Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

BC550 + BC560....se mai găsesc, se mai fabrică ?

okean

Postări Recomandate

• Răspunsuri 73
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vily

24

• okean

13

• maxente

5

• Sister13

5

Top autori în acest subiect

Cu beceurile CDI luate de la tme a fost imposibil sa fac cateva perechi pentru doua module de amplificator SARA, am scris si acolo in subiect. Aveam offset in jur de 60mV si la fel cam oscila. In final am rezolvat modulele cu perechi foarte apropiate de KSC1845-KSA992 luate de la mouser. Offset aveam 3-4mV la un modul si 10mV la celalalt.

Link spre comentariu
Acum 7 ore, mac01 a spus:

Dar ce aveti contra tranzistorilor de la CDIL?

Acum 3 ore, Marele Savant a spus:

Sint gauriti pe la colturi si curge uleiul de sarpe din interior. In rest fite de Buftea!

Dupa cum vedeti, noi n-avem nimic cu ei. Eu au obiceiuri proaste.

Cumparandu-i le-am acordat oarece credit, chiar daca sunt ieftini. Poate ca uleiul de sarpe hindus nu face treaba buna nici macar ca figurant la Buftea.

Link spre comentariu

Eu am folosit tranzistori de la CDIL si am fost foarte multumit de ei....sau poate nu sunt eu chiar asa pretentios. Folosesc si alte componente fabricate in India si sunt ok. 

Iar de tranzistori....nu ma deranjeaza ca sunt rotunjiti pe la colturi si curge uleiul de maimuta din ei.

Dupa posibilitati...unii au buzunarele mai pline...pe la altii bate vantul....si tot asa!

Iar pentru treburi mai serioase trebuie imperecheate si rezistentele...nu numai tranzistorii.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Dupa cum ai vazut, in anumite situatii nu pot fi folositi. Asta nu inseamna ca sunt de neutilizat.

Depinde de aplicatie.

Treaba cu uleiul e asa ca o gluma intre noi, dar cand masori da cu virgula.

Link spre comentariu

eu m-am lasat de audio pe la sfirsitul clasei a zecea, asa ca imi scapa foarte multe! de exemplu cu ce deranjeaza un offset de 60mV fata de unul de 5mV, presupunind ca sint la iesirea unui amplificator audio???

in rest ma bucur, am mai spus asta, ca traiesc in aceeasi tara si citesc acelasi forum alaturi de cei care sint sensibili la asemenea subtilitati si acuma inteleg de ce este nevoie de aparate de masura cu 6 zecimale dupa virgula, cum nici pentru echipamentele spatiale nu se folosesc uzual! 

referitor la ''datul cu virgula'' nu vad problema, operatiile cu numere zecimale se invata in gimnaziu! 

citind asemenea topicuri, mi-am dat seama ca am trait degeaba si ca viata mea profesionala, cu toate asazisele mele realizari, inovatii sau chiar inventii brevetate au fost un fiasco, drept care cu o zi inainte de a implini 60 de ani am depus dosarul pentru pensionarea anticipata!

Link spre comentariu
Acum 12 ore, Marele Savant a spus:

eu m-am lasat de audio pe la sfirsitul clasei a zecea, asa ca imi scapa foarte multe! de exemplu cu ce deranjeaza un offset de 60mV fata de unul de 5mV, presupunind ca sint la iesirea unui amplificator audio???

Nu stii dumneata d-astea ca te-ai lasat prea devreme de ele si nu apucase audiofilismu sa isi faca loc pe vremea aia :rade:

Link spre comentariu
Acum 19 ore, maxente a spus:

Cu beceurile CDI luate de la tme a fost imposibil sa fac cateva perechi pentru doua module de amplificator SARA, am scris si acolo in subiect. Aveam offset in jur de 60mV si la fel cam oscila. In final am rezolvat modulele cu perechi foarte apropiate de KSC1845-KSA992 luate de la mouser. Offset aveam 3-4mV la un modul si 10mV la celalalt.

Pe ebay (posibil si pe alte site-uri) exista perechi de npn sau pnp in capsula metalica rotunda. Intr-un etaj de osciloscop am pus un KC811 tesla (gasite la un vanzator ceh la 0,5$/buc) si a functionat brici. Cred ca s-ar putea utiliza si in audio, de ce nu?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări