eos Postat Iulie 27, 2023 Partajează Postat Iulie 27, 2023 La 17.07.2023 la 13:49, okean a spus: Raspuns... " la mana " conform cu tabelului, singurul deck cu 2 capete care face calibrarea automat, dupa stiinta mea, e Akai gxf 51 ! Cu mentiune ca multe firme fac calirarea " level " la 400hz... Cu vreun model de la sony aveti experienta in legatura cu reglarea manuala a nivelului si a biasului?Ma uitam pe yt la modelul asta de deck. Imi place ca are si buton de monitor si poti face comparatie intre sursa si ce se inregistreaza pe banda Link spre comentariu
okean Postat Iulie 27, 2023 Partajează Postat Iulie 27, 2023 Cele cu trei capete, toate au buton de control sursa/tape, biasul la " mana " e inselator, exista tendinta de a trage mai pe inalte in detrimentul basilor, apar la extrem si distorsiuni... Practic daca ca sursa se foloseste un semnal de 1khz la 0dB in sursa si din " bias " pe tape reglam pana indica +1dB e de obicei suficient pe FE, pe CROM se poate merge inspre +2dB Link spre comentariu
eos Postat August 7, 2023 Partajează Postat August 7, 2023 De deck-urile Akai facute dupa 90 ce parere aveti? Am vazut pe yt un Akai dx-49 cu un singur cap redare/inregistrare si face calibrarea automata Link spre comentariu
mannx Postat August 8, 2023 Partajează Postat August 8, 2023 DecK.urile făcute după "90 au plusuri și minusuri. Evoluția tehnologiei a adus componente calitative și dedicate dar sunt și "vechituri" foarte bune. Mecanica celor mai noi (nu toate , evident) nu mai este la fel de robustă, plasticul e tot mai prezent. Depinde ce se dorește cu aparatul. 2 capete sunt doar de cântat casete mai vechi, dar dacă se doresc înregistrări bune atunci 3 capete își are rostul. Sunt pe piață destule aparate la prețuri decente. Cu 3 capete chiar știi ce se înregistrează pe bandă. Autoreglarea e un plus dar tot de la o setare manuală pleacă. Dacă nu e corespunzătoare nici rezultate nu vor fi bune. Posed chiar 2 deck.uri Sony cu calibrare (ca acela din filmuleț) și pot spune că se poate vedea imediat calitatea unei casete. De preferat o mecanică bună și ca singur aparat , cu 3 capete. Link spre comentariu
franzm Postat August 9, 2023 Partajează Postat August 9, 2023 Pentru nimic în lume nu as freca un deck cu trei capete pentru auditii zilnice. Prefer o mecanica robusta, dual capstan, un ghidaj în locul capului de înregistrare si cap de redare dedicat (ferita, rusesc, 3B24etc, ca vestice practic nu se mai gasesc). Link spre comentariu
okean Postat August 9, 2023 Partajează Postat August 9, 2023 Pentru ascultat merge un Nachamichi 480 dual cabestan, cap cu " pressure head lifter " Link spre comentariu
eos Postat August 9, 2023 Partajează Postat August 9, 2023 Acum 17 ore, franzm a spus: Pentru nimic în lume nu as freca un deck cu trei capete pentru auditii zilnice. Prefer o mecanica robusta, dual capstan, un ghidaj în locul capului de înregistrare si cap de redare dedicat (ferita, rusesc, 3B24etc, ca vestice practic nu se mai gasesc). Acum nu mai conteaza ca sunt piese de muzeu.Cine mai asculta acum muzica des pe aceste aparate? Astea sunt folosite asa doar de teste si incercari nu cred ca mai sta nimeni sa frece toata ziua casete prin ele Link spre comentariu
Vizitator Postat August 10, 2023 Partajează Postat August 10, 2023 La 10.08.2023 la 0:48, eos a spus: Acum nu mai conteaza ca sunt piese de muzeu.Cine mai asculta acum muzica des pe aceste aparate? Astea sunt folosite asa doar de teste si incercari nu cred ca mai sta nimeni sa frece toata ziua casete prin ele Poate la tine in |europa| toata lumea asculta pe stick, numai eu cunosc cel putin 20 persoane care asculta zilnic muzica pe casete audio. Link spre comentariu
eos Postat August 19, 2023 Partajează Postat August 19, 2023 Am pus mana pe un Akai dx-49. Astept din uk o caseta de calibrare sa il verific si o curea noua plus o rola presoare. S`ar putea sa pun mana si pe un deck sony cu 3 capete si dual capstan sa ma joc cu ele pana ma plictisesc apoi probabil se vor duce pe olx. La 10.08.2023 la 6:31, fluffy37 a spus: Poate la tine in |europa| toata lumea asculta pe stick, numai eu cunosc cel putin 20 persoane care asculta zilnic muzica pe casete audio. Daca sticku ruleaza flac sau alte formate bune fara pierderi nu inteleg de ce ar fi o problema Link spre comentariu
maxente Postat August 28, 2023 Autor Partajează Postat August 28, 2023 Salut Eu am dat deck-ul Kenwood din discutie KX880G. Mergea ok la cat l-am testat eu, dar nu mi-a placut calibrarea aia ''in orb'' a curentului de premagnetizare si a nivelului la inregistrare. Macar sa fii pus japonezii aia un al treilea cap de redare cu buton de monitor si faceai o calibrare macar dupa ureche. Altfel mi se parea o loterie. Link spre comentariu
Sorin - Viorel Mares Postat Septembrie 10, 2023 Partajează Postat Septembrie 10, 2023 La 27.07.2023 la 20:34, eos a spus: Cu vreun model de la sony aveti experienta in legatura cu reglarea manuala a nivelului si a biasului?Ma uitam pe yt la modelul asta de deck. Imi place ca are si buton de monitor si poti face comparatie intre sursa si ce se inregistreaza pe banda O fi cam tarziu raspunsul, dar in fine... va sfatuiesc sa stati departe de sony-urile anilor 90. M-am pacalit eu destul cu un tc K-661, modelul de anul urmator celui din video. Mecanica EXECRABILA! Zgarcenie la metal, plastic cat cuprinde. Wow & flutter la datorie. Rola presoare dusa pe campii. Mi-a mers vreo 3 luni bine dupa care pa pa, a inceput sa piarda inaltele din cauza rolei cu presiune si forma aiurea. Pe langa asta si partea electronica s-a dus, înregistrează cu zgomot de motor, mai ales observabil la activarea inregistrarii cu dolby, si mai ales la dolby S, fix ce voiam mai mult la el.... asta cu toate ca are numai electrolitici rubycon care de care mai stralucitori si colorati prin el, aviz celor ce tot lauda varii componente cu "ulei de sarpe". In fine, ce mai tura vura, va sfatuiesc sa va feriti de sony dupa 90 ca de dracu! Dupa mi-am luat un Dual c824, de prin vreo '81, totul original in el, înregistrează de vis... si asta are condesatoare Elna in el,cu sutele probabil, de altii tot zic ca se scurg pe placi. Nu stiu, o fi si de noroc, dar creatiile anilor 80 mi se par mult mai reusite. Pana si un Yamaha k-340 de l-am luat asa din curiozitate ii da clasa sony-ului, cu putina atentie la înregistrare desigur. Si yamaha nu a avut nici el nevoie de asolut nimic. Eu zic mai bine sa cautati ceva construit robust si care a rezistat testului timpului...ca altfel, dupa 40 de ani incolo nu prea mai aude nimeni nimic mai sus de 15-16000 de Hz. Wow&flutter se simte in schimb, si acolo mecanica conteaza. Link spre comentariu
okean Postat Septembrie 10, 2023 Partajează Postat Septembrie 10, 2023 Subscriu, Sony de dupa anii 90', mai bine nu... De dupa anii 90' m-a surprins placut CT979 ce la Pioneer ! Link spre comentariu
eos Postat Septembrie 11, 2023 Partajează Postat Septembrie 11, 2023 Inca n`am luat niciun sony.N`as crede ca tot ce e dupa 90 e de cacao.MAcar sa imi spuneti ce model ati probat sa ma feresc de el. Deci tc K-661 e de evitat de la sony Link spre comentariu
eos Postat Septembrie 11, 2023 Partajează Postat Septembrie 11, 2023 (editat) De technics ce stiti? MA uitam la modelul asta.PAre ca inregistreaza destul de bine fara niciun dolby Editat Septembrie 11, 2023 de eos Link spre comentariu
maxente Postat Septembrie 28, 2023 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2023 La 10.09.2023 la 15:39, Sorin - Viorel Mares a spus: O fi cam tarziu raspunsul, dar in fine... va sfatuiesc sa stati departe de sony-urile anilor 90. M-am pacalit eu destul cu un tc K-661, modelul de anul urmator celui din video. Mecanica EXECRABILA! Zgarcenie la metal, plastic cat cuprinde. Wow & flutter la datorie. Rola presoare dusa pe campii. Mi-a mers vreo 3 luni bine dupa care pa pa, a inceput sa piarda inaltele din cauza rolei cu presiune si forma aiurea. Pe langa asta si partea electronica s-a dus, înregistrează cu zgomot de motor, mai ales observabil la activarea inregistrarii cu dolby, si mai ales la dolby S, fix ce voiam mai mult la el.... asta cu toate ca are numai electrolitici rubycon care de care mai stralucitori si colorati prin el, aviz celor ce tot lauda varii componente cu "ulei de sarpe". In fine, ce mai tura vura, va sfatuiesc sa va feriti de sony dupa 90 ca de dracu! Dupa mi-am luat un Dual c824, de prin vreo '81, totul original in el, înregistrează de vis... si asta are condesatoare Elna in el,cu sutele probabil, de altii tot zic ca se scurg pe placi. Nu stiu, o fi si de noroc, dar creatiile anilor 80 mi se par mult mai reusite. Pana si un Yamaha k-340 de l-am luat asa din curiozitate ii da clasa sony-ului, cu putina atentie la înregistrare desigur. Si yamaha nu a avut nici el nevoie de asolut nimic. Eu zic mai bine sa cautati ceva construit robust si care a rezistat testului timpului...ca altfel, dupa 40 de ani incolo nu prea mai aude nimeni nimic mai sus de 15-16000 de Hz. Wow&flutter se simte in schimb, si acolo mecanica conteaza. Aici nu inteleg o chestie, atata timp cat mecanica respectiva functioneaza perfect cu acele parti si rotite din plastic, nu vad care e problema. Poate inginerii respectivi au ajuns la concluzia ca partile respective si acele rotite pot fi si din plastic, nu neaparat din cauza economiei de materiale. Poate cel mai bine ar fi daca s-ar da exemple de deck-uri care folosesc partile alea mecanice pline cu plasticaraie si care au bube din cauza asta si atunci putem sa ne ferim de anumite modele de deck-uri. Eu zic ca au trecut destui ani chiar si peste deck-urile astea de dupa ''90 pline de plasticarie si ar trebui sa se cunoasca si bubele lor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum