Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

BC550 + BC560....se mai găsesc, se mai fabrică ?

okean

Postări Recomandate

• Răspunsuri 73
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vily

24

• okean

13

• maxente

5

• Sister13

5

Top autori în acest subiect

da pretentii mari , dar un bc107 nu merge care de abia il gaseai in magazine sau un tranzistor bd , pe timpul lui nae alegeam ca si acuma ? si ne bucuram cu piesele romanesti la ce au construit casetefoane receptoare amplificatoare ,etc,piesele ale noastre scuipa , nu se aud bine , sa imi spuna care au avut amplificatoare etc radio  cu tranzistori facuti de noi ,daca va placut cum au functionat .

a testat cineva tranzistori fabricati de noi in preamplificatoare etc? ca si acum primele piese foarte bune electronice ajung la nasa ,armata,industrie spitalizare ,industrie,firme altele , pe urma amatori

am imperecheat  BC550-BC560 , cateoadata se merita cateodata nu imperecheati

am inlocuit cu alt tranzistori bc550-bc560 , tranzistori mai vechi si isi face treaba mai bine made romania:rade:

Editat de alexy
Link spre comentariu

Nu se găsesc unii făcuți în urmă cu doi ani și tu vrei să scobim după IPRS?

Atunci unii plăteau bani grei pe o banalitate de componentă iar alții le cumpărau și le foloseau după bunul plac oricând aveau chef.

Care dintre situatii ți se pare a fi normală?

Dacă ai suportat cândva o porcărie de stare de fapt   trebuie ca și alții să  o simtă,  altfel nu merită,  sau cum? 

Tu folosești bc107?

Acum 2 ore, daniels a spus:

Adica fara materiale feroase?

Așa am văzut în comentariile unor clienți. Original non-magnetic. :rade:

Editat de vily
Link spre comentariu
Acum 4 ore, mac01 a spus:

Dar ce aveti contra tranzistorilor de la CDIL?

Sint gauriti pe la colturi si curge uleiul de sarpe din interior. In rest fite de Buftea!

Link spre comentariu
Acum 6 ore, okean a spus:

Facem un clasament :

Io mai am Tfk si Siemens. Si nu numai 550/560. Astia unde se încadreaza?

Japonezii au sistat pâna si productia la unele smd de zgomot mic (2SA1312/2SC3324), asa ca trecem la integrate specializate. Pâna se mai gasesc.

Link spre comentariu

Nici fabricantul, CDIL, nu-i recomandă.  Am văzut o mulțime de recomandări pe diyaudio. Până și banalul LM317 o dă de gard  dacă ii ceri ce poate oferi unul de la alt producător. 

Link spre comentariu

Iată ce spune un alt membru al forumului. E copy-paste. 

Si eu am fost nevoit sa merg la repezeala pe mana CDIL pentru BC550 si complementarul. Am regretat amarnic alegerea neinspirata. Daca inainte dupa ce alegeam atent piesele, le sortam intre ele, aveam un offset intre 1mV si 5mV. Acum mi-a sarit direct in 30mV-40mV si ce e mai prost e ca valoarea nu este batuta in cuie. Bine, mereu exista aceasta variatie functie de temperatura dar de data asta e mare rau. E pastila mult mai mica si nu are inertie termica mai deloc, nu pricep. 

In fine, treaba e ca ma făcui cu 4 module carora trebuie sa le schimb tranzistoarele de semnal, o munca destul de urata. Dar na, pana nu te frigi nu stii care variante sunt ok si care sunt de evitat. Oricum, pretul foarte mic poate că arata o parte din adevar.

In schimb am folosit drivere scumpe de la NTE Electronic pentru ca nu aveam alta optiune si termenul de predare ma presa. Alta viață nene, rock solid, ce scoate din el zici ca e batut in cuie. Poate mi s-a parut mie dar si sunetul a castigat ceva. Sunt de departe componentele care m-au uimit cel mai mult in ultima vreme din punct de vedere al calitatii. Foarte scumpe dar justificat.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, vily a spus:

Mulțumesc. 

Deja am dat o comandă,  original non-magnetic.

Sunt feedback-urile unora care si-au luat deja injectia cu fake-uri din fier de la alti vanzatori pe aliexpress.

De asta le testeaza si cu magnetu :rade:

Editat de maxente
Link spre comentariu
Acum 5 minute, franzm a spus:

Io mai am Tfk si Siemens. Si nu numai 550/560. Astia unde se încadreaza?

Japonezii au sistat pâna si productia la unele smd de zgomot mic (2SA1312/2SC3324), asa ca trecem la integrate specializate. Pâna se mai gasesc.

Am si eu ,  asa , de clatit ochii ...  se incareaza la artefacte / hiperraritaten... :aplauze

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări