sesebe Postat Octombrie 26, 2021 Partajează Postat Octombrie 26, 2021 (editat) O ștruțocămila absolut useless. Acum sint operationali mult mai ieftini, mai putin zgomotosi, cu distorsiuni mai mici si avind o banda mai larga decit improvizatia aia. Editat Octombrie 26, 2021 de sesebe Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 26, 2021 Partajează Postat Octombrie 26, 2021 22 minutes ago, CornelM said: ...cum ar arata o caracteristica ok? 22 minutes ago, CornelM said: La intrare sunt 448mv. Am doar o aplicatie pe telefon pe post de generator de semnal. Stiu foarte bine ca nu este tocmai ok… saracie. Pai cum sa scoata 40Hz un telefon care are filtre ca sa nu bagi 40Hz intr-un difuzor de 5mm diametrul? Cu un asemenea aparat nu se face electronica, iar daca nu stii cum ar trebui sa arate curba unui corector de ton in functie de pozitia potentiometrelor, intrebarea e: in ce scop s-a construit acest corector? Si ce se asteapta de la acest corector? 20 minutes ago, alexy said: sant tare curios cum ar arata schema asta in LTspice dupa cum se vede si in schema originala ,in fata corectorului de ton mai este un preamplificator cu tranzistori sau ma insel? gen Apex P30ZF Construieste si testeaza, dar e bine sa stii si de ce arzi fludorul. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 26, 2021 Partajează Postat Octombrie 26, 2021 Acum 22 minute, CornelM a spus: Domnule sesebe, cum ar arata o caracteristica ok? Multumesc. La intrare sunt 448mv. Am doar o aplicatie pe telefon pe post de generator de semnal. Stiu foarte bine ca nu este tocmai ok… saracie. Cu reglajele la mijloc (adica neutru ) ar trebui sa fie o linie orizontala, toate valorile masurate indiferent de frecventa sa aiba aceeasi valoare la iesire. Daca nu ai o scula mai buna atunci pune o sonda a osciloscopului si la intrare si regleaza de fiecare data sa ai exact aceeasi amplitudine a semnalului la iesire. Sai fa un mic tabel cu tensiunea de intrare si cea de iesire la fiecare frecventa la care masori. Link spre comentariu
Alin_cj Postat Octombrie 26, 2021 Partajează Postat Octombrie 26, 2021 Acum 36 minute, Mircea a spus: Pai cum sa scoata 40Hz un telefon care are filtre ca sa nu bagi 40Hz intr-un difuzor de 5mm diametrul? Cu un asemenea aparat nu se face electronica... Serios?! Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 26, 2021 Partajează Postat Octombrie 26, 2021 (editat) Acum 59 minute, CornelM a spus: La intrare sunt 448mv. Am doar o aplicatie pe telefon pe post de generator de semnal. În ce pozitie au fost potentiometrele din corector? Când luati semnal din telefon, trebuie sa va asigurati ca acesta nu are active oarece corectii de frecventa. Editat Octombrie 26, 2021 de franzm Link spre comentariu
alexy Postat Octombrie 26, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2021 https://www.szynalski.com/tone-generator/ Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 26, 2021 Partajează Postat Octombrie 26, 2021 (editat) Nu era buna aplicatia de pe telefon si sugeram tot o aplicatie? Sa fie folosita tot de pe telefon. Nu e clar ca ce iese din telefon nu este liniar nivel vs frecventa? Editat Octombrie 26, 2021 de Mircea Link spre comentariu
maxente Postat Octombrie 26, 2021 Partajează Postat Octombrie 26, 2021 Am impresia ca iesirea de casti a telefonului nu e totuna cu iesirea finalului din telefon care ataca difuzorul (speaker-ul) Link spre comentariu
mannx Postat Octombrie 26, 2021 Partajează Postat Octombrie 26, 2021 De lene și nejustificat fiind efortul de a folosi versatesterul pentru o calibrare simplă la un magnetofon cu vu metru bun am folosit telefonul cu vawe sin de pe youtube și nu era nicio atenuate chiar la 20 hz. Liniar până 20k. Dar am putut verifica nivelul pe vu etalonat. Cel putin la telefonul meu mai "bunuț" zic eu iesirea de casti este foarte bună. Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 26, 2021 Partajează Postat Octombrie 26, 2021 3 hours ago, maxente said: Am impresia ca iesirea de casti a telefonului nu e totuna cu iesirea finalului din telefon care ataca difuzorul (speaker-ul) Filtrele sunt digitale. Nu cred ca decide telefonul sa anuleze filtrele cand vede casti conectate. In fine, vad ca a aparut un tip nou de forumist: face masuratori cu telefonul... o fii noua evolutie catre absolut. Link spre comentariu
Sister13 Postat Octombrie 26, 2021 Partajează Postat Octombrie 26, 2021 Noul tip de forumisti traieste in prezent. Cu laptopul sau telefonul se pot face toate tipurile de masuratori audio si chiar RF. Osciloscop, frecventmetru, analiza spectrala, tot ce poate fi masurat sau analizat. Inclusiv generator de functii si semnale audio extrem de precise, de toate formele. De altfel, un generator de frecvente perfect poate fi gasit si aici: https://www.szynalski.com/tone-generator/ Totul e gratuit si la indemana, pricepere si pofta de lucru sa fie, macar pe sfert cat e de teorie. Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 27, 2021 Partajează Postat Octombrie 27, 2021 Andrei, e normal. Caci acel amplificator din telefon e facut sa redea fara distorsiuni audibile in difuzoare minuscule sau in casti (de regula care se baga in urechi). Daca vrei calitate si banda de frecventa, atunci BT este solutia. Legat de traitul in prezent al colegului nou sosit pe forum... Ai dreptate, mestere, urechea si metrul se utilizeaza in prezent. Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Octombrie 27, 2021 Partajează Postat Octombrie 27, 2021 Telefonu ca telefonu, da o schema cu staif ce e pe gustul carcotasilor ce taie tot elanul celor ce mai posteaza ceva nou pe acest forum se poate? Link spre comentariu
CornelM Postat Octombrie 27, 2021 Partajează Postat Octombrie 27, 2021 Acum 11 ore, franzm a spus: În ce pozitie au fost potentiometrele din corector? Când luati semnal din telefon, trebuie sa va asigurati ca acesta nu are active oarece corectii de frecventa. Toate sunt la maxim asa cum a specificat dl. Mircea. Balansul pe mijloc. Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 27, 2021 Partajează Postat Octombrie 27, 2021 (editat) Acum 6 ore, yo8tot a spus: ... In schimb variatiile de amplitudine sunt la fel de spectaculoase. Asta ma face sa cred ca este o problema de hardware. Sau o fi vorba de vreo compensare a raspunsului in frecventa pentru ureche sau niste casti. Sub 80Hz in ambele aplicatii semnalul este distorsionat. Aici sigur este vorba de o limitare a hardware-ului. Procesarea semnalului în telefon tine cont de limitele impuse atât de "difuzorul" telefonului dar si de ureche. Nefiind posibila obtinerea unui SPL decent cu un traductor mic, se încearca pacalirea urechii (mai bine spus a creierului) prin distorsionarea controlata a semnalului la frecvente joase. Adaugarea de armonici creaza impresia de nivel mare. Explicatia o gasiti în tractatele de psihoacustica (tot teorie, bat-o vina). Pentru ca o aplicatie de generator sa mearga bine pe telefon, trebuie ca programatorul sa anuleze toate aceste manipulari ale semnalului. Nu-s multi care stiu s-o faca (majoritatea nici nu stiu despre aceste manipulari, fiind secrete bine pazite ale producatorilor de telefoane). Edit: Si daca tot am amintit de psihoacustica, stiati ca unul dintre putinii proiectanti de aparatura electronica audio care a studiat si psihoacustica este D. Self? Da, mult hulitul Self, adversar declarat al subiectivismului în audio (AKA haudiofilie). Editat Octombrie 27, 2021 de franzm Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum