Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Deck KENWOOD KX880G


Postări Recomandate

Capul de magnetofon (normal) imprima 4 canale pe latimea benzii, la fel ca si capul de casetofon, tot 4 canale.

 

Aici orice asemanare se opreste.

 

La casetofon se imprima intr-o directie piste alaturate (1+2 sau 3+4) incat atunci cand intorci caseta in directia opusa imprimi perechea ramasa.

 

La magnetofon intr-o directie nu imprimi piste alaturate, ci intre ele este intercalata una care este dedicata celeilalte directii.

Adica intr-un sens imprimi pista 1+3, in celalalt 2+4.

 

In plus viteza de defilare este principial mai mare pe magnetofon (uzual dubla sau de 4 ori mai mare decat pe casetofon).

 

Si nu in ultimul rand latimea benzii de casetofon este mult mai mica decat cea de magnetofon.

 

In final grosimea benzii de magnetofon este mai mare pentru ca sa reziste mecanic, rolele fiind deschise si la incarcare trebuie sa si ghidezi banda pe calea de rulare. La viteza semnificativ mai mare vor exista eforturi acceleratie/deceleratie mult mai mari ca la casetofon.

 

La casetofon banda este protejata de caseta, nu o manipulezi direct, deci evident ca poate sa fie mai fina, mai subtire.

Cu cat durata specificata a casetei este mai mare (60, 90, 120 minute) cu atat grosimea benzii trebuie sa fie mai mica incat lungime mai mare sa incapa in acelas spatiu.

 

Deci nu exista vreun fel de compatibilitate.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 90
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mai, oameni buni...cum sa fie inregistrate casete de casetofon pe un magnetofon? Voi glumiti sau chiar atat puteti?

Priviti cu atentie la casete...scrie clar pe ele ca sunt inregistrate pe deck-uri Nakamichi si Revox. Ca sursa de semnal provine de la un magnetofon profesional Studer...este cu totul alta poveste. Iar deck-urile Nakamichi si Revox sunt aparate calitative si destul de rare...in caz ca nu ati auzit de ele.

Editat de mac01
Link spre comentariu
Acum 13 ore, mac01 a spus:

Mai, oameni buni...cum sa fie inregistrate casete de casetofon pe un magnetofon? Voi glumiti sau chiar atat puteti?

Priviti cu atentie la casete...scrie clar pe ele ca sunt inregistrate pe deck-uri Nakamichi si Revox. Ca sursa de semnal provine de la un magnetofon profesional Studer...este cu totul alta poveste. Iar deck-urile Nakamichi si Revox sunt aparate calitative si destul de rare...in caz ca nu ati auzit de ele.

Referitor la ce spuneti, scrie calr pe casete...in germana...testat cu...NAKAMICHI, AKAI sau REVOX.

Atasez un link al "producatorului"...unde scrie clar ca ar fi INREGISTRATE pe Studer A80.

https://www.luckyx02.de/kalibrier-cassetten-von-hanspeter-roth/

Nu sunt convins ca ce e scris pe site e si real, de asta am si pus intrebarea aici, dar poate totusi, se poate modifica acel aparat (magnetofon) astfel incat sa poata inregistra pe banda de caseta.

 

Casete.JPG

StuderA80.JPG

Link spre comentariu

Cred ca este mai simplu sa te intrebi: "de ce ai inregistra pe magnetofon banda de caseta???"

 

Daca ai avut pe mana cass Nakamichi (sau Revox) de top stii deja ca aparatul scoate cam tot ce se poate din banda aia (acolo este limitarea, nu in aparat). De ce sa nu inregistrezi caseta pe casetofon?

 

Defapt o caseta inregistrata corect pe un deck bun poate fi foarte bine folosita la calibrare, aliniere mecanica si azimut sau la teste de redare ...  sa zicem un deck "generic" cu 3 capete - probabil ca tot ce este colateral este de nivel suficient de bun (nu pune cineva 3 capete si apoi se face de rusine cu zgarcenie pe partea electronica).

 

Pe de alta parte sa zicem ca cineva iti vinde caseta etalon perfecta, cu untura de sarpe...

Sa zicem ca si etalonezi tu perfect...

Poti fi in 3 situatii:

- folosesti casete preinregistrare sau inregistrate pe alt deck - de pomana ai tu etalonare perfecta, daca sursa nu este la fel de bine etalonata.

- folosesti numai ce imprimi chiar tu - pai daca situatia sta asa nu are deloc importanta daca ai abateri de la standard, cat redai cu acelas aparat esti in bula ta de etalonare diferita.

- folosesti imprimari variate - oricum vei avea abateri, deci nu mai conteaza daca etalonarea ta este buna (va fi suficient) sau este perfecta.

 

Link spre comentariu

Și apoi, dacă 3150 hz nu e la -7db o modifici? Cine? S-a lucrat zeci de ani fără casete etalon și nu s-a întâmplat nimic. Eu am și acum din '90 o casetă făcută pe Gx F71 fooarte scump la vremea respectivă. Un level 400hz și un azimut 10khz. Suficient. Evident că se poate lucra științific dar cine face așa ceva eventual aici pe forum, dacă este amabil poate prezintă ceva, dacă nu, nu.

În consecință, dacă se pot cumpăra... perfect!! Dar după data fabricației...sunt expirate, atenție...

Link spre comentariu

Cand am vazut casetele alea de mai sus m-a lovit curiozitatea si l-am intrebat cum de le-a facut cu un aparat care ruleaza o altfel de banda si mi-a raspuns asa:

 

"I recorded the raw tapes with a Studer A80 tape machine and a Saki special head with a width of 4 mm.The machine was previously used by Philips for the production of cassette tape drives. The tape data comes from the IEC standardization.All MCs, except the 1 kHz head height, are full track and have the same level on the left and right. The tape must run over the middle of the head; if necessary, replace the pressure rollers.The International Electrotechnical Commission (IEC) is the world's leading standards organization that develops and publishes international standards for all electrical, electronic and related technologies.Teac, BASF, Agfa and Emtec supplied the measuring tapes for calibration. I still have most of the originals here.Best wishesHp. Roth"

 

In alta ordine de idei, ma tot joc cu Sony TC-K750ES si nu ma opresc in a ma minuna cat de fidel poate sa inregistreze apartul asta, chiar si pe o banda normala cu semnal din sursele astea moderne. Imi place atat de tare incat am mai gasit un Sony TC-K790ES pe care l-am si luat fara sa clipesc la pret bun.

Deja incepe sa fie cam patima mare si cu placerile astea :84

 

Editat de maxente
Link spre comentariu

Atata timp cat nu exista un document oficial din partea firmei Philips sau a oricarei firmei, care isi asuma modificarea si omologarea acestui gen de struto-camila..... eu va spun sa stati linistiti si sa nu mai puneti botul la vrajelile unora si la pozele fake de pe net.

Lasati girafele si pamantul plat ca nu fac bine la sanatatea mentala! 

 

Editat de mac01
Link spre comentariu

Nu-i nici o strutocamila. Multi dintre marii producatori de magnetofoane de uz profesional, au avut in program asemenea aparate. Cum altfel credeti ca s-ar fi putut inregistra milioanele de casete „originale“ (preinregistrate)? In „studiouri“ dotate cu kAkai?

Pentru detinatorii adevarului absolut: Nu numai ca exista magnetofoane cu pana la 24 piste in aceeasi directie, exista si magnetofoane pentru amatori cu patru piste pe sens (Teac).

Mare atentie la reglajul nivelului de referinta atunci cand folositi casete sau benzi inregistrate full track. La frecvente japse, capul culege si ceva semnal din lateral.

Cat despre casetele etalon, orice atelier radio-tv mai rasarit din vest le avea in dotare si lucra cu ele.

Editat de franzm
Link spre comentariu
Acum 18 ore, eos a spus:

 

Ce este magaoaia aia acolo?

Va rog sa explicati.

" OTARI 0.15" (3.81mm) Reel-to-Reel MX-5050BIII-F-P4 Production full-track tape recorder and professional test equipment from NEUTRIK. The Capstan motor of the tape recorder is controlled by digital Quartz- Locked PLL. This can work at standard speeds with 0.01% accuracy, and at any speed from 1-7/8 to 30 ips using an external clock generator. If required a cassette can be recorded
at 30 IPS." 

Am precizat o pagina in urma sursa...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări