okean Postat Octombrie 23, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2021 Acum 9 ore, okean a spus: Sa nu fiu inteles gresit, nu tot ce vine din China e fake sau ca CDIL e suta la suta prost... 1000 de CDIL costa in jur de 70 de lei, faci perechi din ei cate vrei ! BC560/550 au fost etaloane la vremea lor, precursorii 2sa970/2sc2SC2240 sunt OBSOLETE, mai noii 2SA992 / 2SC1815 pe numele lor ksa992 / ksc 1815 sunt ULTIMII OK de la Fairchild restul e can-can ! Rectific perechea lui 2sa992 este 2sc1845 respetiv ksa 992 cu ksc 1845... Link spre comentariu
Sister13 Postat Octombrie 23, 2021 Partajează Postat Octombrie 23, 2021 Si pe mine m-a indus in eroare " numerologia " asta. M-am uitat de curiozitate, am de fapt 2SA1084, o idee mai putin zgomotos decat BC560. Remarcabil la tranzistorii de fabricatie noua sunt parametrii foarte apropiati intre ei. Am luat cativa la intamplare, la 2SA1084 factorul Beta se invarte in jurul a 380, iar la BC560C, in jurul a 460, cu diferente de doar cateva unitati de la exemplar la exemplar. Pe BC560 apare sigla Fairchild, pe 2SA1084 nu pare a fi nici sigla. Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 23, 2021 Partajează Postat Octombrie 23, 2021 Pana la urma care-i aplicatia pretentioasa unde trebuie musai tranzistori din astia ? Ca nu s-a precizat. Link spre comentariu
vily Postat Octombrie 23, 2021 Partajează Postat Octombrie 23, 2021 Un fel de licurici cu leduri . Schema e dintr-o carte veche. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 23, 2021 Partajează Postat Octombrie 23, 2021 Am mutat aici discuţiile colaterale de la Bazar....pe topicul original (Cumpăr BC550-BC560)ar trebui să rămână doar cererea/oferta. Link spre comentariu
vily Postat Octombrie 23, 2021 Partajează Postat Octombrie 23, 2021 Da, e mai bine așa. Vreau să îi folosesc la un preamplificator. În primul rând trebuie să îi am că apoi să încerc și alte variante. Nimic complicat după cum vedeți. 1 oră în urmă, modoran a spus: Pana la urma care-i aplicatia pretentioasa unde trebuie musai tranzistori din astia ? Ca nu s-a precizat. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Octombrie 23, 2021 Partajează Postat Octombrie 23, 2021 Acum 22 ore, vily a spus: Vechea meteahna a românilor față de conaționali. Bă, ești prost! Eu recunosc, am o lipsă la capitolul ăsta. Experiență elementară, vajnic lipitor de pese fără să înțeleg de ce le lipesc. E prima dată când ii folosesc și m-ar ajuta să am o referință ca apoi să încerc variante. Asta e, atât pot în domeniul ăsta. Oare tonul cu care decidem să dăm un sfat nu poate fi altul? Și nu sunt ignorant, chiar deloc, dar uite că nu am răsfoit prea multe caracteristici alternative. Promit să o fac. Adica exact cum v-ati adresat dumneavoastra catre colegii de forum: ''Nu pricep cum puteți folosi semiconductoare de pe aliexpress. Faceți montaje didactice?'' presupunem ca dv. aveti o firma care lucreaza doar pentru NASA, nu ca noi cei de rind care facem montaje didactice. Sint sigur ca ne veti prezenta argumente care sa ne lamureasca de ce nu putem cumpara semiconductori de mica-medie putere de pe Ali! Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 23, 2021 Partajează Postat Octombrie 23, 2021 Acum 3 ore, vily a spus: Un fel de licurici cu leduri . Schema e dintr-o carte veche. Acum 2 ore, vily a spus: Vreau să îi folosesc la un preamplificator..... Păi ori licurici cu leduri, ori preamplificator ? Link spre comentariu
vily Postat Octombrie 23, 2021 Partajează Postat Octombrie 23, 2021 (editat) Pentru domnul marele savant. Hai să-ți răspund chiar dacă ceva mă ține. Cineva a arătat un datasheet cu un tranzistor, pe care, în ignoranța caracteristică lipitorilor de pese, l-am ratat. Sunt prea multe numere, cifre și cuvinte acolo. Cin' să le priceapă? Echivalentul de acolo nu se mai fabrica. Poftim ignoranța! Or fi destule pe aliexpress, foarte bine, dar nu am avut experiențe bune cu ele. Am fost mai ghinionist. În rest fiind foarte bune pentru partea didactică sau montaje fără pretenții. Mă opresc aici cu răspunsul adresat unui mare savant, fiind și unicul. Editat Octombrie 23, 2021 de vily Link spre comentariu
vily Postat Octombrie 23, 2021 Partajează Postat Octombrie 23, 2021 Acum 3 minute, validae a spus: Păi ori licurici cu leduri, ori preamplificator ? Preamplificator. Era o glumă dar se bâlbâia netul și nu am mai putut continua mesajul. A trecut și timpul pentru editare dar am revenit cu precizarea. Scuze. Link spre comentariu
maxente Postat Octombrie 23, 2021 Partajează Postat Octombrie 23, 2021 La 22.10.2021 la 19:28, vily a spus: Nu pricep cum puteți folosi semiconductoare de pe aliexpress. Faceți montaje didactice? Ai sa fii surprins, dar chiar si pe aliexpress gasesti semiconductori originali 100%, doar ca la alti bani fata de cei care vand acolo cate un pumn de beceuri la 1$. Cunosc eu vreo 3 asemenea vanzatori. Intra-devar e cam mare loteria sa gasesti asemenea vanzatori, dar odata gasiti nu vei fii dezamagit ! Link spre comentariu
vily Postat Octombrie 23, 2021 Partajează Postat Octombrie 23, 2021 Or fi , nu zic nu, dar crede-mă că m-ar apuca disperarea să comand, să aștept, să constat că nu este ce trebuie. Apoi iar și iar. Dă-ne un exemplu de astfel de vânzător. Link spre comentariu
okean Postat Octombrie 24, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2021 Facem un clasament : 1. Philips [ NXP ] nu mai fabrica; se mai gasesc stocuri sau pe placi recuperate ! 2. ONsemi [ON] declarati OBSOLETE se mai gasesc stocuri sau aca ai > 100k usd e posibil sa dea drumul la linie 3. Fairchild [ F ] cumparata de ONsemi urmeaza aceesi politica ... 4. Diotec nu apar in oferta curenta, posibil sa fie in productie... 5. CDIL ieftini si " buni " inca in productie ! 6. China " generic " in productie inca 10 ani Link spre comentariu
vily Postat Octombrie 24, 2021 Partajează Postat Octombrie 24, 2021 Ne spune colegul care sunt vânzătorii de originale pe aliexpress. De fapt doar ne-a atras atenția că există posibilitatea, dibuirea lor ne revine , că doar n-o da din casă. Link spre comentariu
maxente Postat Octombrie 24, 2021 Partajează Postat Octombrie 24, 2021 Da, nu dau din casa, sa moara ''dujmanu' '' Acu pe bune, nu trebuie sa cumperi orbeste de la toti chinezii, care in 99% din cazuri, vand fake-uri. BC550-BC560 Multumit @vily acum ? Link spre comentariu
Postări Recomandate