vasy_gsm Postat Octombrie 31, 2007 Partajează Postat Octombrie 31, 2007 Cine stie .... cum se obtine gazul HELIU cu care se poate umplea un balon spre ex. si unde e de gasit in comert...?thx. Link spre comentariu
dragostalpau Postat Octombrie 31, 2007 Partajează Postat Octombrie 31, 2007 la vinzatorii de baloane umplute cu heliu ... la firmele care se ocupa de organizarea de nunti si alte asemenea ... Link spre comentariu
d2134 Postat Octombrie 31, 2007 Partajează Postat Octombrie 31, 2007 La "Linde Gaz Romania" Link spre comentariu
Swat Cat Postat Noiembrie 5, 2007 Partajează Postat Noiembrie 5, 2007 sau ebay la butelii de unica folosinta Link spre comentariu
Vizitator Byteman_p Postat Noiembrie 26, 2007 Partajează Postat Noiembrie 26, 2007 Poti incerca obtinerea de H (hidrogen) care e mai usor ca heliul dar in schimb e f usor inflamabil. Se obtine usor cu acid slab + metal puternic reactiv sau acid tare+metal mai slab reactiv sau acid tare + metal puternic reactiv. Poti incerca diferite reactii (daca apar bule e bine; da foc deasupra acidului si vezi daca arde). Eu am utilizat otet (acid acetic) cu magneziu si a mers super. Am pus intr-un PET de 1/2 l otet + Mg si am pus un balon pe gura sticlei. Se umple rezonabil cam intr-o ora 2. Mai repede merge cu acid sulfuric sau clorhidric + magneziu. Nu stiu daca se gaseste asa usor magneziu sau cat de scump e (eu aveam prin casa ).Mult noroc. Link spre comentariu
Vizitator Byteman_p Postat Noiembrie 26, 2007 Partajează Postat Noiembrie 26, 2007 Uitasem... Poti obtine hidrogen si prin electroliza apei (se obtine O2 si H2 care se degaja). Mai cauta prin google. Link spre comentariu
Blind Postat Noiembrie 26, 2007 Partajează Postat Noiembrie 26, 2007 Nici nu e gaz inflamabil hidrogenul...nici nu face explozii de proportii uriase in caz de prostie, nici nu se obtine deosebit de greu si cu costuri foarte ridicate... Link spre comentariu
Vizitator Byteman_p Postat Noiembrie 26, 2007 Partajează Postat Noiembrie 26, 2007 Stiu ca face explozii... Am pocnit vreo 2 pungi de plastic cu hidrogen pe aragaz Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 27, 2007 Partajează Postat Noiembrie 27, 2007 aveai plasticul ăla pe post de catalizator, de-aia!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum