Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Deck KENWOOD KX880G

maxente

Postări Recomandate

Va salut.

M-am pricopsit cu deck-ul asta pe un pret de nimic, 10 lei. La pretul asta, bineinteles, nu functioneaza in sensul ca se aprinde, dar nu ia nici-o comanda: play, stop etc.

Mare lucru nu am facut pana acum in afara de dat capacul jos si la prima vedere se pare ca nu s-a umbalt in el, am vazut si o mica panza de paianjen in interior. La capul de redare se vede clar sigiliul pus pe surubul ala de reglaj si nu e uzat deloc.

Intrebarea e daca modelul asta de deck merita sa imi bat capul cu el sa il repar. Poate il are sau l-a avut cineva si stie mai multe despre modelul asta.

Multumesc.

https://www.hifiengine.com/manual_library/kenwood/kx-880g.shtml

Editat de maxente
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 90
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maxente

18

• okean

13

• eos

13

• mannx

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Merita resuscitat chiar daca e cu 2 capete e totusi capstan DD, daca sursa are tensiunile ok,verificati sa lucreze tastele de pe bord in speta microcomutatoarele , mai rar se defecteaza microprocesorul de comenzi...Mai e posibil ca motorasul ce actioneaza camele sa fie mort, defect " clasic" al mecanismelor Sankyo...

sankyo.jpg

Editat de okean
Link spre comentariu
Acum 18 ore, okean a spus:

Merita resuscitat chiar daca e cu 2 capete e totusi capstan DD, daca sursa are tensiunile ok,verificati sa lucreze tastele de pe bord in speta microcomutatoarele , mai rar se defecteaza microprocesorul de comenzi...Mai e posibil ca motorasul ce actioneaza camele sa fie mort, defect " clasic" al mecanismelor Sankyo...

In alimentare a fost buba. Cand l-am bagat prima data in priza am, cu capacu jos, am simtit un miros de incins, Q36 ardea, saracu, de nu tineai mana pe el. Electroliticu C67 de 470uF era sârmă. Acum se pare ca e functional. Mai ramane sa cam iau tot ce inseamna electrolitic la mana si schimbati.

Direct drive stiam ca inseamna un motor pus direct pe volanta, dar capstan la ce se refera ?

Multam frumos pentru informatii.

Link spre comentariu

Cu placere, DD inseamna direct drive, la acest model " volanta " este un magnet care e invartit de patru bobine direct pe axul cabestan[capstan], bucla de masura e inchisa printr-o bobina separata. Capul de serie e modelul imediat superior 1100G...foarte ravnit, a fost inlocuit de 1100HX mai slabut...

Editat de okean
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
La 15.10.2021 la 14:38, okean a spus:

Cu placere, DD inseamna direct drive, la acest model " volanta " este un magnet care e invartit de patru bobine direct pe axul cabestan[capstan], bucla de masura e inchisa printr-o bobina separata. Capul de serie e modelul imediat superior 1100G...foarte ravnit, a fost inlocuit de 1100HX mai slabut...

Sincer sa fiu sunt interesat de subiectul deck Kenwood (avind in vedere mecanica), atita ca KX1100HX merge mai sus ca pret de cit sunt dispus. Mai ramine KX 880HX dar se pare ca are probleme cu motorul de drive Sankyo BHS7B03 care poate fi inlocuit cu Mabuchi RF-500TB-12560, cel cu axul lung (cu corectia de rigoare).

"okean" de ce spui ca kenwood KX1100 HX e mai slabut decit KX 1100G (avind in vedere ca are HX Pro in plus).

Intrebarea nu e retorica ... sunt la vinatoare.

Multumesc!

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
La 15.10.2021 la 14:38, okean a spus:

Aveti idee la modelul kx-880g cum se calibreaza bias si level? Din poze pe internet vad doi potentiometrii pe fata lui si nu inteleg cum se procedeaza

Link spre comentariu

Procedura de calibrare, recte manevrele asupra butoanelor  dedicate este ca la 1100G numai ca acolo se face separat le fiecare canal, sunt 2 de bias si 2 de level...

In cazul particular a lui 880g Kenwood recomana urmatorul tabel :

KENWOOD-880-G.jpg

Link spre comentariu

Corect ar fi sa ai la dispozitie un generator de ton cu cel putin doua frecvente, sa le înregistrezi pe toate combinatiile posibile bias/level pentru caseta respectiva, sa le redai si sa alegi acea combinatie de setari pentru care obtii egalitate între nivelele de inregistrare si redare. Ca sa nu fi nevoit sa faci asta pentru toate casetele pe care le detii, producatorul a facut asta si-ti da tabelul respectiv. Util mai ales la aparatele cu doua capete. Alti producatori au automatizat procedura respectiva (din BLE au facut auto-BLE).

Link spre comentariu

Nu zic ca 880G nu e un deck cu doua capete reusit unii zic ca joaca in liga mare a celor cu 2capete, data fiind locatia dvs as cauta un 1100G  , e rar dar face toti banii are generator intern cu frecvente dedicate pentru level si bias...

In cazul casetelor care nu sunt in tabel, metoda cu generatorul este salvatoare, mai ales ca pot exista formule de banda care se pot dovedi " out of range "

Editat de okean
Link spre comentariu
Acum 4 ore, okean a spus:

Procedura de calibrare, recte manevrele asupra butoanelor  dedicate este ca la 1100G numai ca acolo se face separat le fiecare canal, sunt 2 de bias si 2 de level...

In cazul particular a lui 880g Kenwood recomana urmatorul tabel :

KENWOOD-880-G.jpg

Vazusem si eu pe yt la modelul ala 1100 ca se face automat da nu intelegeam cum se face la asta cu doar doua capete.@franzm si okean va multumesc pentru lamuriri

Link spre comentariu

Raspuns... " la mana " conform cu tabelului, singurul deck cu 2 capete care face calibrarea automat, dupa stiinta mea, e Akai gxf 51 !

Cu mentiune ca multe firme fac calirarea " level " la 400hz...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări