Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

apc ups-back rs 1500 f01 error

kuky

Postări Recomandate

• Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Multumesc pentru raspuns.Tensiunea pe baterii  decuplate de la ups 25,4 v si tensiunea de incarcare 27,11v.Problema este ca nu detecteaza acumulatorii.27,11v am cu sau fara acumulatori.Cu acumulatorii conectati in momentul  in care il deconectez de la retea am eroarea f01 iar conectat la retea functioaneaza bine cu exceptia detectarii bateriei.

Link spre comentariu

Eu propusesem şi măsurarea ,,în sarcină,, a tensiunii bateriei de acumulatori, în ideea că unul ,,moare,, în sarcină.Ca sarcină puneţi un bec de far adecvat.

Verificaţi cu atenţie releele, foarte posibil ca în momentul comutării pe modul invertor să scadă mult tensiunea din cauza unui contact de releu uzat, astfel că se consideră suprasarcină pe invertor.Pentru măsurarea rezistenţei contactelor prin metoda punţii Kelvin (four wire resistance measurement)folosiţi o sursă de curent constant formată dintr-un stabilizator LM317 o rezistenţă de 12 Ohmi între pinii Adj şi Out şi trei baterii de 1,5V înseriate.Această sursă de c.c. va debita circa 100mA prin contactele închise măsurate.Cu un multimetru ordinar comutat pe domeniul de 200mV veţi măsura căderea de tensiune de pe fiecare contact închis măsurat, cu o rezoluţie de 1miliOhm.Ea nu trebuie să fie mai mare de circa 10mV corespunzător unei rezistenţe de contact de 100mOhmi. Închiderea contactelor N.O, ale releelor poate fi făcută aplicând dintr-o sursă externă tensiunea necesară pe bobină, cu atenţie la polaritate, fiindcă există o diodă în paralel cu bobina fiecărui releu.Eu aplic tensiune bobinelor releelor testate printr-un bec de 12-24V înseriat cu sursa externă, astfel ca în cazul conectării polarităţii greşite, dioda aflată în paralel cu bobina să nu primească în conducţie directă tot curentul dat de sursă, ci limitat de becul înseriat.Deci în caz de conectare greşită, becul se aprinde puternic, limitând tensiunea la bornele diodei la 0,7V.

Metoda practică de realizare şi folosire a unei surse simple de cc cu LM317 o găsiţi aici:

https://docplayer.net/20943500-Practical-low-resistance-measurements.html

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări