dumitrescu_claudiu Postat Octombrie 25, 2021 Partajează Postat Octombrie 25, 2021 Buna ziua tuturor ! Incerc sa restaurez acest radio dupa sasiu ar s643a (cu pick up) ,problema este ca l am primit fara bloc alimentare. Intre timp am facut rost de un bloc alimentare si as dorii sa il fac cu punte redresoare . Sincer nu imi dau seama unde sa intercalez puntea (+rez 100ohm 25w) ! Chiar acum, dumitrescu_claudiu a spus: Buna ziua tuturor ! Incerc sa restaurez acest radio dupa sasiu ar s643a (cu pick up) ,problema este ca l am primit fara bloc alimentare. Intre timp am facut rost de un bloc alimentare si as dorii sa il fac cu punte redresoare . Sincer nu imi dau seama unde sa intercalez puntea (+rez 100ohm 25w) ! Link spre comentariu
dumitrescu_claudiu Postat Octombrie 25, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2021 Acum 3 minute, dumitrescu_claudiu a spus: Buna ziua tuturor ! Incerc sa restaurez acest radio dupa sasiu ar s643a (cu pick up) ,problema este ca l am primit fara bloc alimentare. Intre timp am facut rost de un bloc alimentare si as dorii sa il fac cu punte redresoare . Sincer nu imi dau seama unde sa intercalez puntea (+rez 100ohm 25w) ! Nu imi dau seama care este L505 , si inca o intrebare condensatorul de 50+50 am inlocuit cu 2×68/450v e ok sau nu? Link spre comentariu
dumitrescu_claudiu Postat Octombrie 25, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2021 Acum 26 minute, dumitrescu_claudiu a spus: Buna ziua tuturor ! Incerc sa restaurez acest radio dupa sasiu ar s643a (cu pick up) ,problema este ca l am primit fara bloc alimentare. Intre timp am facut rost de un bloc alimentare si as dorii sa il fac cu punte redresoare . Sincer nu imi dau seama unde sa intercalez puntea (+rez 100ohm 25w) ! Se vede cum a fost cu o singura dioda ,inlocuita puntea cu seleniu! Link spre comentariu
QQme Postat Octombrie 25, 2021 Partajează Postat Octombrie 25, 2021 (editat) Ca idee cele doua fire galbene,dar mai bine masurati pe ele cu trf. alimentat, trebue sa aveti pe ele 220-230V,nu aveti nevoe de alta punte,aveti o dioda pe sasiu in prelungirea conectorului.(D3),,PS acum din poza aveti si o punte si dioda originalul e cu o dioda. Editat Octombrie 25, 2021 de QQme Link spre comentariu
vera Postat Octombrie 25, 2021 Partajează Postat Octombrie 25, 2021 La transformator, daca este blocul de alimentare cu o dioda, un fir de la bobina de inalta tensiune, este unit cu un fir de la filamente si ambele duse la masa (sasiu). Trafo are pe o parte a carcasei, scoase firele primarului si pe cealalta cele ale secundarelorIn. Se pot identifica usor-cele ale primarului sunt duse la schimbatorul de tensiuni. Desfaci firul de la masa si acesta impreuna cu celalalt le duci la punte alternativ. Minusul puntii il duci la masa iar plusul la o rezistenta de putere, pe care o montezi in locul puntii cu seleniu (faci un tablengher care s-a fixeze, printr-un surub). Condensatoarele folosite de tine sunt OK (2x68 uF/450V) Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 25, 2021 Partajează Postat Octombrie 25, 2021 220V, reteaua, vine legata la pinul 5 si 8, de la soclul cu schimbatorul de tensiune. Pinul 1 este cel nelegat. Ramine sa identificati sensul de numarare, din pacate l-am uitat! Link spre comentariu
dumitrescu_claudiu Postat Octombrie 25, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2021 Stima si respect am deslusit toata situatia! Si as mai avea o intrebare legat de condensatorul c408 pin 3 EL84 care pe sasiu vine de 90uf , pe scheme apare de 25uf?? Care e situatia? Link spre comentariu
QQme Postat Octombrie 25, 2021 Partajează Postat Octombrie 25, 2021 E bun asa,mai mare mai bine,in alte scheme este de 100. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum