Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

S-A RENUNTAT LA TAXA PT. ELIBERAREA AUTORIZATIILOR

SirRoger

Postări Recomandate

Citez din DECIZIA nr. 3173/ 2007 :

,,Deciziile au fost modificate astfel incat persoanele care vor intentiona sa obtina un certificat de radioamator sau de operator radio profesionist nu vor mai plati tarifele care se percep in prezent pentru examinare si prelungirea certificatelor. ''

Unde se poate citi DECIZIA nr. 3173/ 2007 ?

Din cate stiu eu (sper sa stiu bine), certificatul este dovada ca X poseda cunostintele necesare pt. dobandirea autorizariei de radioamator. El se elibereaza dupa sustinerea examenului si este indispensabil pt obtinerea autorizatiei.

Autorizatia este valabila 5 ani si se prelungeste prin plata taxei de utilizare. (aceasta taxa difera si functie de clasa de autorizare)

Intrebare: Aceasta taxa a ramas? Radioamatorii autorizati mai platesc ceva la IGC sau nu?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• SirRoger

7

• rimache

4

• yo9hrb

3

• florinnn22

2

Top autori în acest subiect

Unde se poate citi DECIZIA nr. 3173/ 2007 ?

Din cate stiu eu (sper sa stiu bine), certificatul este dovada ca X poseda cunostintele necesare pt. dobandirea autorizariei de radioamator. El se elibereaza dupa sustinerea examenului si este indispensabil pt obtinerea autorizatiei.

Autorizatia este valabila 5 ani si se prelungeste prin plata taxei de utilizare. (aceasta taxa difera si functie de clasa de autorizare)

Intrebare: Aceasta taxa a ramas? Radioamatorii autorizati mai platesc ceva la IGC sau nu?

Citez din Regulament :

LISTA cuprinzând tarifele percepute de IGCTI în vederea examinării şi pentru atribuirea indicativelor în cadrul serviciului de amator

Art. 1 ? Tarifele percepute pentru atribuirea indicativelor din cadrul serviciului de amator sunt fără T.V.A. şi se vor achita în momentul depunerii cererii pentru atribuirea de indicative în serviciul de amator sau pentru prelungirea autorizaţiei în serviciul de amator.

Art. 2 ? Se exceptează de la plata tarifelor pentru staţiile din serviciul de amator, titularii care au calitatea de veteran de război persoanelor care posedă certificat legal de persoană cu handicap, elevii şi studenţii la cursuri de zi pe durata studiilor.

1. Tarif de atribuire/prelungire indicativ pentru autorizare staţii repetoare / baliză 110 RON/indicativ

2. Tarif de atribuire/prelungire indicativ pentru autorizaţii de radioclub 55 RON/indicativ

3. Tarif de atribuire/prelungire indicativ pentru autorizaţii individuale de radioamator 30 RON/indicativ

4. Tarif de atribuire indicativ special 10 RON/indicativ/lună calendaristică

5. Tarife pentru examinare în serviciul de amator 5 RON

Prin decizia respectiva s-a renuntat la taxa de la punctul 3.

Eu nu mai cunosc alta taxa care ar trebuie achitata de radioamatori la ANRCTI.

Link spre comentariu

Cred ca nu s-a citit bine textul deciziei. Se face referire la eliminarea tarifelor de examinare pentru certificatul de radioamator.Este vorba de cei 5 ron+TVA care se plateau pentru a fi inscris la examen.Aceasta suma se plateste o singura data la examinarea noilor radioamatori.Doar nu credeati ca o sa se renunte la taxa de utilizare (autorizare) de 30 ron+TVA care este platita de TOTI radioamatorii la fiecare 5 ani.Este o suma mult mai mare per total si este platita pe toata durata de detinere a autorizatieiCu stima73 !adrianc

Link spre comentariu

Cred ca nu s-a citit bine textul deciziei. Se face referire la eliminarea tarifelor de examinare pentru certificatul de radioamator.Este vorba de cei 5 ron+TVA care se plateau pentru a fi inscris la examen.Cu stima73 !adrianc

Permite-mi sa te contrazic. Ai dat examen in sesiunea de toamna?Eu am dat. Am platit cei 5 RON+TVA pentru obtinerea certificatului. Cand am intrebat la Directia Teritoriala Iasi daca trimit actele pentru autorizatie mi s-a spus ca da, mai putin dovada de plata (30RON+TVA), deoarece nu mai este nevoie ca de la 01.11.2007 intra in vigoare Decizia respectiva.Acum sper sa nu se fi inselat ei.....Apropo de taxa de 5RON+TVA...Aceasta se plateste de catre toti candidatii, fie ei si radioamatori clasa a 3-a si a 2-a care dau examen, nu numai de catre ,,noii radioamatori".....
Link spre comentariu

Sir Roger ai dreptate !Eu am dat examen in aprilie 2007 si am platit taxa de 5 ron+tva pentru examinare si am platit si 30 ron + tva pentru atribuirea indicativului.Cei care au dat examen in 24 octombrie au platit 5 ron + tva pentru ca decizia a intrat in vigoare de la 1 noiembrie.Fata de cele afirmate in postarea anterioar imi cer scuze ca nu m-am documentat suficient.Acum am bifat in Regulament toate articolele abrogate in Deczia 3173 si este vorba de taxa pentru examenul de certificat, taxa de atribuire a indicativului individual, de club si de repetoare/balize precum si de taxa de prelungire a autorizatiilor individuale, de club si de repetoare/balize.Sa speram ca va ramane asa. Desi oricand este posibila aparitia altei decizii.73 de adrian YO3HVV

Link spre comentariu

Cum am mentionat si intr-un post anterior, taxa de 30RON+TVA nu era un capat de tara, sa nu uitam ca era pe 5ani...In conditiile in care ,,dai " ceva ai dreptul la ,,a cere ceva". Acum nu stiu daca o sa ne mai bage cineva in seama ;si asa nu prea eram auziti....Parerea mea...S-auzim numai de bine!73 de YO8RZE!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări