Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Crock - PP 6R3S

Ovidanie

Postări Recomandate

y4m7qwZT6wl-ubqlY407EZcJ6Ysn0l38X5UYoreu

y4mQdipFIWfy_tN5JPqzrT_EiYhas9qUSbNJhTey

y4m6S0ahlGQgv9SlF4x_CE-CmaBXK62eVIwDigZY

y4mu3joTubet5LsHAIvCWlbTZjBwbOL40Cma5DdE

Am doua asemenea amplificatoare, dupa parerea mea, foarte interesante. Nu am reusit sa gasesc pe net schema, daca ma puteti ajuta va multumesc anticipat.

Urmeaza sa demontez cele trei transformatoare si sa fac cateva masuratori.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ovidanie

14

• Усилитель

6

• Barbaro

5

• sesebe

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nici eu nu am gasit schema .Mai exista si sub denumirea de : Dynamis .Nici la asta nu exista schema.

Am cautat si dupa Ламповый усилитель  Crock ASL

Link spre comentariu

y4mxUswRFp3_GBiOrKGzD4Mj2gwJ9rY9twThmBEA

Transformatorul de alimentare, cantareste 5,3Kg. 

Primar fara prize, alimentat la 228V, transformatorul livreaza urmatoarele tensiuni:

13,8V, bobinaj cu fir 1,8mm doar sarma, fara izolatie

55V cu fir 0,4-0,5mm

19V- 0 -19V cu fir 1mm

212V pt anodica, cu fir de aceeasi grosime cu secundarul, estimez 0,8mm

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu

Va salut! 

Nu am resursele și experienta dumneavoastra, dar cred că vă puteți orienta după schema de amplificator "Priboi", folosește doar doua lămpi finale 6r3p din acestea pe canal, (nu 4 nici 6, hi) userul Zal și userul Viobio, au recondiționat Priboi sant doua topicuri diferite și sant și scheme, aici la audio pe lămpi, ceva mai în urma. 

Editat de Barbaro
Link spre comentariu

In foto se vad 6 lampi pe canal, dar acele lampi sunt 6R3P care conform foii de catalog ar  fi doua 6P3C sau 6P3CE in acelasi balon. Asadar sunt 12 lampi 6P3C pe fiecare canal.

Momentan nu am interes sa le reconditionez, mai interesanta ar fi o reconstructie a acestor amplificatoare.

Transformatorul de iesire, cantareste 4,2 Kg

Alimentat anod - anod cu 232V in secundar am 17,8V

y4mir8R2rZHZnDOcJEWM97iFEx8BTIb772XAK_ZM

y4mOom8qZ2eNVx8UCJUQuUvrsSGqeJ8ommnLYWmL

y4meReCKUIi5iKKKH5mvjRcJWS8sWJaMx2kYpoqo

Link spre comentariu

6r3p este o lampa audiofila și tot aici pe forum părerile sant impartite, unii susțin ca ar echivala cu doua 6p3s în același balon, alții susțin ca ar fi mai aproape de gu19 ca și construcție, nu știu, vedeți discuțiile despre amplificatorul priboi, și apropos, traful de iesire de Priboi are cam 2k,impedanta in primar, iar ale dumneavoastra cred ca au o impedanta mult mai mica, dacă au fost proiectate pentru 6 tuburi în paralel. Vedeți ca la discuții acum vreo 10 ani au participat domnul Mateescu, domnul Olimpiu, domnul Carjan, pe lângă mulți alții. 

Am citit cândva despre un amplificator cu transformatoare de Priboi, refacut cu tuburi el519, el509, 6p45s de un australian, cu rezultate foarte bune, prezenta scheme, calcule pentru tensiuni, dar nu am salvat, și... atât, neuronu nu mai funcționează. 

Link spre comentariu

Pe spartfon am scris pe bara doar "schema priboi" și dând căutare apar poze cu scheme amplificator, și pe situl jogis roehrerbunde apar și schemele, important un topic pe elforum din 2009 cu"recondiționare amplificator priboi" sant sase pagini acolo de pe vremea când nu se lua lumea peste picior...

Editat de Barbaro
Link spre comentariu
Acum 1 oră, Rammstein a spus:

Cele două tetrode  6R3P nu sunt echivalente cu două 6P3C-E sau 6P3C. 

6R3P are Ug2 mai mică, în aplicații fără pretenții se pot înlocui cu 6P3C-E dar trebuie crescută Ug2. 

Am restaurat multe Priboi și știu ce vorbesc. 

Multumesc.

In al treilea post din acest topic intrebam daca sunt direct interschimbabile, ceva tinem minte dar e mai usor sa intreb decat sa cercetez foile de catalog. 

Transformatorul interstage:

Maine pun si tensiunile masurate, am uitat notitele la serviciu.

y4maxUs5t2pqJzZttfT4tu8Zdq_WqcdT5IgnONWG

y4mFoL9-HOMrC278dnrK164w9rR0tk-BNWqd8QPT

y4mI_6ZKoq4cJYG_BEMqmjAfsVlKG1JS2_C1FpX6

Daca reusesc sa proiectez carcasele, am sanse sa transform amplificatoarele mele in asa ceva:

http://www.turneraudio.com.au/300w-amp-images.html

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări