validae Postat Septembrie 29, 2023 Partajează Postat Septembrie 29, 2023 Angrenajele din plastic se folosesc în primul rând datorită silenţiozităţii şi lipsei nevoii de gresare.Ce făceau dacă puneau roţi metalice ? Trebuia să duci deck-ul periodic la revizie şi întreţinere ? Uzura e un fapt normal după nişte ore (multe) de funcţionare, iar piese pentru ele au existat şi există şi azi, matriţele nu s-au aruncat şi chiar şi aşa, se pot copia şi realiza pe imprimantă orice angrenaje posibile. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 29, 2023 Partajează Postat Septembrie 29, 2023 Acum 2 ore, validae a spus: se pot copia şi realiza pe imprimantă orice angrenaje posibile. Da, dar doar pt expoziție. In exploatare, materialul pt printare nu are nici pe departe calitatile plasticului original, injectat. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 29, 2023 Partajează Postat Septembrie 29, 2023 Există filamente cu care poţi face roţi rezistente, nu numai jucării.La nevoie nu ai altă opţiune.... Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 29, 2023 Partajează Postat Septembrie 29, 2023 Acum 7 minute, validae a spus: La nevoie nu ai altă opţiune.... Asta e altă vorbă... pinion ca cel original nu mai ai cum face. Doar dacă găsești de gata. Link spre comentariu
maxente Postat Noiembrie 20, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2023 Salutare. La un deck SONY TC-K415 de ce-mi fuge usor banda de sub capu de redare ? Cureaua e noua si de calitate, nu chinezarie, rola presoare la fel noua. Testu e facut cu o caseta de calibrare cu semnal de 3khz. Dupa o secunda de rulat normal, se simte clar cu urechea cum a fugit banda plus ca se vede si in vumetru cum scade semnalul. Dau pauza si apoi play, merge iar bine o secunda dupa care fuge. Sa fie cumva ambreaju prea tare de la rola care ''impacheteaza'' banda si sa traga mai repede banda de sub rola presoare ? Deck-ul are motor separat pentru ambreiaj si derulari. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 20, 2023 Partajează Postat Noiembrie 20, 2023 Posibil ca ambreiajul să fie înțepenit și nu mai patinează atunci când rola recuperatoare are viteza mai mare decât rola debitoare.Dar mai e posibil și ca presiunea rolei pe cabestan să fie mică și banda nu e prinsă ferm între cabestan și rolă.Vezi să nu se fi slăbit în timp arcul rolei presoare... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 20, 2023 Partajează Postat Noiembrie 20, 2023 TC-K415 nu are cumva 2 curele? De obicei cea mica face figuri Link spre comentariu
maxente Postat Noiembrie 20, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2023 Are doua, da. Aia vine la motoru ala secundar. E schimbata si aia cu una noua. O sa verific arcu ala care apasa rola presoare si ambreiaju cu mana sa vad daca e intepenit, desi nu cred. Mai repede imi da impresia ca nu mai patineaza usor. Asta o avea tot ''panza'' din aia in interior, cum sunt facute, a desfacut cineva la modelele astea ? Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 20, 2023 Partajează Postat Noiembrie 20, 2023 Unele au o pâslă între două discuri presate cu arc slab, deci fricțiune slabă.Altele gel vâscos. Mecanica e identică cu cea din link.Manualul service se aplică la fel mecanicii.. https://elektrotanya.com/sony_tc-k411_k511s_sm.pdf/download.html Link spre comentariu
maxente Postat Noiembrie 20, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2023 (editat) N-am reusit sa gasesc nici-un ambreiaj. Tamburu ala care infasoara banda e dintr-o bucata. Am urmarit toate rotitele si pinioanele de la motor pana tamburu ala final si nu e nimic, toate sunt dintr-o bucata. Cum dracu face asta infranarea astfel in cat sa nu traga tare de banda ? La rola presoare pare ok arcu ala, si e destul de tare, in schimb daca mai apas eu inca putin pe rola isi revine banda pe traseul ei. In manualu ala de mai sus nu ai mare lucru explicat in materie de mecanica. Gasisem ceva pe hifiengine, dar cand sa ma logez cu contu meu facut de ani de zile imi spune ca nu e buna parola, cand dau mailu sa imi reseteze parola, imi spune ca mailu nu exista in baza lor de date, iar cont nou nu merge sa mai faci ca sunt inchise. Voua va merge, care aveti cont acolo ? Editat Noiembrie 20, 2023 de maxente Link spre comentariu
Dxxx Postat Noiembrie 20, 2023 Partajează Postat Noiembrie 20, 2023 Foarte posibil ca mecanismul de derapaj (impropriu cunoscut ca ambreiaj) este ascuns in tambur, care desi pare a fi o singura bucata, totusi are 2 semicarcase, ceva interfata de frecare si un resort intr-un tub concentric cu axul. In orice caz turatia spre caseta este variabila, deci daca pana la tambur nu exista nicaieri un mecanism de derapaj, atunci obligatoriu este cum am descris mai sus. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 20, 2023 Partajează Postat Noiembrie 20, 2023 Încearcă să te loghezi folosind Google.Dacă ai folosit aceeași adresă de mail ca cea de acum ar trebui să meargă.Categoric există acolo un cuplaj cu alunecare, sau ,,ambreiaj,, fiindcă practic acel cuplaj e ca ambreiajul auto.Altfel roțile se învârt tot timpul cu turații inegale, egalitatea turațiilor fiind foarte scurtă, doar când cantitatea de bandă e exact aceeași pe ambele role. Link spre comentariu
mac01 Postat Noiembrie 20, 2023 Partajează Postat Noiembrie 20, 2023 (editat) Deck-urile cu motor separat pentru rolele acceptoare si debitoare nu au ambreiaj. Optimizare fortei acestor role este facuta prin alimentarea motorului. In play are o tensiune mai mica...in derulare primeste o tensiune mai mare. Scoate cabestanul afara si priveste cu o lupa la el, la o lumina puternica. Vezi sa nu aiba zgarieturi fine sau depuneri de banda. Cabestanul trebuie sa fie foarte lucios...si nu aspru. Verifica sa nu aiba si joc axial. In general cabestanul si rola presoare trimit banda la plimbare. Editat Noiembrie 20, 2023 de mac01 Link spre comentariu
maxente Postat Noiembrie 21, 2023 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2023 Se pare ca da, nu exista nici-un ambreiaj. Motoru de la ''reel'' e alimentat dintr-un amplificator LA6500, amplificator care la randu lui ia semnalu din procesor, pe ambele intrari +IN si -IN, iar procesoru isi ia feedbacku din senzorii IR pusi pe tamburii mecanicii. Deci aici nu am ce viteza sa reglez cum e la motorul de la capstan, ca si-o face automat procesoru. Axu volantei e curat ca lacrima, luceste ca un diamant fara imperfectiuni. Joc in bucsa nu are neam. Rola presoare are acelasi diametru cu cea originala care se comporta la fel doar ca are cauciucul ala mult mai intarit ca cea noua. Sa fi pierdut din elasticitate arcu ala prin care se apasa rola ? Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 21, 2023 Partajează Postat Noiembrie 21, 2023 Dacă rola nu presează banda destul de ferm pe cabestan, banda tinde să ,,fugă,, de sub rolă, fiind trasă de rola recuperatoare.Practic doar cabestanul asigură viteza de citire/scriere a benzii, prin sistemul de stabilizare al motorului propriu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum