Manica Stefan Postat Octombrie 13, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2021 (editat) Am mai gasit o problema, tensiunea dc offset pe iesiri este de 70-80 mv, mai am un amplificator Pioneer A616 si la acesta am 3 si 8 mv. Editat Octombrie 13, 2021 de Manica Stefan Link spre comentariu
Manica Stefan Postat Octombrie 13, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2021 Acum 9 ore, sesebe a spus: Dece nu cauti niste boxe de 8Ω nu de 4-8Ω si gata. Sau il dai la cineva care are astfel de boxe. Sau ii faci un circuit de clamping dinamic ce sa limiteze tensiunea de intrare in etajul final. Pt ideie de asa ceva recomand studierea clasicului NAD de 30-40W (NAD 304 daca nu ma insel) La boxe nu vreau sa renunt, sunt Magnat MSP 200. Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 13, 2021 Partajează Postat Octombrie 13, 2021 Acum 12 ore, vera a spus: Varianta cu trafo montat cu infasurarile antiparalel nu este fezabila, deoarece transformatorul este in gol si se poate satura. Ca sa functioneze normal trebuie cuplata o sarcina (daca trafo este 230V/12+12V, sarcina se cupleaza pe infasurarea de 230V). Sarcina este reteaua, primarul transformatorului suplimentar fiind conectat la retea. Ce vreti sa spuneti cu "infasurarile antiparalel"? Link spre comentariu
vera Postat Octombrie 13, 2021 Partajează Postat Octombrie 13, 2021 (editat) Prin "infasurari antiparalel" am vrut sa spun ca din tensiunea trafului mare se scade tensiunea trafului suplimentar. Daca alimentam primarul acestui traf la retea atunci acesta trebuie sa aiba o putere de cel putin 2x10Vx3A=60VA (valori luate de mine arbitrar), La ac. putere trafo nu este chiar asa mic si apar probleme de fixare, pozitionare (sa nu bage brum), etc. Cred ca cel mai bine este de studiat schema si dupa aceea aleasa varianta optima. PS-daca ampliful a fost proiectat pt alimentare la 220Vca (nu stiu, nu am vazut schema), la 230V tensiunea a crescut cu 230/220=1,0(45)%, adica cu aprox. 1,6Vca. Pt. aducerea in parametrii de proiectare (nu scaderea U alimentare la valorile din catalog) cred ca mai simplu/economic este inserierea a cate 3 diode pe ramurile +/-. Editat Octombrie 13, 2021 de vera Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum