dan_ancuta Postat Octombrie 14, 2021 Partajează Postat Octombrie 14, 2021 Buna ziua, am 2 incinte acustice Visaton Starlet, dar fara difuzoare si fara filtre (din pacate). Vreau sa construiesc "ceva" in incintele acestea, mai ales ca arata ok ca si aspect. Acum vine dilema: am la dispozitie (din colectia personala), mai multe difuzoare, cele de basi (am originalele) Visaton W200S dar am si Vifa P21WO-10-08 pentru frecvente joase, pentru frecvente medii am Vifa P13MG-02-08, Seas H304 76MF-08, Celestion Truevox TF0510 iar pentru frecvente inalte am Morel MDT32S, ScanSpeak Discovery D2608/913000. Am achizitionat si nistre filtre Visaton HW 3/120 NG pentru 8ohmi cu frecventa de taiere 800Hz/5000Hz 12dB/octava, 3 cai. As monta in incintele acustice Vifa P21WO-10-08, Vifa P13MG-02-08 si ScanSpeak Discovery D2608/913000. Ce spuneti, este o buna alegere? Link spre comentariu
daniel_2004 Postat Octombrie 17, 2021 Partajează Postat Octombrie 17, 2021 Puteți încerca și varianta dvs. sau puteți face exact boxele cum le-a gândit producătorul (cu W200 pe partea de joase). Filtrele sunt apropiate de cele originale (taie pe bas un pic mai sus). Dacă vă deranjează Peerless D2608 și vreți să scăpați de ele să mă anunțați. Link spre comentariu
Усилитель Postat Octombrie 17, 2021 Partajează Postat Octombrie 17, 2021 (editat) Eu as face incercari ,combinatii , care suna mai bine ,mai pe placul propriu. Doar din datele seci ,nu se stie care se potriveste mai bine cu incinta data . Mai conteaza si cu ce amp va fi folosit... Un loc cu multe date : http://nedlab.com/wp/?page_id=38 Editat Octombrie 17, 2021 de Усилитель Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 17, 2021 Partajează Postat Octombrie 17, 2021 La 14.10.2021 la 14:11, dan_ancuta a spus: .... Ce spuneti, este o buna alegere? Ati facut calculele si simularile pt comportamentul difuzoarelor de bas in volumul respecticv ? Daca da, era bine si normal sa postati si rezultatele. Ati verificat "inchiderea" basilor cu mediile din lista ? Si a mediilor cu tweeterele ? Eu as fi abordat filtrele dupa ce decideam ce difuzoare voi folosi; o taiere la 5khz pt tweeterul SS mentionat este absolut exagerat. Link spre comentariu
dan_ancuta Postat Octombrie 17, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2021 Calcule si simulari nu am facut inca si sincer sa fiu nici nu stiu exact ce program sa folosesc fiindca sunt mai multe pe internet, fiecare e laudat in felul sau (nu am experienta si imi va lua ceva timp pina ma voi obisnui sa folosesc un astfel de program), am citit doar foile de catalog ale difuzoarelor respective (m-am uitat pe diagramele cu caracteristica de frecventa/sensibilitate acustica), astfel incit sa ma asigur ca frecventa de taiere a filtrelor "pica" in banda de frecvente reprodusa si nu in afara caracteristicii de frecventa. Filtrele le-am avut prin casa, la fel puteam sa construiesc un filtru dupa vreun program de calcul filtre incinte acustice de pe net (nu stiu de ce dar parca nu prea am incredere in acele programe fiindca incercand sa calculez un filtru pe frecventele celui de la Visaton, mi-au iesit cu totul alte valori la bobine si condensatori). Poate imi recomandati si mie un program serios cu care ati construit si filtre functionale (nu doar simulari). Mediile le-am ales dupa ce am ascultat niste ore, prin filtru, pe 2 amplificatoare (un NAD 3020i si un Luxman L-235), acestea le-am avut la indemina, restul sint pe rafturi, prin casa. Am concluzionat ca Vifa P13MG-02-08, suna cel mai neutru, pe tot felul de genuri muzicale. Semnalul audio provine de la un DAC Topping D50s, din computer, formate .flac; .ape; .aac. Pentru acest model de difuzor, pe net nu gasesc decit datele unui frate de-al sau si anume Vifa P13MG-00-08 si acesta are o sensibilitate acustica de 88dB (1W,1m). Aceeasi sensibilitate acustica o are si Visaton W200S (tot 88dB la 1W,1m). Inaltele Morel MDT32S (au 90dB la 1w,1m) iar ScanSpeak Discovery D2608/913000 au chiar mai mult, adica 91dB la 1W,1m si probabil va trebui adugata o rezistenta serie (L-pad) in filtru, pe partea de frecvente inalte pentru a scadea din presiunea acustica acei 2-3dB diferenta fata de medii si joase. Link spre comentariu
Haralambie Postat Octombrie 17, 2021 Partajează Postat Octombrie 17, 2021 Eu as cumpara morelurile Link spre comentariu
dan_ancuta Postat Octombrie 19, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2021 Multumesc tuturor pentru sfaturi, in "cutiile" cu difuzoarele montate, lucrurile stau diferit! Inca trebuie sa ma obisnuiesc cu ce ce varianta imi suna mai bine la ureche si apoi va voi spune rezultatul. Poate intre timp invat sa fac si niste simulari cu softul pe care l-am gasit. Deocamdata nu sint hotarit sa vind difuzoarele care ramin, insa va anunt cind o fac. Toate cele bune! Link spre comentariu
daniel_2004 Postat Octombrie 19, 2021 Partajează Postat Octombrie 19, 2021 Simulările nu fac nici cât o ceapă degerată dacă urechii nu îi place ce aude... Spor la treabă! Link spre comentariu
darius_bv Postat Octombrie 19, 2021 Partajează Postat Octombrie 19, 2021 Confirm si eu acest lucru , dupa zeci si zeci de ore de sapat la Hornresp si realizat practic. Nu vreau sa minimizez rolul calculelor! Doar ca urechea nu tine cont de liniaritatea simularilor. Sau... natura nu lucreaza in linii drepte. Succes! Link spre comentariu
arcgotic Postat Octombrie 20, 2021 Partajează Postat Octombrie 20, 2021 Hornresp e ok pana in 1khz. Mai sus nu ai ce simula cu el. Pentru incinte de bass e super, si pentru hornuri de bass, midbass, medii. Simularea bate cu realitatea pentru cazurile astea. Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 20, 2021 Partajează Postat Octombrie 20, 2021 Simularea iti arata daca teoretic ai sa ai gauri sau ciocuri in raspunsul de frecventa si te ajuta sa obtii un raspuns cat mai neted (flat). Daca o ureche apreciaza gauri sau ciocuri in raspunsul de frecventa ... e treaba ei, insa in mod cert nu are treaba cu sunetul original. Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Octombrie 20, 2021 Partajează Postat Octombrie 20, 2021 Acum 15 ore, daniel_2004 a spus: Simulările nu fac nici cât o ceapă degerată dacă urechii nu îi place ce aude... Spor la treabă! Sunetul final il faci tot cu urechea dupa preferinte. Problema e ca pana atunci lucrezi literalmente orbeste fara a masura/simula. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum