Gilbert Sparios Postat Octombrie 11, 2021 Partajează Postat Octombrie 11, 2021 Are cineva controler-ul asta pentru CNC? Imi dau seama ca te limiteaza oarecum fata de Mach3, dar m-ar bate gandul sa-mi fac un 3020 cu controler-ul asta. In alta ordine de idei am comandat deja: NCD02 & NCH02 Controller Drivere motor Nema23 DIY CNC3020 [new frame] + Nema23 (57x76) Spindle 0.8KW + Inversor Sursa 24V 16.6A/400W In afara de parerile personale despre controler..as vrea sa stiu daca am facut-o lata cu alegerile astea..in special cu driverele daca sunt ok in raport cu controler-ul. Ce vreau de la CNC: pcb, decupare si gravare in plastic (abs,acrilic) si daca e posibil debitare aluminiu cu pasi fini la Z. (daca) Link spre comentariu
AndreiIr Postat Octombrie 12, 2021 Partajează Postat Octombrie 12, 2021 Driverele sunt ok , sunt mai bune decat tb6600 sau alte modele , sunt ca si dm542 . O sa iti trebuiasaca o sursa de 36 v minim , cu 24 de volti este o batjocura pentru motoare , si viteza cu care le misti , eu folosesc de 48v , si pot sa zic ca am viteza maxima cu ele , si nici nu pierd pasi . Acuma depinde si de motoare , daca sunt de 24v , o sa mearga bine , dar oricum cu cat ii mai mare voltajul cu atata poti sa folosesti setari de micropasi mai multi , adica poti sa faci sa mearga mult mai lin , si sa nu faca asa zgomot , si nici sa nu piarda pasi . Controlerul acela offline nu l-am folosit , dar daca isi face treaba , nu vad de ce nu ai putea sa iti faci treaba cu el . Dezavantajul este ca o sa fi tot timpul cu un stick , sau card , depinde ce merge sa pui in controler sa citeasca gcod . O sa mearga si in aluminiu linistit , dar sa nu ai asteptari mari , suruburile cu bile sunt destul de ok , dar ghidajele sunt varza , si acolo o sa ai vibratii tot timpul . Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Octombrie 12, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2021 (editat) Update: M-a contactat chinezul ca nu mai are NCD02 & NCH02 si atunci am comandat in schimb DDCSV3.1 Ghidajele pentru Y sunt ok au axe in forma de T si rulmentul nu este circular ci decupat. Pe axele X si Z eventual...poate in timp reusesc ceva rail-uri pentru X macar. De asemenea tabla aia de sus o sa vreau sa o schimb cu ceva de 3-4mm Editat Octombrie 12, 2021 de Gilbert Sparios Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Octombrie 19, 2021 Administratori Partajează Postat Octombrie 19, 2021 DDCSV3.1 Este o alegere mai buna decat ce ai vrut sa comanzi prima data Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Octombrie 19, 2021 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2021 stiu...dar vroiam sa scap mai ieftin. se pare ca am fost fortat sa iau ce-mi trebuia. nu-i rau cateodata ghinionul este de fapt noroc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum