Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Silicon adeziv pentru lipire vas wc pe beton

trasorv

Postări Recomandate

Bună ziua, din experienta îmi poate spune cineva un silicon adeziv foarte puternic pentru lipire vas de wc de grădină pe placa de beton ? 

Am căutat pe net dar rezultatele sunt multe și diverse, de aceea apelez la experiența dvs.

Nu vreau să îl prind cu șuruburile destinate ...

Editat de trasorv
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• trasorv

5

• vily

3

• Dxxx

2

• doru3160

2

Top autori în acest subiect

Acum 48 minute, manolo a spus:

DenBraven Hybrifix 302

Este foarte bun conform prospectului dar nu se găsește în marile magazine.....iar undeva pe un site este extrem de scump 

Editat de trasorv
Link spre comentariu
Acum 8 ore, trasorv a spus:

Nu vreau să îl prind cu șuruburile destinate

Suruburile sunt predestinate acestui scop.
Eu zic sa nu te joci cu solutii improvizate mai ales in cazul unui vas de wc din portelan.

Link spre comentariu

Daca partea de jos, care se aseaza pe pardoseala, nu este smaltuita se poate folosi un adeziv pentru gresi. Pe acesta il gasiti gratis pe la un vecin care si-a pus faianta pe pereti. :rade:

Din cate observ, aveti tot felul de intrebari casnice si prea putina experienta practica.

Vasul de WC, mai ales tipul acela se sparge foarte usor daca o ia intr-o parte cu ocupantul si poate provoca leziuni prin taiere. Avand in vedere ce artera trece prin zona expusa e bine sa fiti mai vigilent.

Probabil ca nu doriti sa dati gauri din doua motive.

Decupajul gaurii din beton este mai mare decat necesar sau nu aveti o bormasina adecvata.

Link spre comentariu

Referitor la ce s-a mai zis:

1. se poate prinde cu dibluri/suruburi... dar nu numai.

Siliconul pus pe tot conturul bazei va asigura o prindere mai buna si mai durabila decat suruburile. Daca nu credeti vedeti cum rezista decenii acvariile lipite cu silicon si acolo se opun unei presiuni hidrostatice mari.

2. adezivul de gresie/faianta nici nu adera semnificativ, dar este si friabil deci...

3. ar fi de preferat sa nu vorbeasca semidoctii despre anatomie. Sincer daca vrei sa injunghii pe cineva cu sanse minime de a produce leziuni cu prognostic grav, chiar daca nu te pricepi deloc, este zona feselor - asta este bine de stiut in caz ca ajungi intr-o situatie limita si trebuie sa linistesti pe cineva fara sa-l si omori.

ON - TOPIC

Cel mai bine te descurci cu un adeziv de montaj (cu vascozitate mare) si cele mai pwerformante sunt cele MS (silan / polimer sau modified silicone - toate formularile astea sunt asa-ceva). Printre variantele cele mai ieftine este la LeroyMerlin "AXTON adeziv de montare MS polimer" ultima oara m-a costat 17 lei tubul.

Vezi ca lipirea eficienta se face intre portelanul WCului si gresie. Betonul poros nu va prea merge, eventual trebuie sa folosesti un primer/fixativ.

Link spre comentariu
Acum 1 minut, Dxxx a spus:

3. ar fi de preferat sa nu vorbeasca semidoctii despre anatomie.

Te poti taia si in alta parte nu fix pe fese sau intre.

Acum 4 minute, Dxxx a spus:

3. ar fi de preferat sa nu vorbeasca semidoctii despre anatomie. Sincer daca vrei sa injunghii pe cineva cu sanse minime de a produce leziuni cu prognostic grav, chiar daca nu te pricepi deloc, este zona feselor - asta este bine de stiut in caz ca ajungi intr-o situatie limita si trebuie sa linistesti pe cineva fara sa-l si omori.

Te chem in ajutor. In afara de becuri te pricepi si la dat cu cutitul?  O fi cu laser. :rade:

Link spre comentariu

Asta-i forum - invata mai intai sa nu vorbesti off-topic, nici flame-uri nu sunt permise ...

Pentru cineva cu 19 postari deja cam calci in strachini.

Daca chiar te intereseaza, ma pricep la anatomie...

Link spre comentariu

Ok,te cred că te pricepi dar încetează să mă cataloghezi intr-un fel sau altul, că tot ai pomenit de regulament.  Din partea mea îți poți pune în practică abilitățile de moderator. Am încercat doar să atrag atenția că se poate întâmpla și ceva nedorit cu un vas wc care pleacă de la locul lui.

Și dacă într-adevăr cunoști anatomie cred că înțelegi.  Totul e să vrei și nu să doresti a ave în permanentă dreptate cu orice preț . Nu folosește nimănui.

Link spre comentariu

Câte discuții pt un amarat de wc. Dacă am dat o soluție testata de mine cu ambele vase de wc din casa și în 6 ani nu s-au clintit de la locul lor, nu a fost bun. Se prefera discuțiile sterile, precum ca suruburile sunt mai bune decât lipirea. Sunt mai bune pe naiba. În câțiva ani ruginesc și e ca și cum n-ar fi, ca de aia am cautat soluția cu lipit și ma bucur ca am găsit-o, dar vad ca nu place la toată lumea. Vin tot felul de savanți care își dau cu părerea, dar care nu au făcut asa ceva în viata lor, ca altfel nu ar vorbi. Adezivul amintit se face după întărire precum radiera pe care o cunoaște toată lumea. E ca o guma tare, dar elastica, ce preia neuniformitatile vasului și ale pardoselii. Adera foarte bine la suprafețe netede. Nu vreau sa știu cum il voi dezlipi, dar după ce o voi face, voi povesti. Cred ca merge și pe beton, dacă în prealabil se aplica o sapa de finisare, fără prea multe teorii. Spor la cautat pt cei care nu sunt lămuriți. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări