mradu2005 Postat Octombrie 13, 2021 Partajează Postat Octombrie 13, 2021 (editat) Va salut !Am acest aparat medical care are traseele de la pcb la display intrerupte pe folie !Ce as putea sa fac ca se le restabilesc ?Atasez foto !Multumesc pentru atentie ! Editat Octombrie 13, 2021 de mradu2005 Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 13, 2021 Partajează Postat Octombrie 13, 2021 Dacă sunt rupte pe folie nu prea e ce face. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 13, 2021 Partajează Postat Octombrie 13, 2021 Există o posibilitate, refacerea cu vopsea conductivă pe bază de argint coloidal.Dar asta numai dacă aparatul chiar merită efortul... Link spre comentariu
mradu2005 Postat Octombrie 13, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2021 (editat) Aparatul este al unui amic si plinge dupa el.De unde se poate cumpara acea vopsea ? Multumesc pt raspunsuri domnilor si mai astept sugestii !Seara buna ! Editat Octombrie 13, 2021 de mradu2005 Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 13, 2021 Partajează Postat Octombrie 13, 2021 https://www.adelaida.ro/creion-reparare-trasee-conductoare-pcb-conductiv-0.4mm-com-12354-sparkfun.html Există şi o alternativă mai ieftină, vopsea conductivă electric la seringă de 1-5ml pe care o aveau şi unii colegi de vânzare la Bazar.Era mai ieftină, ceva de ordinul a 10-15 Lei seringa.Acum nu mai ştiu ce preţ or mai avea, sigur s-a mai scumpit. Link spre comentariu
mradu2005 Postat Octombrie 13, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2021 (editat) Sincer sa fiu chiar asteptam parerea dvs Domnule @validae !Multumesc mult am retinut o sa l anunt pe amicul meu de sansa pe care o are ! o sa caut la bazar daca nu gasesc poate ma ajuta careva ! am dat cautare :pasta conductoare si nu a gasit nimic ! Apropo daca are un coleg de vinzare sa mi spuna :astept ! Multumesc pt ajutor ! Editat Octombrie 13, 2021 de mradu2005 Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 13, 2021 Partajează Postat Octombrie 13, 2021 Eu nu am scris nicăieri pastă conductoare, ci vopsea conductivă electric. https://www.electronica-azi.ro/print.php?id=9216 Link spre comentariu
mradu2005 Postat Octombrie 13, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2021 (editat) Ok am inteles : vopsea conductiva ! Ma uit acum multumesc ! Si poate are cineva la vinzare sa mi spuna daca tot sint aici ! Editat Octombrie 13, 2021 de mradu2005 Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 13, 2021 Partajează Postat Octombrie 13, 2021 Am verificat acum şi cei care aveau aşa ceva la vânzare nu au mai postat nimic de ceva timp.Rămâne să vedeţi ce oferte de pe net sunt mai convenabile. Ca idee, pentru repararea acelei benzi flexibile nu ar trebui o cantitate prea mare.Eu am ,,cârpit,, mai demult un afişaj cu trasee flex întrerupte lipind cu scoci fire de cupru cositorit din cabluri liţate peste traseele întrerupte.Astfel am recuperat şi tastaturi de PC cu trasee întrerupte... Link spre comentariu
mradu2005 Postat Octombrie 13, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2021 Respect @validae pentru sfaturi si lamuriri ! Inca nu ma parasit rabdarea sper sa rezolv pina la urma. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Octombrie 18, 2021 Partajează Postat Octombrie 18, 2021 Weekend-ul acesta am fost pus intr-o situatie asemanatoare. Cum nu am vopsea pe baza de argint a trebuit sa improvizez un adeziv conductiv. Am folosit lipici "pentru difuzoare" (cred ca este tip PVA) la care am adaugat pilitura de cositor. A mers foarte bine si nu m-a costat nimic in afara de cele 5 minute de timp pentru preparare. Am incercat si varianta de lipici "B-7000" + pilitura de mina de creion dar rezultatele au fost inacceptabile. Cred ca de vina a fost lipiciul, mina de creion in sine avand o rezistenta mica. Sper sa fie de folos cuiva acesta informatie. PS: poate ne recomanda cineva un "lipici" mai potrivit pentru acest amestec. Am citit acum pe net despre un amestec intre vopsea acrilica + pubere de carbune cu rezultate excelente. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 18, 2021 Partajează Postat Octombrie 18, 2021 (editat) Cu pasta http://www.arcticsilver.com/as5.htm ati incercat. Ar trebui sa fie destul de conductiva..... trebie doar un adeziv de fixare. Editat Octombrie 18, 2021 de sesebe Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Octombrie 19, 2021 Partajează Postat Octombrie 19, 2021 (editat) Pe respectiva pagina scrie urmatoarele: Not Electrically Conductive Arctic Silver 5 was formulated to conduct heat, not electricity Editat Octombrie 19, 2021 de AlpHs00 Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 19, 2021 Partajează Postat Octombrie 19, 2021 La 18.10.2021 la 15:40, sesebe a spus: Cu pasta http://www.arcticsilver.com/as5.htm ati incercat. Ar trebui sa fie destul de conductiva..... trebie doar un adeziv de fixare. Aceea e pastă de transfer termic, nu are nicio legătură cu conductivitatea electrică.Vopselurile conductive sunt foarte scumpe, de aceea l-am pus în gardă că s-ar putea să coste vopseaua mai mult decât aparatul reparat. Link spre comentariu
vily Postat Octombrie 19, 2021 Partajează Postat Octombrie 19, 2021 Conduce electric pasta aia. Nu știu cât de bine , dar e în stare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum