Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung UE40J6300AW lipsa imagine ?

poplex22

Postări Recomandate

led Samsung ue40j6300 avind urmatoarele :

- sursa : bn44-00803a (L48cs1-fhs)

-main  :  bn41-02353b

- t-con : bn41-02229a

- ecran : CY-WJ040CGLV1H

exista sunet, leduri aprinse, telecomanda functioneaza insa lipsa imagine ?

- va rog citeva solutii, poate ati intilnit un astfel de tv.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• poplex22

11

• Gabriel_S

3

• vizicon

2

• Cosmin Marian

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca tu nu faci măsurători ,nu menționezi nimic ce tensiune sunt prezente pe tcon  ,nu poate nimeni sa te ajute .

Pe tcon nu ai  menționat  altfel modelul  ca cu BN41.... mai greu  se găsesc informați .

O poza cu rezoluție buna ajuta mai mult .

Link spre comentariu

Bună ziua, verificați tensiunile pe T-Con dacă nu sunt, cum a precizat și d-nu Costică display-ul este defect, decuplati pe rând câte-o panglică care face legătura dintre T-Con și display urmărind apariția tensiunilor pe T-Con, deasemenea pe jumătatea de display cea cu panglica nedeconectata ar trebui să apară imagine, după ce ați identificat care jumătate este defectă verificați pe aceasta condensatorii snd să nu fie scurcicuitati, dacă sunt ok prin anulare de trasee remediați partea defectă, anularea traseelor se face prin tatonare adică eu folosesc bucățele de hârtie iar când am depistat care trasee trebuiesc anulate definitivez cu bandă schoci.Pe placa T-Con verificați în primul rând tensiunea lui de alimentare după siguranță, toate cele bune cu respect Cosmin. 

Link spre comentariu

buna Cosmin, am decuplat benzile dinspre ecran pe rind dar nu a aparut nici-o imagine !, cu ambele benzi decuplate tensiunea V-havdd este 0 si alte tensiuni la iesiri sunt 0, nu e semn ca t-con-ul e defect ?, sau sa inteleg ca daca e aprins led-ul de pe t-con atunci e bun ?

Link spre comentariu

Bună domnule, da dacă nu apar tensiuni pe ieșirea t-conului cu panglicile deconectare acesta este defect, mai puțin probabil să fie comandat greșit de către placa de baza, toate cele bune Cosmin 

Link spre comentariu

Din cele spuse mai sus ,eu zic ca tcon-u  e defect ,nu am găsit nimic ce te poate ajuta sa poți găsi piesa defecta pe el .

Caută alt tcon la colegi e mai simplu ca cu  reparația e mai greu ,piesa ,rezultat final cu o necunoscuta.

Link spre comentariu

pacat ca dl. Costel nu mai intervine cu ceva info. , are suficienta experienta si sigur a avut in mina acest tv. curbat

- personal, neavind experienta ca dinsul, mi se pare ciudat de ce cu ecranul decuplat t-con-ul nu ofera tensiunile corecte ?

- e suficient de scump sa-l comand doar pt. o proba !

- convertorul dc/dc nu primeste c-da de la procesorul de pe placa care-i cauza nu stiu ?, nu exista ceva info. disponibile din pacate

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări