Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Malachit SDR

Sister13

Postări Recomandate

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sister13

6

• Mircea

2

• grosu99

2

• Gagarin

1

Top autori în acest subiect

Eu il am de vreo 2 luni si mi s-a parut excelent, dar in ideea ca a mai lucrat cineva cu jucaria asta, nu am spus pentru a nu influenta parerile. 

Merge foarte bine ca receptor in sine, plus multe facilitati, dintre care cele mai ok sunt reglerea benzii de trecere in limite mari, cat si reducatorul digital de zgomot care " face toti banii ".  Plus Touch Screen. 

Gama dinamica buna, multe facilitati........mie imi place mult. Un exemplu:

Link spre comentariu
Acum 16 ore, yo8tot a spus:

In descriere vad ca vanzatorii mentioneaza cipul respectiv. Poate il folosesc in afara specificatiilor

Receptorul e facut cu acel integrat destinat tunerelor TV (stick) si are doua topice lungi pe cqham incepand de prin 2019.

Din cate stiu, la un moment dat era o problema legata de F/W, clonele chinezesti venind cu firmware-ul initial, nu cu cel actual care ar fi necesitat "activare".

La 15.10.2021 la 12:26, yo8tot a spus:

Nu e rau deloc, cel putin in HF. La amplificarea minima IIP3 de 16dbm e foarte ok.

De vreme ce front endul foloseste acelasi cip MSi001 ca si unele stickuri SDR, in multe privinte nu va diferi prea mult de acelea; cata vreme e vorba practic de acelasi front end, aceleasi etaje de preamplificare, acelasi oscilator local,  aceleasi mixere in cuadratura, aceleasi etaje FI in cuadratura ,etc., toate in acelasi circuit integrat MSi001, ... tot un drac ramane (adica gama dinamica la blocare redusa). Difera procesarea IF, aici am inteles ca e vorba de IF la frecvente reduse folosind procesorul cu DSP de la ST si un CODEC destinat aplicatiilor din audio.

Link spre comentariu
7 hours ago, Traian B said:

De vreme ce front endul foloseste acelasi cip MSi001 ca si unele stickuri SDR,

Exact aceleasi. 

in multe privinte nu va diferi prea mult de acelea

Nu difera deloc. Dar inainte de a constata diferenta, e bine de verificat practic. Teoria suna frumos, dar de obicei ne omoara. 

folosind procesorul cu DSP de la ST si un CODEC destinat aplicatiilor din audio.

Da!

Link spre comentariu

Aici este o statie din Japonia ( in context se aude indicativul ) 

Pe laptop, desi nu se distinge in clip, e receptorul-martor, un RTL-SDR. Ambele receptoare, conectate simultan la aceeasi antena ( activa ) receptioneaza identic, datorita tehnologiei SDR. 

Link spre comentariu

Fratilor, nu-l mai luati pe Kazu drept "model" de DX, va imbatati cu apa rece, omul da cu 1KW si are 1 hectar de Yagi-uri ( 5 ELEMENTI YAGI IN 40m pe pilon inalt de 40m !!!!!!!). Ala e statie de radiodifuziune! Uitati-va pe qrz.com la JH3NGD si vedeti ce arsenal are feciorul... 

Editat de Gagarin
Link spre comentariu

SDR e o tehnologie care a schimbat vechile concepte ale radio-receptiei. 

Bazandu-se pe cu totul alte principii, algoritmii logici, elimina toate neajunsurile stramosului analogic. 

Gama de frecvente receptionata simultan, vizualizarea grafica, separarea perfecta a canalelor, filtre RF si audio ajustabile dupa pofta inimii, decodarea software a oricarui mod de lucru.....sunt doar cateva din motivele pentru care vechile receptoare sunt " arhaice ". 

Editat de Sister13
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări