dumitrumy Postat Octombrie 12, 2021 Partajează Postat Octombrie 12, 2021 (editat) CITAT: Daca este circ, circ sa fie. >>>>>>>>>>>>> Daca nu intelegi simularea aceea vezi-ti de meseria pe care ai invatat-o. Cum se nimeri de ai postat exact dupa mine. Poti pune un led pe o baterie de 2V/100Ah daca acesta are 10mA la 2V. >>>>>>>>>>>>>> https://www.youtube.com/watch?v=OD7DiQ0SuJI >>>>>>>>>>>>>>>>> EDIT: Si caracteristica led-ului din prima simulare. Asa se poate rezolva grafic problema: >>>>>>>>>>>>>> Editat Octombrie 12, 2021 de dumitrumy Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 12, 2021 Partajează Postat Octombrie 12, 2021 D-le Miticamy va suparati degeaba, intrebarea chiar este haios de redusa. Suntem cu totii de acord asupra neliniaritatii caracteristicii Vf/If. Suntem cu totii de acord in legatura cu influenta temperaturii asupra Vf. Ei bine luand in calcul 2V la 20mA si o impartire egala a curentului ( una care sa respecte legea lui kirchhoff pentru curent ), rezulta ca daca pe ledurile de sus sunt 2V la cate 20mA atunci pe ledul de jos sunt 40mA, numai ca in graficul caracteristicii aleia Vf/If, la 40mA nu mai sunt 2V ci mai mult ( 2,2 sau ceva de genul ). Cu 2,2V pe ledul de jos rezulta ca pe ledul de sus nu mai pot fi decat 1,8V, ori la 1,8V nu mai pot fi 20mA, ci mai putin. Echilibrul se atinge el undeva, dar e foarte greu de calculat doar cu datele prezentate Problema este ca in acel test se cere calculul curentilor in punctele specificate, lucru daca nu imposibil, oricum nejustificat de dificil avand numai datele din problema. Dvs omiteti faptul ca cel caruia i se da acest test nu are la dispozitie nici pdf-uri cu grafic, nu are la dispozitie nici simulator nici breadboard. Examinatul trebui sa citeasca datele problemei ( 2V si 20mA pe led, si 4V alimentarea ) si sa calculeze curentii din punctele alea. Numai ca nu o poate face rezonabil, ceea ce sugereaza ca scopul intrebarii era unul la fel de simplu pe cat pare, doar confirmarea legii lui kirchhoff pentru curent, adica faptul ca daca prin ledul de jos la 2V avem 20mA, atunci prin ledurile de sus avem cate 10mA. Dealtfel Dave a si confirmat asta printr-un test pe breadboard la final. PS: Ridicolul testului este tocmai dificultatea intalnita in calculul precis al curentului cauzata de datele prea sumare ale enuntului. Chestie sanctionata de multi pe topicul de pe eevblog.forum, si, pe buna dreptate, si aici. Link spre comentariu
flomar60 Postat Octombrie 12, 2021 Partajează Postat Octombrie 12, 2021 (editat) Acum 3 ore, Liviu.Mihaiu a spus: Daca este circ, circ sa fie. Salutari d-le dumitrumy!... e f. usor sa curatati un citat mare si să păstrați partea ce intereseaza... plasati cursorul un interiorul citatului si se poate sterge fără probleme ce nu intereseaza... apoi, sub chenarul care incadreaza citatul, postați comentariul propriu... respect! Editat Octombrie 12, 2021 de flomar60 Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 12, 2021 Partajează Postat Octombrie 12, 2021 Pai e un bun start pt interviu, in functie de ce intrebari pui, de ce obsevatii faci, cum colaborezi isi dau seama cate stii si ce fel de om esti. Asta daca cel care ia interviul e un om deschis. Ca poti da peste un frustrat care doar vrea sa arate cat e el de destept. Am fost de ambele parti am vazut multe. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Octombrie 12, 2021 Partajează Postat Octombrie 12, 2021 CITATE: D-le Miticamy va suparati degeaba Dvs omiteti faptul ca >>>>>>>>>>>>>>>>> Parca ti-am mai spus sa nu mi te adresezi in mod direct, sa nu faci comentarii la postarile mele decat daca este strict in interesul intelegerii subiectului. Cred ca suntem cu totii de acord ca UDAR raspunde la probleme mai de finete si se straduia sa se faca cat mai inteles. 2) Prin simularea pusa nu doream sa arat cum ar fi trebuit raspuns la test ci am vrut sa scot in evidenta ca este o metoda in care profiti deja de o masinuta bine pusa la punct. Si asta doar ca un raspuns la persiflarea aceea ca noi ne aruncam cu calcule complexe si cu simulari la orice subiect. Dupa timpul pierdut de UDAR si o simulare (eu le consider in continuare mult mai utile decat multe raspunsuri pe forum) apare un individ care spune ca este circ si chiar face un comentariu de circoteca. Culmea este ca procedeaza la fel in multe alte subiecte dar nu tin minte sa i se fi atras atentia. Omit faptul ca... Mai mi-ai dat un raspuns la osciloscopul digital de parca eu eram la incepatori si tu la maestri. In 1977 cand nu erai nascut am facut cursul de calculatoare cu Vasile Baltac. Ca nu m-a atras domeniul este alta poveste. Cand aveai vreo 4 ani am compus zeci de astfel de probleme pt examenele de categorie 2-6. Eu am fost singurul examinator in toata sectia, probabil daca m-am descurcat atunci cu aprecierea raspunsurilor pe 5 nivele, dupa 40 ani de meserie oi fi in stare sa inteleg cam ce ai putea sa ceri la testul din topic. Nu imi raspunde. Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 12, 2021 Partajează Postat Octombrie 12, 2021 Acum 6 ore, dumitrumy a spus: De ce sa citez totul, postarea incepe cu niste glume cu sezoane si episoade. Pe acelea le-ai inteles? E complicat rău să apăsați un singur handicapat de buton, mai bine cu combinații lungi și inutile din care să rezulte ceva cît mai criptic. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Octombrie 15, 2021 Partajează Postat Octombrie 15, 2021 (editat) La 12.10.2021 la 16:33, Liviu.Mihaiu a spus: Editat Octombrie 15, 2021 de dumitrumy Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 15, 2021 Partajează Postat Octombrie 15, 2021 (editat) Acum 30 minute, dumitrumy a spus: Hai ca sunteti pe celea cea buna. Cam asa se face o citare. Adevarul este ca eu cam spun 'nimic' cand intervin. Dar , vorbesc serios, incercati sa citati ce am scris acum. Editat Octombrie 15, 2021 de Vizitator Link spre comentariu
dumitrumy Postat Octombrie 15, 2021 Partajează Postat Octombrie 15, 2021 (editat) La 12.10.2021 la 19:36, flomar60 a spus: Salutari d-le dumitrumy!... e f. usor sa curatati un citat mare si să păstrați partea ce intereseaza... plasati cursorul un interiorul citatului si se poate sterge fără probleme ce nu intereseaza... Se pare ca mai este cineva (poate mai vechi pe forum) care nu foloseste "Citare selectie". Eu copiez postarea respectiva pe un Notepad, imi ia ceva timp pana ma hotarasc ce comentariu sa fac, il mai refac dupa ce se mai atenueaza starea de enervare (uneori dureaza si 2-3 zile pana ma conving ca merita postarea). Apoi dau Copy de acolo, citatul si comentariul impreuna. Pe cine intereseaza ce am de spus sigur se va descurca, cine iti cauta nod in papura sigur il va gasi. >>>>>>>>>>>>>>>>>>> EDIT: Nea Liviu, nu ti-am spus ca esti pe lista scurta? Iti citesc postarile tehnice, sunt ok, dar ai unele iesiri care mie imi creeaza un disconfort.Dar motivul principal este ca m-ai luat peste picior la simularile puse la Anicai, culmea cele mai dificile pe care le-am facut pana acum. Anicai nu are osciloscop sa vad macar o forma de unda si din spusele lui cu comportarea invertorului am incercat sa vad care ar fi explicatia ca la o sarcina mai mica lui ii scadea curentul din retea. Chiar daca unora li se par inutile este munca mea, conceptia mea despre cum sa raspund pe forum si nu vad de ce as permite unor necunoscuti sa ma ia la urecheat. Revenind la postarea dumitale, chiar crezi ca nu am inteles ce mi-a scris dl Moderator? Eu o consider o noua mistocareala ieftina, ce te costa sa ma ignori? Editat Octombrie 15, 2021 de dumitrumy Link spre comentariu
Liviu M Postat Octombrie 15, 2021 Partajează Postat Octombrie 15, 2021 (editat) Din punct de vedere al citatelor, preferam vechiul forum. Când era cazul, scriam [ quote] text citat [ /quote] fare pauze între paranteze și quote și gata, aveam citatul. Nu conta în ce editor de texte scriam postul. O mai fi mergând? Test: [quote] test citat [/quote] Nu, nu merge... Test direct în forum <quote> test </quote> Da, nu merge nici direct în forum, nici cu [], nici cu <> Editat Octombrie 15, 2021 de Liviu M Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 15, 2021 Partajează Postat Octombrie 15, 2021 12 minutes ago, Liviu M said: Din punct de vedere al citatelor, preferam vechiul forum. Când era cazul, scriam [ quote] text citat [ /quote] fare pauze între paranteze și quote și gata, aveam citatul. Nu conta în ce editor de texte scriam postul. O mai fi mergând? Test: [quote] test citat [/quote] Nu, nu merge... Test direct în forum <quote> test </quote> Da, nu merge nici direct în forum, nici cu [], nici cu <> Nu, pentru ca directiva [quote] contine si alta informatie acolo, nu numai simplul text quote. PS: ai pile la stapanire daca dupa iesirile de ieri inca mai scrii pe forum. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Octombrie 15, 2021 Partajează Postat Octombrie 15, 2021 Acum 7 minute, Mircea a spus: ai pile la stapanire daca dupa iesirile de ieri inca mai scrii pe forum. Mircea, sunt doi de Liviu, ultimul are totusi 3,7k postari. Link spre comentariu
adydep Postat Octombrie 15, 2021 Partajează Postat Octombrie 15, 2021 Acum 32 minute, dumitrumy a spus: Se pare ca mai este cineva (poate mai vechi pe forum) care nu foloseste "Citare selectie". Eu copiez postarea respectiva pe un Notepad, imi ia ceva timp pana ma hotarasc ce comentariu sa fac, il mai refac dupa ce se mai atenueaza starea de enervare (uneori dureaza si 2-3 zile pana ma conving ca merita postarea). Apoi dau Copy de acolo, citatul si comentariul impreuna. Pe cine intereseaza ce am de spus sigur se va descurca, cine iti cauta nod in papura sigur il va gasi. >>>>>>>>>>>>>>>>>>> EDIT: Nea Liviu, nu ti-am spus ca esti pe lista scurta? Iti citesc postarile tehnice, sunt ok, dar ai unele iesiri care mie imi creeaza un disconfort.Dar motivul principal este ca m-ai luat peste picior la simularile puse la Anicai, culmea cele mai dificile pe care le-am facut pana acum. Anicai nu are osciloscop sa vad macar o forma de unda si din spusele lui cu comportarea invertorului am incercat sa vad care ar fi explicatia ca la o sarcina mai mica lui ii scadea curentul din retea. Chiar daca unora li se par inutile este munca mea, conceptia mea despre cum sa raspund pe forum si nu vad de ce as permite unor necunoscuti sa ma ia la urecheat. Revenind la postarea dumitale, chiar crezi ca nu am inteles ce mi-a scris dl Moderator? Eu o consider o noua mistocareala ieftina, ce te costa sa ma ignori? Nea Mitică...nu te mai supăra că faci riduri.Ascultă o melodie care ți se potrivește mănușă: Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 15, 2021 Partajează Postat Octombrie 15, 2021 19 minutes ago, dumitrumy said: Mircea, sunt doi de Liviu, ultimul are totusi 3,7k postari. Scuze @Liviu M. Greseala de orbire de moment. Daca te superi pe mine, te inteleg. @dumitrumy, scuze si dvs. Link spre comentariu
Postări Recomandate