Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

NCD02 & NCH02 Controller

Gilbert Sparios

Postări Recomandate

Are cineva controler-ul asta pentru CNC? 

Imi dau seama ca te limiteaza oarecum fata de Mach3, dar m-ar bate gandul sa-mi fac un 3020 cu controler-ul asta.

In alta ordine de idei am comandat deja:

In afara de parerile personale despre controler..as vrea sa stiu daca am facut-o lata cu alegerile astea..in special cu driverele daca sunt ok in raport cu controler-ul.

Ce vreau de la CNC: pcb, decupare si gravare in plastic (abs,acrilic) si daca e posibil debitare aluminiu cu pasi fini la Z. (daca)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Gilbert Sparios

3

• Badman

1

• AndreiIr

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Driverele sunt ok , sunt mai bune decat tb6600 sau alte modele , sunt ca si dm542 .

O sa iti trebuiasaca o sursa de 36 v minim , cu 24 de volti este o batjocura pentru motoare , si viteza cu care le misti , eu folosesc de 48v , si pot sa zic ca am viteza maxima cu ele , si nici nu pierd pasi .

Acuma depinde si de motoare , daca sunt de 24v , o sa mearga bine , dar oricum cu cat ii mai mare voltajul cu atata poti sa folosesti setari de micropasi mai multi , adica poti sa faci sa mearga mult mai lin , si sa nu faca asa zgomot , si nici sa nu piarda pasi .

Controlerul acela offline nu l-am folosit , dar daca isi face treaba , nu vad de ce nu ai putea sa iti faci treaba cu el .

Dezavantajul este ca o sa fi tot timpul cu un stick , sau card , depinde ce merge sa pui in controler sa citeasca gcod .

O sa mearga si in aluminiu linistit , dar sa nu ai asteptari mari , suruburile cu bile sunt destul de ok , dar ghidajele sunt varza , si acolo o  sa ai vibratii tot timpul .

Link spre comentariu

Update: M-a contactat chinezul ca nu mai are  NCD02 & NCH02 si atunci am comandat in schimb DDCSV3.1

Ghidajele pentru Y sunt ok au axe in forma de T si rulmentul nu este circular ci decupat.

Pe axele X si Z eventual...poate in timp reusesc ceva rail-uri pentru X macar.

De asemenea tabla aia de sus o sa vreau sa o schimb cu ceva de 3-4mm

905987655_H563e9fc3548847abb8ed2a62e2744ecdg1.thumb.jpg.011d570094a23cb56b96c5f7b0cca951.jpg

Editat de Gilbert Sparios
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări