mafalda Postat Octombrie 15, 2021 Partajează Postat Octombrie 15, 2021 Buna..Am o colectie de carti cu scheme vechi, editata cam prin anii 1950. Daca cumva a fost scanata si pusa si pe aici, va rog sa spuneti. Daca nu, o pun la dispozitie cuiva amator sa o scaneze. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 22, 2022 Partajează Postat Februarie 22, 2022 Fiind în limba germană e greu de crezut că vor fi de interes pentru nevorbitorii de germană.Chiar dacă sunt valoroase din punct de vedere tehnic.. Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 19, 2022 Partajează Postat Aprilie 19, 2022 Ar fi interesant daca le-ar scana cineva. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 28, 2022 Partajează Postat Aprilie 28, 2022 Google le găsește, trebuie doar cautat. Link spre comentariu
yo3fhm Postat Iunie 18, 2022 Partajează Postat Iunie 18, 2022 La 28.04.2022 la 14:30, octav_ro2002 a spus: Google le găsește, trebuie doar cautat. Wow, ce iubesc eu tipul asta de raspunsuri... Asadar si prin urmare, una dintre surse se pare ca este ScribD, dar am mai intalnit cateva, la o cautare rapida. https://www.scribd.com/document/499950744/03-1954-Empfanger-Schaltungen-der-Radio-Industrie-IIІ (vedeti link-urile din lateral) Dar ca sa fie totul mai concentrat si mai simplu pentru ceilalti, eu am descarcat volumele 1, 6, 8, 9, 10 si 11 . Restul, cand o sa mai am timp, sau daca vrea cineva sa completeze . Volumele descarcate le puteti gasi aici : Colectia "Empfänger Schaltungen" (gratuit) Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 18, 2022 Partajează Postat Iunie 18, 2022 Numarul 7 aici: https://archive.org/details/rtv_Empfanger_Schaltungen_VII/mode/2up Link spre comentariu
yo3fhm Postat Iunie 18, 2022 Partajează Postat Iunie 18, 2022 Acum 4 ore, Mircea a spus: Numarul 7 aici: https://archive.org/details/rtv_Empfanger_Schaltungen_VII/mode/2up Salut Mircea, Merci ptr postare, eu n-o identificasem, c-am fost nitel plecat. Acum mai pe seara, am gasit toata colectia pe biblioteca politehnicii poloneze : https://delibra.bg.polsl.pl/dlibra/results?q=Empfänger-Schaltungen&action=SimpleSearchAction&type=-6&p=0 ... dar din pacate, e PDF embedded si cred ca intr-un fel, mai e si generat inainte de afisare. A mers in schimb folosind trucul cu tiparire in PDF: aduci scroll-bar-ul pana la ultima pagina, astepti sa se actualizeze si apoi tiparesti in PDF folosind CTRL+P Am salvat astfel numerele lipsa (2, 3, 4, 5 si 7 ). Numarul 7 postat de tine, dupa aspect, cred ca e obtinut dupa aceasi metoda , hi (la tiparire in PDF, apar si spatiile marginilor top/bottom/left/right ). Asadar, toata colectia se regaseste in link-ul deja postat mai sus, cu diferenta ca numerele mentionate aici nu arata la fel de estetic , hi. Cei interesati pot regasi un scurt index al schemelor publicate, chiar pe coperta fiecarui volum. Spre exemplu, in volumul 6 se regasesc scheme de la urmatoarele companii: Pellegrinetti / Philips / Radio Union / Reico / Rema RFT / RFW / Riweco Rohde & Schwarz / Ruwel Mircea, daca tu sau alti colegi dispun de volumele cu aspect "clean", rog sa ma informati, ca sa pot actualiza colectia. La 15.10.2021 la 12:18, mafalda a spus: Am o colectie de carti cu scheme vechi, editata cam prin anii 1950. Daca cumva a fost scanata si pusa si pe aici, va rog sa spuneti. Daca nu, o pun la dispozitie cuiva amator sa o scaneze. Multumim colegului Mafalda ptr. amabilitate si ptr. hint-ul pe care l-a oferit. Personal, nu stiam de aceasta colectie, iar precizarea lui octav_ro2002 m-a indarjit sa caut, sa descarc si sa pun la dispozitia tuturor toate cele 11 volume, solutionand astfel si intentia initiatorului acestui topic. Week-end placut si succes la sarmareala! Link spre comentariu
yo3fhm Postat Iunie 18, 2022 Partajează Postat Iunie 18, 2022 (editat) Completare - inclusiv copertile volumelor. Click pe fiecare ptr. download . Rog anuntati-ma daca link-urile nu functioneaza; in viitor s-ar putea sa mut site-ul si atunci voi incarca volumele in alta parte. Vol 1 Vol2 Vol3 Vol4 Vol5 Vol6 Vol7 Vol8 Vol9 Vol10 Vol11 Editat Iunie 18, 2022 de yo3fhm Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 18, 2022 Partajează Postat Iunie 18, 2022 Cezar, eu am cautat numai pe archive.org. Unde mai sunt volumele 6, 8 si 9 doar. Din linkul de la #7 se pot accesa celelalte. Link spre comentariu
mafalda Postat Iunie 19, 2022 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2022 (editat) Felicitari celor ce aduc un astfel de aport si doresc succes si romanilor care au mai ramas pasionati la acest subiect. Desigur ca si celor tineri care vor continua calea. Dar si restauratorilor de carcase. Ar trebui ca o copie a schemei sa se gaseasca in fiecare radioreceptor inca existent. Toate tuburile se pot inlocui, se gasesc inca originale in stare buna. Dar se si pot adapta echivalente. Eventual peste tubul nou in general mai mic se poate pune soclul si sticla veche (exteriorul) taiata cu grija. De exemplu la ECH4, ECL11, etc... Cu aceste radiouri au crescut bunicii si parintii actualei generatii care nu stiu decat de calculatoare. A se vedea deosebitul interes fata de radiourile vechi ca niste bijuterii in alte tari, USA, Germania... Uitati-va la orice lampa-tub electronic, cat de complicata este, ce munca se depunea. Spuneam odata ca se pot improviza mici si portabile statii de emisie de f.mica putere, care sa fie folosite in UL, UM si US la expozitii. Se pot astfel modula cu muzica veche si se creaza atmosfera din trecut. Atunci nu aveau toti nici macar TV acum peste 50 de ani si doar ii ascultau pe comentatorii sportivi la meciuri si faceau infarct de necaz sau bucurie. "Cred ca imi fileaza o lampa, sa nu fie finala". Editat Iunie 19, 2022 de mafalda Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 20, 2022 Partajează Postat Iunie 20, 2022 La 18.06.2022 la 11:56, yo3fhm a spus: Wow, ce iubesc eu tipul asta de raspunsuri... Asadar si prin urmare, una dintre surse se pare ca este ScribD, dar am mai intalnit cateva, la o cautare rapida. https://www.scribd.com/document/499950744/03-1954-Empfanger-Schaltungen-der-Radio-Industrie-IIІ (vedeti link-urile din lateral) Dar ca sa fie totul mai concentrat si mai simplu pentru ceilalti, eu am descarcat volumele 1, 6, 8, 9, 10 si 11 . Restul, cand o sa mai am timp, sau daca vrea cineva sa completeze . Volumele descarcate le puteti gasi aici : Colectia "Empfänger Schaltungen" (gratuit) Exact acolo le gaseste toata lumea, nu am gasit alte scanari decat acelea poloneze. Mai demult am descarcat unele volume in format djvu, insa calitatea nu imi amintesc sa fie diferita. Care sunt volumele care nu "arata estetic"? Poate arata djvu-urile mai bine si as putea sa le postez, peste o saptamana, momentan sunt putin plecat. Link spre comentariu
yo3fhm Postat Iunie 20, 2022 Partajează Postat Iunie 20, 2022 La 19.06.2022 la 15:36, mafalda a spus: Spuneam odata ca se pot improviza mici si portabile statii de emisie de f.mica putere, care sa fie folosite in UL, UM si US la expozitii. Se pot astfel modula cu muzica veche si se creaza atmosfera din trecut. Atunci nu aveau toti nici macar TV acum peste 50 de ani si doar ii ascultau pe comentatorii sportivi la meciuri si faceau infarct de necaz sau bucurie. "Cred ca imi fileaza o lampa, sa nu fie finala". Seara buna, He he, tuturor ne fileaza cate o lampa, noroc ca (dupa cum spuneati si dvs. mai sus), inca se mai gasesc ptr. schimb ! Intre 2008 si 2012, ma traznise febra tuburilor electronice, umplusem apartamentul, a trebuit sa scap de o parte din ele ca altfel ramaneam fara nevasta Mai am ceva antichitati pe la tatal meu, unde am pastrat cate ceva ptr. sufletul meu, alaturi de cateva cutii cu tuburi si un catometru L3-3 pe care l-am readus in parametri. Din cand in cand, mai fabric cate o cartela ca sa mai masor cate un tub, desi rar in ultima vreme. Acum ma lupt cu repunerea in functiune a unui Hornyphon Six 680 (am deschis un topic pe tema asta aici ). Referitor la emitatoare pe tuburi, am construit cateva de putere mica. Printre ele, unul cu tub RL12P35, despre care am scris un articol aici . Dupa cum am scris si acolo, "Am fost intrebat de ce insist sa realizez un emitator folosind tocmai tubul RL12P35? Raspunsul e simplu: din motive ... istorico-sentimentale. Toata trazneala se datoreaza istorisirilor tatalui meu (Florica, YO3RH) despre echipamentele simpliste cu care lucra in 1957. Asa m-a "lovit" pofta de a avea pe masa un emitator primitiv, cu 2-3 tuburi, din care finala sa fie o lampa cu un design mai deosebit. " Imi plac antichitatile, imi place istoria, dar spatiul e redus, nu ma pot desfasura cum vreau eu. Poate peste niste ani, cand sper ca se vor intruni conditiile de a gasi spatiul (si aerul) pe care mi le doresc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum