitul şi chiar vocea amplificate în difuzorul respectiv.Faţă de pinul mijlociu care sigur e masa comună, se introduce firul de semnal pe rând în ceilalţi pini şi se testează sunetul.

Şi mai simplu, dacă nu aveţi o cască.....se ia un ac mai gros şi cu casetofonul comutat pe PHONO şi volumul la mediu, introduceţi acul în mufă la oricare dintre pini în afară de mijlociu, iar când nimeriţi un pin cu funcţia de Audio IN, va trebui să se audă ,,bârâit,, puternic într-unul din difuzoare.Dacă nu se aude, nu are intrare audio, sau comutatorul de funcţii e defect/murdar.

Link spre comentariu
Acum 20 ore, SARGANIS a spus:

Mufa din spate cu 5 pini este pentru a reda sunetul de pe alt dispozitiv.

Am cablul respectiv,la un capăt mufă tată 5 pini și la celalalt Jack stereo. Nu reușesc și vă rog să acceptați modul meu de exprimare,am 77 de ani și nu sunt familiarizat cu termenii tehnici.

Aștept să găsiți acest model și dacă se poate să-mi explicați ceea ce doresc!

Mulțumesc!

Dacă ai găsit acest model,explică-mi cum pot scoate sunetul din alt dispozitiv!

Te rog să nu mă tratezi cu superioritate!

Primul tău răspuns a fost vag,m-ai luat și la mișto, să-ți explic în lb. română sau măcar "engleză!" ???

Link spre comentariu

E prima data cind vad modelul acesta. 

Ți-am cerut sa traduci pt ca din cauza erorilor de scriere a trebuit sa citesc de 3-4 ori ca să întreg ce vrei defapt. 

După ce ai postat puteai sa editezi și sa corectezi erorile, asa ar fi fost frumos, mai ales din partea unui nou venit. 

"Dacă ai găsit acest model,explică-mi cum pot scoate sunetul din alt dispozitiv!" 

Ce înseamnă alt dispozitiv?

De unde vrei sa știu eu sau altcineva de pe forum de unde vrei tu sa scoți semnalul? 

De cele mai multe ori, dacă nu exista mufe dedicate, se scoate semnal de la mufa de căști. 

Noi aici pe forum, dar în special eu ceilalti nu știu exact, nu avem un glob de cristal în care sa ne uitam ca să vedem ce vor cei ce postează întrebări. 

Link spre comentariu

A explicat Validae foarte bine si imi aduc aminte ca asa faceam si noi, copii fiind. Cu acul si sarme de pe la telefoane.

Ar fi bine sa spuneti de la ce dispozitiv vreti sa scoateti sunetul.

Link spre comentariu
Acum 23 ore, SARGANIS a spus:

am 77 de ani

Oare sa vă credem? 

Sunt cabluri la un cap mufa cu 5 pini, iar la celălalt cu jack pentru telefon, am dat un exemplu, dar e imposibil sa nu găsiți conectica pentru aparatul asta(după părerea mea foarte bun). Nu cred că îmi trebuie un cablu de semnal sa nu îl am în dotare!

Link spre comentariu

Tuturor, vă mulțumesc!

V-am spus că am 77 de ani și nu sunt bun cunoscător!

Nu știu pentru ce este mufă cu pini,dar am descoperit că are în spate două mufe RCA, mamă, care erau îngropate și se introducea foarte greu mufele tată în ele!

L-am trecut pe poziția PHONO și am rezolvat problema!

Încă odată vă mulțumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări